söndag 31 augusti 2014

Äpple & kanel brödpudding med vaniljkräm

Jag har alltid gillat att göra nyttiga varianter av klassiska recept, och framförallt amerikanska bakverk. Jag vet inte varför, men USA har alltid lockat mig och det var väl antagligen därför jag flyttade dit när jag var 22 år. Jag gillar de där maffiga bakverken och maträtterna, mixen av olika matkulturer och smakkombinationer. Bananbröd, peanut butter cup blondies, cinnabon-pannkakor och Blueberry cornbread muffins är några av de många recept jag gjort som är USA-inspirerade och fler recept kommer det bli!
I morse kände jag för att göra något annorlunda och kom ihåg en bild jag såg på Pinterest för några dagar sedan på "Bread pudding". Klassikern är gjort på ägg, mjölk, socker, vitt bröd och oftast valnötter och torkad frukt som russin. Mina macros hade inte räckt så långt om jag åt den varianten på brödpudding så jag gjorde en egen variant!
Jag hade bara brödet Nystart från Carb Zone hemma, som ibland kan smaka lite svampigt, så det blir nog ännu godare med ett fullkornsbröd eller hembakt bröd....kanske mitt Pumpkin Coconut protein bread eller Banana bread? Hur som helst så var det en rolig variant till min vanliga frukost som just nu brukar bestå av omelett med grönsaker och någon form av frukt. Det går i perioder det där men jag gillar att testa nya saker så att man inte tröttnar....











Äpple & kanel brödpudding med vaniljkräm
1 port

1 skiva Nystart, eller valfritt bröd
1 ägg
4 msk osötad mandelmjölk
1,5 msk osötat äppelmos
1/2 rött äpple (50g) , tärnat
1/2 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
1/2 msk stevia sötströ

Vaniljkräm:
50 g lättkvarg
1/2 skopa (10g) whey complete vanilj
0,5 dl mandelmjölk

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skär brödet och äpplet i tärningar och lägg i en smord ramekin eller liten ugnsform.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljarom och sötning med en visp och häll blandningen över bröd och äpple. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter eller tills äggblandningen stelnat. Jag satte på grillfunktionen sista minutrarna för att få en krispigare yta.
4. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och häll över brödpuddingen.
Näringsvärde per portion:
265 kalorier
19 g kolhydratr
27 g protein
10 g fett


lördag 30 augusti 2014

Vinnare i utlottningen av Greens+

Tack till alla som var med i utlottningen av Greens+ paketet, kul att så många av er var med!

Jag hatar egentligen sådana här tävlingar och utlottningar, jag vill liksom att alla ska vinna, men det går ju inte så i vanlig ordning så skrollade jag bland kommentarerna och pekade på skärmen och den som hade tur denna gång blev:

KAJSA ERIKSSON

Grattis Kajsa! Maila mig på info@tasty-health.se så ska jag se till att paketet kommer inom kort :)

torsdag 28 augusti 2014

Vem får årets Guldhjärta?

Då var nomineringsperioden till Guldhjärtat 2014 öppen. Guldhjärtat delas varje år ut för behjärtansvärda insatser under året till individer och företag som arbetar med hjärtat. Allt för att ge medmänniskor en bättre hälsa och en fungerande kropp.
Någon med ett Guldhjärta.

HÄR nominerar du de du tycker ska belönas med ett Guldhjärta i år. Jag har redan nominerat mina favoriter, vilka de är kommer jag hålla hemligt :) Förra året fick jag äran att vara en av finalisterna i kategorin "årets hemsida/blogg" vilket var otroligt smickrande. Guldhjärtat gick då till sidan Aldrig vila och det var helt rätt beslut, en mycket inspirerande sida med mycket bra träningstips och nytänk.

Det ska bli riktigt spännande att se vilka som blir nominerade i år!

onsdag 27 augusti 2014

Greens + (och giveaway)

Jag gör sällan reklam på bloggen och gör jag det är det för produkter jag verkligen gillar och använder själv och som jag vill tipsa om.

2009 blev jag rekommenderad ett superfoodpulver som heter Greens+ och har tagit det som tillskott i stort sett varje dag sedan dess. Jag är egentligen ganska skeptisk till det här med pulver eftersom det oftast är mycket bättre att äta frukten, grönsakerna och bären som de är, men jag har läst en hel del positiva forskningsrapporter på det här pulvret och den viktigaste biten är att jag mår bra av att dricka det!

