onsdag 16 juli 2014

Pumpkin coconut protein bread

Bröd, det är ju bara för jäkla gott! Det finns inget bättre än när det doftar nybakat bröd i köket! Förutom nyttiga chokladbollar och casein fudge kladdkakan, är mitt banana bread och mina havre & kesellafrallor de mest populära recepten på bloggen....inte bara jag som gillar bröd med andra ord :)

Jag hade en öppnad stor burk med pumpapuré i kylen i helgen som jag behövde göra något med (pumpapurén håller bara ca 5 dagar i kylen) så jag letade upp lite inspiration på nätet och hittade en bild på ett pumpabröd som såg fantastiskt ut. Det receptet innehåll både socker, smör och vetemjöl så det gick inte direkt att utgå från, men jag fick lite idéer om hur man skulle kunna göra för att få näringsvärdet och ingredienserna bättre. Samtidigt som jag letade bilder på recept Google fikade jag med kaffe och en bit sockerfri mörk choklad vilket gjorde att jag började fundera på att göra en pumpamuffins med mörk choklad.
Jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle göra så jag frågade mina kära följare på Instagram och det som de flesta tyckte att jag skulle göra var detta bröd. Och så blev det!
Precis som mitt Banana bread så är det här brödet sött och saftigt men håller ihop superbra och går att skära i fina skivor. Jag har provat att ha både marigare pålägg som kalkon, keso, grönsaker och ägg men även söta pålägg som sockerfri nutella och nötsmör....det funkar lika bra vilket som.
Pumpkin coconut protein bread
1 bröd, 15 skivor

2 dl (80g) mandelmjöl
1,25 dl (50g) havregryn
1,25 dl (40g) whey complete vanilj (eller naturellt proteinpulver)
2/3 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
0,5 dl (10g) fettreducerad riven kokos (köpt på Iherb, vanlig riven kokos funkar också)
1,75 dl (185g) pumpapuré (äppelmos funkar också)
0,75 dl (45g) lätt kokosmjölk
1 ägg
0,5 dl flytande äggvita (eller 1 stor äggvita)

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare.
3. Lägg bakplåtspapper i en normalstor brödform, men vik upp ena kortsidan så att storleken blir ungefär som en 1/2 normalstor brödform (ca 20-25 cm långt). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills brödet känns torrt i mitten om du sticker ner en tandpetare. Ta ut och låt svalna, skär sedan i 15 skivor och frys ner de du inte äter på en gång.
Näringsvärde per skiva:
70 kcal
3,4 g kolhydrater
4,6 g protein
4,2 g fett

12 kommentarer:

 1. @ellinor.nilsson17 juli 2014 kl. 20:04

  Det ser så gryyyyymt gott ut, Sanna! Måste verkligen testa det här receptet! Tack för inspirationen som alltid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så lite så :) Hoppas du gillar det!

   Radera
 2. Mums, detta ska bakas snarast! :D Tror du förresten att det funkar med "vanlig" mjölk också, bara nyfiken? :)

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken bra blogg! Mycket intressant och inspirerande läsning. Jag tränar gym ca3 ggr i veckan och fick rådet senast jag var på gymgrossisten att det är bättre med gainer än proteinpulver om man vill öka i vikt. Många av recepten som du lägger ut verkar ju ha mkt protein och lite fett. Är det braäven om man inte har som mål att gå ned i vikt? Har inte riktigt bra koll på kosten när det gäller träning ännu. Tack för en bra blogg!
  Med vänlig hälsning, Jacob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jacob!
   Alla recept är bra, men alla behöver olika mycket kalorier för att hålla vikten eller gå upp i vikt. Så du kan absolut äta dem, men du kanske behöver äta mer än en portion eller tillsätta protein, fett eller kolhydrater i form av nötter, frukt, proteinshakes osv.

   Radera
 4. Men åhhh detta bröd måste jag testa. Vart får jag tag på pumpapure? Vill passa på att ge dig beröm för din fina blogg. Kommer absolut kika in här igen :))
  Massa kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack!
   Antingen gör du egen (av butternut pumpa) eller så finns det på www.usagodis.se.

   Radera
 5. Har precis bakat mitt tredje bröd. Hade i kardemumma, vanilj och Stevia. Njuter en bit nu med Stevia-Nutella. Mums!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad gott med kardemumma! Låter helt underbart!

   Radera


 6. How do you clean a fabric sofa?

  How much does it cost to have a sofa cleaned?

  How do you clean a sofa?

  Can you get a couch professionally cleaned?

  شركة تنظيف كنب بمكة بالبخار

  شركة تنظيف كنب بمكة بالبخار  تنظيف بمكة شركة تنظيف بمكة بالبخار
  SvaraRadera
 7. If you agree with what our chase bank finder
  device came up with. And if this one doesnt just look a little longer.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...