måndag 4 augusti 2014

Juicefrälst och paleorestaurang

Första dagarna här i New York gick väldigt långsamt men nu har vi helt plötsligt varit här i över en vecka, galet!
Det är verkligen inte brist på saker att göra så man får verkligen prioritera det man helst vill göra. Eftersom jag är riktigt nyfiken på juicetrenden här i New York har vi gått runt till flera olika juicebarer och jag måste säga att jag älskar det!! Vi har provsmakat oss igenom flera juicebarers menyer och jag är så inspirerad! För några dagar sedan köpte jag hem en massa olika rätter och juicer från Juicepress som vi åt till frukost.
Jag blev riktigt överraskad när en representant från Juicepress mailade mig efter att jag lagt ut en bild på Instagram. Hon tackade för inlägget och ville skicka ett bud med lite olika saker från deras meny! Riktigt kul att få testa ännu fler saker på deras meny! Jag har en ganska klar bild över vilken typ av saker vi ska ha på "vår" juicebar....ser verkligen fram emot att komma hem och börja jobba med juicebaren.
Jag kommer för övrigt skriva en hel lista med tips på hälsosamma restauranger och butiker i New York när jag kommer hem!

Det är inte svårt att hitta hälsosam mat här och idag var vi på en nyöppnad paleorestaurang som heter HU kitchen. Den var verkligen helt fantastisk! Allt är glutenfritt, mejerifritt, GMO-fritt, ekologiskt, inga tillsatser osv osv.
Jag åt en gudomlig köttfärslimpa med rostad sötpotatis, grönsaker och spannmålsfritt bröd, så gott!!
Annars har vi varit på gymet eller sprungit i Central Park nästan varje dag, jag slog till och med pers i marklyft idag: 100 kg x 5 reps! Otrolig känsla!
Det kan vara på grund av att det blivit lite extra mat här i New York, men det bryr jag mig inte om, det finns så mycket roliga hälsosamma restauranger och livsmedel jag vill prova innan jag åker hem.
Lunch på Grey dog, omelett med sallad och fullkornsbröd
Vi har också hunnit med att åka till Long beach, gått runt i central park (med ett nödvändigt lunchstop på Whole Foods för inköp av sallad på vägen).....
....shoppat en massa skor och kläder....
Nya Nike Lunar Glide
....och vi har varit på  komediklubb.
Vi var sena till komediklubben och fick så klart sitta vid bordet längst fram där ingen annan ville sitta. Det blev en massa skämt om blondiner, Sverige och och lite små påhopp men det är väl en del av hela grejen antar jag :)

Eftersom vi bor i en lägenhet har vi möjlighet att laga mat hemma vilket är väldigt skönt. Jag älskar att äta på restaurang men det blir för mycket (och för dyrt!) att äta ute varje dag. Så vi har bland annat lagat tacos, Quesadillas och så äter vi frukost hemma varje dag...samma varje dag: grekisk yoghurt med färska bär och Ezekiel english muffin med kalkon och tomat. Så gott!
I morgon bitti blir det jogg och lite cirkelträning i Central Park innan vi beger oss mot Brooklyn bridge och sedan en båttur på East river.

Hoppas ni inte smälter i värmen mina vänner!!

10 kommentarer:

 1. Marita Andersson4 augusti 2014 kl. 11:35

  Hej där! Waow !! inga småpotatisar det där - låter så inspirerande när du berättar o visar bilder att jag rentav känner va spännande det är :) Och maten sen då......... typ hungrig nu;) Jag undrar om du kan säga hur bra/dåliga questbars är egentligen-har precis upptäckt dom.........sååå goda. Det finns dom som säger att jag lika gärna kan äta en chokladkaka!!!!! Stämmer det verkligen??? Och att dom inom kort kommer att klassas som godis. Du som kan det här - ge mig svar så jag vet om jag kan fortsätta mumsa dom. Med vänlig hälsning Marita i Falkenberg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Questbars är inte dåliga alls och kan absolut inte jämföras med en chokladkaka....förstår inte vad det kommer ifrån?

   Radera
 2. Hej!

  Jag har tänkt beställa från iHerb och skulle behöva lite tips. Jag har beställt en gång förut och åkte på ganska stor tullavgift då. Nu ska jag göra en ganska tung beställning på 3 lådor questbars och några olika sweet leaf drops. Vikten blir just över 3 kg. Har hört att det är bättre att beställa flera små ordrar för att slippa tull men då måste man ju betala frakten flera gånger?

  Vet att du är en van iherbhandlare och undrar om du har några tips på hur jag ska göra när jag beställer för att inte betala onödig tull/frakt? Och har du några tips på saker man inte får missa att köpa? Älskar ju din smak och dina recept!

  Mycket tacksam för tips!
  Elsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte så mycket tips egentligen, jg sorkar aldrig håla på och krångla utan beställer det jag vill ha och tar smällen när tullavgiften kommer.

   Men många delar upp sin beställning på flera små eftersom du betalar fast frakt (4 dollar) upp till 2 kg tror jag det är.

   Om du söker på min blogg på Iherb så kommer det upp en massa tips på saker att beställa :)

   Radera
 3. Gud så härligt det låter, jag vill verkligen tillbaka nu! Jag passade också på att besöka hälsosamma restauranger/café, och då med fokus på raw. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det på din blogg, jag hoppas vi hinner till Pure Food and wine...var det bra?

   Radera
 4. Shit vad underbart du verkar ha det! Hoppas dom har ett lika bra utbud i Silicone Valley, mellan LA och San Francisco . Jag ska nämligen hit idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är härligt :)
   Det har de säkert :)

   Radera
 5. Hej, jag har tänkt använda något av recepten som innehåller chiafrön och läste därför igenom innehållförteckningarna för risentas och kung markattas chiafrön. Blev lite förvirrad eftersom det skiljer väldigt mycket i hur många kolhydrater de båda innehåller. Hur kan det skilja sig så mycket i innehåll när det är samma typ av frö?


  Risenta
  Energivärde 2190 kJ (520 kcal)
  Protein 21 g
  Kolhydrater 38 g
  varav sockerarter <0,5 g
  Fett 31 g
  varav mättade fettsyror 4 g
  varav enkelomättade fettsyror 3 g
  varav fleromättade fettsyror 24 g
  Kostfiber 34 g


  Kung Markatta
  Energi: 1832 kJ / 444 kcal
  Fett: 31,4 g
  Varav mättat fett: 3,8 g
  Kolhydrater: 4,9 g
  Varav sockerarter: 0,8 g
  Protein: 21,2 g
  Salt: 0,0 g
  Fiber: 33,7 g

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...