Jag har fått äran att bli en av Greens+ ambassadörer och det känns superkul eftersom jag själv använder deras olika Multivitaminer och superfoods. Allt är ekologiskt, gluten, - soja, -mjölkfritt, raw och fritt från GMO.  Min favorit är definitivt deras superfoodpulver i Amazon chocolate-smak blandat med mandelmjölk och en tsk kanel!
  • Susanna Backman
  • PERSONAL TRAINER AND MANAGER OF COLD PRESSED JUICE BAR
  • Favorite Greens Plus ProductsPlus Bars: Protein Chocolate Powder: Advanced Multi Raw & Vanilla Chai and Organic Amazon Chocolate Superfood
  • Resides: Sweden
  • Hobbies: I am passionate about fitness and love to create healthy recipes on my food blog.
"Be so busy improving yourself, that you have no time to criticize others" -Chetan Bhagat
Eftersom jag verkligen gillar deras produkter vill jag att ni ska få testa dem också och därför lottar jag ut ett paket med:

1 burk Advanced Multi Vanilla chai superfood powder
1 låda proteinbars

Jag lottar ut ett likadant paket på Instagram, så för dubbel chans kan du vara med både i denna utlottning och den på Instagram :)
Det enda du behöver göra för att vara med är att gå in och gilla Tasty Health Facebook-sida samt kommentera detta inlägg nedan (inte på Facebook) med att du gillat och att du vill vara med i utlottningen.

Jag kommer att utse vinnaren på fredag kväll och publicerar vinnaren på lördag.
Lycka till!

lördag 23 augusti 2014

Kanelbulle cheesecake

Många som jag träffar som läser min blogg eller som följer mig på Instagram frågar hur jag kommer på alla recept jag gör. Jag kan faktiskt inte riktigt svara på den frågan för jag vet inte riktigt...recepten bara dyker upp i huvudet. Jag kan se en bild i en tidning på något som ser gott ut, jag kan vara sugen på något, jag får förfrågningar, jag bara blandar ihop saker och hoppas på det bästa eller så får jag inspiration från någon annan blogg eller på nätet.

Senaste tiden har jag inte bakat så mycket, dels för att jag haft så mycket annat att göra (jobbet går ju ändå före mitt fritidsintresse), dels för att jag inte haft så mycket inspiration. Den kommer och går och just nu har det varit lite idétorka.
Men i förrgår kom baklusten helt plötsligt tillbaka och jag började googla efter inspiration på nätet. Jag hittade fyra saker jag kände för att göra och lade ut denna bilden på Instagram med frågan vilket av alternativen jag skulle testa att göra en nyttig version av:
Nr 3, Cinnamon roll cheesecake, fick överlägset flest röster och jag började exalterat att skissa på receptet.
Den här cheesecake blev underbar! En saftig botten med kanelbulle-smak, en krämig vaniljfyllning med bitar av Cinnamon roll Questbars och en kanelswirl på toppen....Jag behöver nog inte säga så mycket mer, bilderna säger allt!
En härlig cheesecake som passar perfekt till fikat, jag tvivlar på att någon kommer kunna känna att den är nyttig, trots att den innehåller ca 21 g protein per bit och endast 9 g kolhydrater!
Kanelbulle cheesecake
1 cheesecake, ca 8 bitar

Botten:
2,5 dl (117,5g) mandelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk (15g) honung
1 msk (15g) kokosolja

Fyllning:
500 g lättkvarg
200 g 3% Philadelphiaost (eller valfri fetthalt)
1 dl (40g) whey complete vanilj
1,5 dl flytande äggvita (ca 4 stora vitor)
1 msk stevia sötströ
1 Cinnamon roll Questbar

Kanelswirl:
2,5 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agave)
1,5 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa i ca 1 minut. Tryck ner blandningen i botten av en form med löstagbara kanter, ca 21 cm diameter.
3. Mixa ihop alla ingredienser, utom Questbaren, med en stavmixer eller i en matberedare. Hacka Questbaren i små bitar och blanda ner dem i smeten. Häll smeten över botten.
4. Blanda pannkakssirap med kanel och ringla den över smeten i en cirkel. Dra en kniv genom smeten för at skapa ett mönster.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den kommer stelna i kylen, gräddar du för länge bli cheesecaken torr. Ta ut kakan och låt svalna i 10-15 minuter. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar, gärna över natten.
Näringvärde per bit:
219 kcal
21,5 g protein
9,3 g kolhydrater**
11,9 g fett

