tisdag 8 juli 2014

Klients berättelse om bantning och omvänd diet

En av anledningen till att jag bloggar är att inspirera till ett hälsosammare liv, att få folk att förstå att man kan äta gott även fast man vill vara nyttig samt att dela mina erfarenheter och genom det kanske kunna hjälpa någon. Det är alltid lättare om man känner att man inte är ensam och att man kan få tips om vad andra gjort för att förbättra sin situation samt inse att "om hon/han kan, så kan jag".

Jag har tidigare berättat om mina erfarenheter av metabolic damage (fler inlägg om det här och här) och hur jag jobbar med att stabilisera kroppen och förbättra ämnesomsättningen genom en reverse diet. Jag vet att många av er har liknande upplevelser, jag får så gott som dagligen mail från tjejer och killar som berättar om sina erfarenheter med svårigheter att gå ner i vikt pga många bantningsförsök eller dieter och där kroppen till slut inte svarar som förväntat. Väldigt frustrerande så klart. Ett av de vanligaste misstagen många gör är att man tror att man hela tiden måste äta mindre och träna mer då kroppen inte svarar på upplägget. Till en viss del stämmer det, men blir det för lite mat och för mycket träning kan det leda till att kroppen bara blir stressad och svarar genom att bli vätskefylld, att man skadar sig, att man blir övertränad och tappar motivationen eller att man påverkar ämnesomsättningen negativt. Mer är inte alltid bättre!

Min kund Lotta upplevde precis detta. Hon hade i flera omgångar bantat, minskat maten och ökat träningen, utan att något hände. När vi började jobba ihop för snart 10 månader sedan var det solklart att vi behövde göra något annorlunda. Lotta har nu kört en reverse diet under större delen av tiden och resultatet är fantastiskt!
Jag låter Lotta berätta sin historia och hoppas att den kan inspirera er som är eller varit i samma situation! Hennes inlägg på sin blogg hittar ni HÄR.

8 kommentarer:

 1. jennifer_jacobsson@hotmail.com9 juli 2014 kl. 15:17

  Hej.Jag har en fråga till dig som kan verka något fånig. Har funnit en glädje i styrketräning och även fått hjälp av kostrådgivare men nu står jag på “egna” ben. Funderar på att lägga till ett ägg eller ett knäckebröd i min kost efter träning extra alltså och min första fråga är 1. Vilket tycker du är bäst av dessa alternativ, finns det något ännu bättre? 2. Tror du jag kommer öka i vikt/bli större av detta? Saken är den att jag verkligen trivs med min kropp nu och vill gärna se ut som jag gör. Vet att jag äter bra och jämt fördelat. Svara gärna så snart du kan på min fråga antingen här eller på min mejl. Kram tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att du kan göra det, du måste inte äta exakt lika mycket varje dag för att få resultat. Bygger du muskler kommer du göra av med mer energi och du kommer behöva mer mat. Det är jättebra att lägga till saker långsamt och successivt.
   Svårt för mig att säga vad du ska lägga till eftersom jag inte vet vad du äter i nuläget, men nej du kommer inte gå upp i vikt av att lägga till ett ägg eller ett knäckebröd....

   Radera
 2. Tusen tack för svar! Skulle vilja köpa ett paket för kostrådgivning och ev åt online, vad ligger det lägsta priset på? Ett startpaket till att börja med. Jätteuppskattat med dina svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta in på www.iformonline.se, all info och priser finns där. Det går att delbetala beloppet.

   Radera
 3. Hej Susanna, jag har en fråga som inte rör det här ämnet riktigt..jag undrar om Nutritech proteinpulver går att använda under graviditet också då jag har blivit ett fan av deras produkter tack vare dig och dina goda recept :)
  Jag tänkte främst på whey complete samt isow12?
  Tacksam för svar

  Norah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Norah!

   Det är inte farligt att använda proteinpulver vid graviditet. Det enda som kan vissa funderar över är det här med sötningsmedel och där måste du själv ta ställning :)

   Radera
 4. Herregud vilken grym tjej och vilket grymt jobb både hon och du gjort! Det är sjöng att se att det iaf finns några pt:s som vet vad de gör och verkligen är måna om sina kunder!! Du är grym Sanna!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det är Lotta som gjort allt jobb ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...