tisdag 29 juli 2014

Underbara New York!

Hälsningar från New York! Det är helt underbart att vara tillbaka och även om vi bara varit här i 3 dagar har vi hunnit med en hel del!
Resan gick bra och jag hade så klart packat med mig mat att ha med på planet eftersom jag sällan blir mätt på det lilla man får och helt ärligt så är flygplansmaten inte så god. Jag har hört en del olika åsikter om möjligheten att ta med mat på planet, men jag har aldrig blivit ombedd att slänga något när jag gått igenom säkerhetskontrollen. Normalt sett ska man kunna ha med sig vad som helst så länge det inte är flytande. Jag hade med mig kvarg (ja den gick igenom!!), havre & kesella-frallor, Pumpa och kokosproteinbröd, körsbärstomater, Questbars och rökt kalkon. Jag fick inte ens en kommentar om maten.
Väl framme i New York gick vi och handlade mat på Fairways (86:e gatan och 2:a avenyn)....himmelriket!! Jag köpte low carb tortillas, en massa olika nötsmör, grönsaker, färsk frukt, grekisk yoghurt, Ezekiel bröd och english muffins...och Halo Top glass!! En proteinrik och lågkaloriglass som är helt underbar!!
På kvällen mötte vi upp min vän Maria och tog ett ögas vin på nyöppnade Tavern on the Green.
På lördagen gick vi upp tidigt och tog en jogg i Central Park....den här staden är helt fantastisk, den inbjuder verkligen till att röra på sig!
Efter frukost hemma tog vi tåget + bussen + färjan över till Fire Island, en lite ö utanför Long Island med fantastiska stränder. Vädret var inte helt 100, men det var härligt ändå.
Ett rådjur på stranden??!!
Snacks på stranden: morot och selleristavar med hummus
I förrgår fixade vi gymkort på NYSC (vi köpte ett 30-dagars "trial membership") och har kört två pass hittills plus intervaller.
Jag har självklart provat en massa juicer och kollat upp utbud och bästsäljare för att se vad jag gillar och få idéer till juicebaren vi ska öppna.
Vi var på Whole Foods igår och kolla in hyllan med nötsmör!! Galet stort utbud!! Köpte också hem mer frukostmat....
Favoritfrukost!
Igår åkte vi till outleten Woodbury common och shoppade loss! Det fanns en hel del bra deals men jag gillar faktiskt att shoppa på Manhattan, det är ändå mycket billiga än i Sverige och det finns nyare kollektioner än på outleten.
Starbucks!
Middagen åt vi på Cilantro, en jättebra mexikansk restaurang upper på Upper east side. Jag åt grillad Mahi Mahi med grillande grönsaker och mangosalsa. Det var inga problem att be om mer grönsaker istället för potatismos :)

Det är viktigt med balans, eller hur??!!
I kväll ska vi till Red Rooster, Marcus Samuelssons restaurang i Harlem, där en kompis till mig jobbar. Mer tips på restauranger och butiker kommer snart :)

9 kommentarer:

 1. Känns så trist att jag måtte åka hem i morgon, för det är verkligen toppen i New York :) Förresten trodde jag inte att kvarg gick igenom flygkontrollen. Kan vara bra att ha i åtanke.

  SvaraRadera
 2. ååh vill också så gärna åka till new york!
  Jag har en fråga, efter sommarlovet börjar jag i nian och i vår skola är det bara onyttig mat t.ex pizza,hamburgare,vårrullar m.m så jag undrar hur jag ska göra med maten i skolan för gillar direkt heller inte skolans mat hur dom gör maten, så jag har skippat många gånger och det gjorde mig väldigt underviktig och jag är också väldigt aktiv så jag behöver ju mat men i skolan är det svårt att äta mycket. Man tar inte med sig mat till skolan som t.ex i usa. Men jag började ta med mig egen mat och då gick jag upp i den vikt jag ska väga och det tog några månader fast det kom personer hela tiden förbi och kollade konstigt på mig sen kom det också lärare som börja fråga varför jag inte äter skolans mat och massa annat och jag kände mig bara inte bekväm. Vet du vad jag kan göra? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är jättesvårt....men om du verkligen inte kan äta skolan mat och då blir underviktig så är det inge konstigt att du äter egen mat. Prata med lärarna och förklara...det viktigaste är ju att du mår bra och får i dig näring och energi.

   Radera
 3. Skrattretande att du ber om mer grönsaker till maten men svullar glass vin och nötsmör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den fina kommentaren! Du har ingen aning om hur mitt intag per dag ser ut och varför jag äter saker. Bara meningen "du svullar vin, glass och nötsmör" är skrattretande. Ett glas vin och en glass på två veckor anser inte jag är att svulla och jag ber gärna om mer grönsaker för att gå i mig mer näring så att jag kan äta lite "tomma" kalorier någon gång ibland. Jag vet nog bäst själv vad min kropp behöver, eller hur?

   Radera
 4. Förstååååår att du haft det toppen!!! =)
  Inte alls avis, inte ;) Längtar tills jag åker till Miami i november! Då ska shoppas!!^^

  Tycker inte du e konstig alls som tar me mat på planet. Gör själv det och bars för nödfall
  och långa resor! Men däremot skulle jag inte vågat ta me kvargen pga "vätske-regeln"!! Hur gick det?!! Asbra isf juh!!! =)

  Vart ska du öppna juicebar?? Såg på din Insta om det också och EXAKT såna produkter borde finnas att köpa på fler ställen o juicebarer i Sthlm (sverige!). Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer ligga på Nybrogatan i Stockholm :)

   Radera


 5. نقل عفش داخل جدة نقل عفش داخل جدة
  دينا نقل عفش جدة دينا نقل عفش جدة
  افضل نقل عفش من جدة الى الرياض افضل نقل عفش من جدة الى الرياض
  نقل عفش من جدة الى دبي شحن عفش من جدة الى الامارات


  نقل عفش من الدمام الى الرياض نقل عفش من الدمام الى الرياض
  ارخص نقل عفش بمكة ارخص نقل عفش بمكة
  نقل عفش من جدة الى الاردن نقل عفش من جدة الى الاردن
  نقل عفش

  SvaraRadera
 6. All the mattes are struck for the width by all margins. The team of the 0% down physician loan is ensured for the things. The pathos fit for the approval of the joy for the native use of the options for the structures by all people.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...