**Jag räknar fibrena i Questbaren. Vissa räknar bort dem och i sådant fall blir kolhydratsmängden 7 g

torsdag 21 augusti 2014

Hemgjord mandelmjölk

bild från www.thekitchn.com
Jag blev överlycklig när det började säljas mandelmjölk i de svenska livsmedelsbutikerna och jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till att göra egen mandelmjölk, det har känns så krångligt och tidskrävande. Men vet ni?! Det är superenkelt och så mycket billigare än att köpa mandelmjölk i butik. Jag fattar inte att jag inte gjort det tidigare men jag är nog lite lat i grunden, jag vill att det ska gå lätt och snabbt. Det är därför de flesta av mina recept inte är så krångliga: mixa, in i ugnen, klart! Enkelt ska det vara, annars gör jag det inte.

Nu när jag håller på att experimentera fram recept till juicebaren så har jag haft mycket nötter hemma som jag blötlagt och gjort olika snacks med och efter att ha lagt mandlar i blöt häromdagen beslutade mig att testa att göra egen mandelmjölk och blev förvånad hur enkelt det är! Det här kanske inte är något nytt för många av er, men för er som inte testat, gör det! Ni kommer inte ångra det. Det fiffiga är att man får fram både mandelmjölk och mandelmjöl när man gör den själv vilket sparar massor med pengar.

Det här behöver du till ca 1 liter mandelmjölk:

115 g sötmandel + vatten för blötläggning
1 liter vatten
Valfritt: ekologiskt vaniljpulver, dadlar eller honung

Såhär gör du:
1. Täck mandlarna i vatten och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten eller upp till 2 dagar. Ju längre du blötlägger dem, desto krämigare mandelmjölk. Jag använde en shaker (från Proteinbutiken så klart) ;)

2. Häll av vattnet och skölj mandlarna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vatten (1 liter).
3. Mixa mandlar och vatten i ca 2 minuter, tills vattnet blir "mjölkigt". Tillsätt sötning och kryddor om du vill.
4. Ta fram en glasburk eller en skål och lägg ett filter (detta köpte jag på Ica) över kanten. Häll i mandelmjölken och låt rinna av.
 5. Krama ur mjöken ur filtret och lägg över "mandelmjölet" på en bakplåt. Detta kan du torka på låg värme (75 C i ca 2-3 timmar) och sedan använda i bakverk och kakor. Fiffigt va?!
Förvara mjölken i kylen i 2-3 dagar och använd till gröt, smoothies, bakning eller dricka som den är.
bild från www.thesassylife.com
När det gäller näringsvärdet så  beror det lite på hur mycket vatten och mandel man använder, men det enklaste sättet är att först väga mandlarna (i det här fallet 115 g). Räkna ut näringsvärdet på 115 g mandlar (lägg in mandlar i appen Lifesum).
När du gjort mjölken och tagit bort mandelpulpen och torkat den, väger du den och ser hur mycket mandelmjöl det är. Räkna ut det näringsvärdet och ta sedan det första näringsvärdet minus det andra. Då får du fram kaloriinnehåll och du kan sedan även räkna hur mycket fett, protein och kolhydrater det blir på hela satsen mjölk.
Du kan göra på samma sätt med cashewnötter, paranötter, pistagenötter eller valnötter :)

måndag 18 augusti 2014

Plats för nya klienter

Efter att ha varit fullbokade i princip hela sommaren har jag och David nu öppnat upp för ett antal nya klienter. Hela våren och sommaren har vi jobbat med ett stort antal tjejer och killar som alla slitit i gymet, planerat och prioriterat kost och träning för att nå sina mål och vi är så stolta över allas prestationer och framsteg!
Gustav, Cecilia och Cassandra har alla jobbat med oss i drygt 3 månader och jag hoppas att deras berättelser och bilder kan motivera och inspirera!

Om du är intresserad av att få hjälp med kost och eller träning, gå in på www.iformonline.se för mer information om våra priser och tjänster.

GUSTAV:
"Jag har tränat från och till i ca 10 år och de senaste 2 åren har jag haft som mål att bli mer definierad, dock utan vidare resultat. Detta gjorde att jag beslutade mig för att anlita en PT. 

Efter två olika PTs som endast fokuserade på mitt träningsupplägg och sagt att jag kunde äta i princip vad jag ville gjorde att jag var nära på att ge upp då jag gick upp i vikt snarare än ner. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå till väga då det är svårt att hitta en Coach som man trivs med och kan hjälpa en att nå sina mål, men till slut tog jag chansen och anlitade Sanna och David som hjälpte mig med kost- och träningsschema, jag ångrar ingenting! 

I början fanns viss frustration då jag inte märkte något resultat, men efter en avstämning så visade det sig att min bild av kostschemat ej stämde överens med Sannas och Davids. Efter lite guidning och smärre justeringar så började det hända saker och motivationen låg på topp! 

Någonting som har varit svårt dessa veckor har varit att hitta motivation, det är inte lätt att ändra på sin kosten samtidigt som man måste lägga ner mer tid på träningen. 
Men när jag började skriva träningsdagbok fick motivationen en skjuts då jag insåg att för det mesta så ökade jag antingen vikt eller antal repetitioner, vid varje träningspass. Utöver detta så visade det sig att de ”långa” promenaderna som jag tyckte var så jobbiga, i kombination med strikt kost, var det som fick ”att släppa” för mig och gjorde att vikten började gå ner i stadig takt. 

För att kämpa på både vad gäller träning och kost tycker jag att Sannas upplägg med veckouppdateringar och bilder får en att fortsätta kämpa även om vissa veckor känns jobbiga.  
I 20 veckor följde jag Sannas och Davids kost- och träningsschema, vilket har gjort att jag har kommit mycket närmare mitt mål. Samtidigt har jag fått större förståelse över vad min kropp reagerar på och vilken storlek jag kan ha på mina mellanmål och lunch/middag och kan nu fortsätta på egen hand. 

Det kan vara svårt att komma igång själv och veta vad man skall börja med, så jag kan varmt rekommendera att anlita Sanna och David. Oavsett om det gäller att komma i tävlingsform eller bara få motivation till att komma igång med träningen!"


CECILIA:
"Tidigare detta år, runt mitten av april, fick jag reda på att jag skulle göra min första styrkelyftstävling under maj månad. Då det är en sport där klasserna delas in i olika viktklasser, behövde några kilon försvinna. 

Träningen har för mig aldrig varit något problem, lyftning är det roligaste som finns i min värld och jag har även turen att omge mig med kunniga personer. Däremot vet jag sedan tidigare att det är svårt för mig att coacha mig själv på kostfronten. Is i magen, nej inte riktigt. 
Jag funderade ett litet tag och mailade sedan Sanna och David på Iformonline. De verkade ha en sund inställning till kost med fokus på bra och näringstät mat, samt kunskap om prestationsinriktadträning. 

Fick ett bra bemötande från början och möjlighet till mailkontakt gällande allt från pepp till frågor & funderingar. Veckorna fram till tävlingen var det fortsatt bra tryck i kroppen och jag kunde känna att styrka var med hela tiden. 
På tävlingsdagen vägde jag in med god marginal i rätt viktklass. Även laddningen som Sanna guidade mig igenom gick kanon och när dagen var slut så var 2 personbästa satta i både bänkpress och marklyft. 
Efter tävlingen fortsatte samarbetet (12 veckor totalt) i några veckor och det flöt på som lika bra som tidigare. 
Om du precis som jag letade efter en lyhörd och kunnig kostrågivare, men inte hittat rätt än, då kan jag varmt rekommendera dig att kontakta Sanna & David"

/Cecilia, 20 år


CASSANDRA:
"När jag för tre månader sen bestämde mig för att ta hjälp av Sanna och David hade jag ingen aning om hur mycket det faktiskt skulle ge mig i slutändan. Visst hade jag förhoppningen om att det skulle få in mig på ett bättre och hälsosammare spår, men jag hade aldrig kunnat gissa mig till att det skulle ge mig en så pass stor förändring, både psykiskt och fysiskt. 

Innan jag tog mitt förnuft till fånga hade jag testat förmodligen varenda lite quick-fix man kan tänka sig. Värst blev det nog när jag började räkna kalorier, och inledde någon slags tävling med mig själv där målet var att varje dag försöka få i sig mindre kalorier än föregående dag, och självklart i kombination med att träna mer, helst mycket cardio och inte speciellt tung styrketräning. 

Om jag såg några enorma resultat efter mitt självplågeri? Inte direkt. Självklart visade vågen några kilo minus och en något plattare mage, men det var väl i princip det enda, vilket var otroligt frustrerade då jag själv tyckte att jag kämpade oerhört hårt. Så vips var man tillbaka på ruta ett igen, eftersom jag inte såg någon långsiktig lösning och uppenbarligen inte hade någon aning om vad jag pysslade med så gled jag in på gamla vanor igen, om möjligt ännu värre än vad det varit tidigare. Jag struntade fullkomligt i vad jag stoppade i mig, och fann knappt något intresse i att träna alls. 

Jag hade ganska länge funderat på att ta hjälp av en coach för att åtminstone få lite bättre koll, men tog mig aldrig för att göra det, eftersom jag stenhårt trodde på att jag skulle kunna greja det själv, även fast jag hade bevisat för mig själv ett flertal gånger att det uppenbarligen inte var så. 
När jag sen väl bestämde mig var när jag kom hem från några veckors semester i USA, såg mig själv i spegeln och insåg att jag var i mitt sämsta skick någonsin. Att inte känna igen personen i spegeln framför sig var otroligt jobbigt, att inte ha någon energi alls och att må konstant kasst, då fick det bara vara nog. 

Jag hade innan min kontakt med Sanna och David följt Sannas blogg en längre tid, som jag hittade till tack vare en bekant (tack Kitty!), och man kan ju inte bli annat än inspirerad när man läser alla kloka ord, fantastiska recept och även ser alla grymma resultat hos människor som fått hjälp av dessa två. Så valet för mig var ganska självklart när jag väl bestämde mig.  
Första gången jag såg mitt kostupplägg fick jag en mindre chock, och min första tanke var ”Ska jag verkligen äta så här mycket? Och dessutom gå ner i vikt och försöka tappa fett?”.  Jag var rätt skeptisk, då det var en ganska rejäl skillnad jämfört med mina plutt-portioner jag var van vid att få i mig under mina så kallade ”dieter”. 

Men det var inga konstigheter, och det tog inte lång tid innan jag hade vant mig. Och jäklar vilken fantastisk känsla det var att faktiskt få känna en behaglig mättnadskänsla! Inte behöva vara hungrig konstant eller hamna i någon hemsk mat-/ångest-koma efter att hetsätit alldeles för mycket. 
Mitt mål med det här var att hitta en ny, hållbar, livsstil, och det har jag absolut gjort. Idag mår jag så otroligt mycket bättre. Jag är pigg, glad och har mycket mer energi än tidigare. Träningen går bättre än någonsin, och jag har verkligen funnit ett intresse i att gå till gymmet och utmana mig själv. 

Det här är utan tvekan den bästa investeringen jag har gjort i mig själv, och jag kan säga helt säkert att jag aldrig kommer återgå till mitt gamla jag igen. Om jag skulle rekommendera Sanna och David? Alla dagar i veckan!"

söndag 17 augusti 2014

Sneak peak på Tasty Health-appen

Nu är det inte mycket kvar på Tasty Health appen! Det har tagit lång tid och många timmar framför datorn men den tiden är inget mot vad Marcus, som har designat appen, har lagt ner. Den är så snygg och jag är riktigt stolt över den!
Appen är på engelska, men det går enkelt att ställa om mellan Metric (deciliter och gram) eller US (cups). Det kommer vara en hel del nya recept och det som gör appen unik är att du själv kan justera recepten efter hur många kalorier du vill att rätten eller bakverket ska vara. Vi smider redan planer på hur vi ska kunna vidareutveckla appen :) Det är lite finslip kvar men sedan är den redo att släppas!

Förutom jobb med appen så är det även full fart med Team Proteinbutiken och i går åkte jag och David till SATS Lidingö för att träffa Marie Ewers och Anna Enoksson från Teamet för fettmätning och träning.
Jag har inte sett Marie sedan innan sommaren och mycket har hänt sedan dietstarten för ca 12 veckor sedan!
Marie ska tävla på Veteran SM i Body Fitness i Karlstad om 3 veckor och hon ligger riktigt bra i fas. Även Anna har utvecklats riktigt bra och hon har nu ca 4 månader på sig att komma i form till Luciapokalen. Tack för igår tjejer!
Nu ska jag ta och förbereda morgondagens frukost, jag har snöat in på Overnight oats igen och i idag åt jag denna ljuvliga frukost. Receptet hittar ni HÄR.

lördag 16 augusti 2014

En liten guide till mina favoritställen i New York

Det är många som frågat om jag inte kan skriva en lista på mina favoritställen i New York och självklart kan jag det! Jag vet hur överväldigande det kan vara att hitta bra ställen i en så stor stad, men med lite guidning så kan man hitta ett enormt utbud av bra matställen, caféer och butiker!

Det finns säkert hur många ställen som hest som jag inte hittat än så om du har några tips så är det bara att skriva en kommentar nedan så kan jag uppdatera listan allt eftersom.

Här nedan följer mina favoritbutiker, restauranger och ställen, både hälsosamma och inte så hälsosamma :)
GYM:
Equinox - Mitt favoritgym! Snyggt, fräscht och finns på flera ställen i New York
NYSC - Samma standard som SATS med en massa olika gym runt om på Manhattan,  Boston, Washington och Philadelphia

MATBUTIKER:
Whole Foods - min favoritbutik!! Jag kan gå där i timmar!
Fairways - mycket bra utbud av ekologiska produkter, underbar butik att gå runt i.
Trader Joes - älskar den här butiken!





Saker du inte får missa att köpa/testa:
Low carb eller corn tortillas - Mina favoritmärken är Toufayan, La Tortilla och Josephs
Ezekiel bröd, tortillas och english muffins - bröd gjort på groddat vete, linser mm
Glass - Halo Top är den godaste nyttiga glassen jag testat! Arctic zero är också god
Grekisk yoghurt - Fage Total och Chobani är supergoda, Fage Total 2% är min favorit
Almond milk - Silk unsweetened vanilla almond milk går inte att jämföra med dem mandelmjölken vi har i Sverige
GLASSTÄLLEN:
Pinkberry - grymt god yoghurtglass
16 Handles - yoghurtglass där du kan välja low fat/fat free och no sugar added
Cold stone - De har osötad yoghurtglass, men hit går man inte om man vill vara nyttig! Du väljer smak och sedan ingredienser som de blandar ihop på en kall sten och lägger i en bägare.
Tasti D Lite - yoghurtglass med hundratals smaker





















RESTAURANGER (hälsosamma):




















HuKitchen - paleorestaurang med fantastiskt god mat
Whole Foods salladsbar - underbart stor salladsbar med varma och kalla rätter där du plockar själv och betalar per hekto.
Juicepress - kallpressade juicer, smoothies och raw food-mat och efterrätter. Ett av mina favoritställen!!
Liqueteria - kallpressadejuicer och smoothies
Josie's - Härlig mat, mycket ekologiskt
Just Salad - grymt bra salladsbar där du själv väljer ingredienser och dressing.
Fuel - GRYMT ställe med proteinrik mat, allt från wraps till sallader till varma tallrikar.
Pure Food and wine (raw food) - ett måste om man gillar raw food. Mysigt ställe!
Sallad från Just salad
Caravan of dreams (vegan och ekologiskt) - härlig restaurang med mycket goda smaker
The Butcher´s daughter - härligt vegetariskt café där det mesta är ekologiskt
The candle café & Candle 79 - Mysigt café restaurang där allt är ekologiskt och kommer från lokala bönder.
Sweetgreens - vegetariskt café som har goda sallader (du kan göra din egen), kallpressade juicer och glass. Alla ingredienser är från lokala bönder.

Almond latte från Juice press
MINA FAVORITSTÄLLEN:
Grey dog - ett av mina absoluta favoritställen. God frukost, matiga smörgåsar och sallader och härlig atmosfär
Yuca bar - mysigt ställe med fantastisk sydamerikansk mat
Cilantro - mycket god mexikansk mat, deras hemgjorda guacamole är ett måste!
Tao - riktigt häftigt ställe men riktigt god asiatisk mat. Åt en av de godaste fiskrätterna jag ätit - misoglacerad sea bass.
Äggviteomelett med sallad & fullkornstoast på Grey Dog
Shake shack - stans kanske bästa hamburgare men förvänta dig kö!
Dig Inn - heter förut "The Pump energy food" men har nu bytt namn. En stor meny med wraps, sallader, varm mat, snacks, soppor och efterrätter. Det mesta ekologiskt utan tillsatt socker eller vetemjöl.
La Esquina - lite "gömd" restaurang där du måste gå igenom en diner och ner genom köket för att komma in till stället. Häftigt ställe med god mexikansk mat.
Red Rooster - Marcus Samuelssons restaurang uppe i Harlem med härlig stämning, liveband och svensk/southern/amerikansk mat.
Minetta Tavern - italiensk klassiker, mysig restaurang med mycket historia.
Tavern on the Green - en klassiker som varit stängd i många år men som precis öppnat igen. Ligger jättefin i Central Park och mycket god mat.
Tavern on the Green

onsdag 13 augusti 2014

Gratinerad fylld aubergine och dagens frukost

I måndags började jag på mitt nya jobb och mina dagar är just nu helt annorlunda från hur de tidigare sett ut! Jag är van att börja kl 07.00 och ha mina kunder på gymet fram till 13 och sedan jobb med mina online-kunder, men nu är det än så länge lite ostrukturerat. Just nu är dagarna lite huller om buller då jag letar och träffar leverantörer, intervjuar ansökande för jobb och skriver recept.
Utöver det jobbar jag med mina onlinekunder och skriver de sista recepten till appen som snart släpps. Många bollar i luften, men jag älskar det! Jag har altid haft hyfsat lätt för att hitta tid till att träna men nu måste jag verkligen planera för att få det gå ihop. Men vill man så kan man och träningen är verkligen viktig för att jag ska må bra så den tar jag mig tid till att hinna med.

Innan dagens första möten gjorde jag en kalasgod frukost som jag egentligen bara tänkte lägga upp på Instagram, men många frågade efter receptet på svenska så jag slänger upp det här också.
Vaniljpannkaksrulle med pumpa & kokosfyllning (low carb)

För 1 portion behöver du:
3 äggvitor eller 1 dl flytande äggvita
1 msk kokosmjöl
1 msk Whey complete vanilj
2 tsk mandelmjöl
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk stevia sötströ
1/4 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 dl (ca 50g) pumpapuré (banan eller nötsmör är också grymt gott!)
1 msk kokosmjölk
1/2 skopa (10g) whey complete vanilj
2 tsk stevia sötströ

1. Blanda ihop ingredienserna till pannkakan med en stavmixer. Häll smeten i en varm stekpanna (använd lite kokosolja i) och sprid ut smeten så att pannkakan blir hyfsat tunn. Stek ca 1 minut per sida.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, bred den över pannkakan och rulla ihop den. Dekorera med en sås gjord på 2 msk lättkvarg, några tsk mandelmjölk, stevia sötströ och några droppar vaniljextrakt.

Näringsvärde per portion (pannkaka + fyllning):
225 kalorier, 7 g kolhydrater, 24 g protein, 12 g fett

Från ett sött frukostrecept till ett matigare middagsrecept. Det här gjorde jag ofta när jag var yngre och jag vet inte varför jag inte gjort det på länge. Ibland behöver man bara bli påmind om de här gamla "klassikerna" igen :) En supersmarrig och enkel rätt som påminner lite om moussaka.
Gillar man inte aubergine går det lika bra med zucchini och det går självklart att välja fyllning efter smak och tycke. Qurnfärs ett bra vegetariskt alternativ!

Detta behöver du för två halvor:

1 aubergine, ca 400 g

Fyllning:
125 g 5% nötfärs eller kycklingfärs
1/2-1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
75 g krossade tomater
"urgröpet" från auberginen
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk grönsaksfond
salt och peppar

30 g riven 5% ost (Västan heter märket, finns även i 10%)

1. Skär auberginen på längden så att du får två avlånga halvor. Gröp ur köttet med en sked och lägg sedan aubergine-halvorna i en ugnsform.

2. Gör fyllningen genom att hacka lök och vitlök och bryn dem i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och stek tills den fått färg. Ha i auberginen, krossade tomater och kryddor. Låt puttra några minuter och fyll sedan auberginehalvorna med fyllningen.
3. Toppa med ost och gratinera i ugnen på 200 C i ca 15 minuter.
Näringsvärde för båda halvorna med fyllning och 5%-ig ost:
399 kcal
43 g kolhydrater (10 g fiber)
41 g protein
9 g fett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...