torsdag 10 juli 2014

Crêpes, Tammerpokalen och lite tips på butiker och produkter

Idag åker jag upp till Gävle och sedan på lördag bila vidare till Sundsvall för att coacha Nathalie och Anne som ska tävla på Tammerpokalen. Ska bli riktigt kul och båda är i kanonform!
Så grym!
Ann är 46 år!! Otroligt bra prestation!
Innan jag åker till Gävle så var jag så klart tvungen att få in dagens träningspass som idag bestod av rygg och axlar:

1. Sittande hantelpress 3x10
2. Sidolyft med hantlar 3x12-15, efter sista setet minskar jag vikten med 50% och kör till failure
3. 1-arm sidolyft i kabel 2x15, efter sista setet vila 15 sek, minska vikten med 50% och kör till failure
4. Omvända flyes (för baksida axlar) med hantlar 2x10
5. Upright row med skivstång 2x12
6. Latsdrag 4x12
7. En arms hantelrodd 4 x12
8. Sittande kabelrodd 4x12

Sedan blev det backintervaller i solen, svettigt värre!
Efter passet avnjöts dessa godingar på balkongen (nästan lite för varmt men man ska inte klaga...)
Vaniljcrêpes med kokoskräm, chokladsås och färska bär
Crêpes (4 st små):
1 dl (30g) havregryn
1 msk stevia sötströ
1 tsk vaniljextrakt (Dr Oetker, finns i vanliga livsmedelsbutiker)
2/3 tsk bakpulver
1 msk osötat äppelmos (eller mosad banan)
2 äggvitor
0,75 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
Fyllning:
150 g lättkvarg
2 msk lätt kokosmjölk (eller vanlig kokosmjölk)
2 tsk stevia sötströ

1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer tills du får en slät smet. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och häll smeten i pannan. "Vippa" på stekpannan så att smeten sprids ut och crêpen blir tunn. Stek på medelhög värme, ca 1 minut per sida.
2. Gör fyllningen. Lägg fyllningen i mitten av crêpen och vik ihop den.
3. Ringla över chokladsås: 1/2 msk kakao + sötningsmedel + mandelmjölk till önskad konsistens.
Näringsvärde per portion för crêpes och fyllning (ej chokladsås och bär):
270 kcal
24 g kolhydrater
30 g protein
6 g fett

Många som är nya läsare har frågat om tips på bra butiker i Stockholm där man kan köpa roliga och nyttiga livsmedel. Jag har tidigare tipsat om mina favoriter i DETTA inlägg. I förrgår var jag runt lite i stan och hittade två "nya" ställen och en restaurang med grymt bra sushi och sashimi.
Första stället är USA Godis i Skrapan på söder där de säljer pumpapuré. De säljer också en massa amerikansk godis och livsmedel men de är ju inte direkt nyttigt så det behöver jag inte tipsa om ;)
Andra stället är ett raw food ställe som heter Matapoteket. De har mat, juicer, shots och bakverk och jag testade deras olika raw food bollar, riktigt goda!
Det blev en sen lunch med min mamma och vi gick till Raw Sushi and grill på Rörstrandsgatan. Fantastiskt god sashimi som jag verkligen kan rekommendera!
Sista tipset för dagen är det nya caseinet från Proteinbutiken, Protein 90 plusuppföljaren till Pure MPC. Två saker skiljer denna från föregångaren:
Den kommer på 900g burk samt bygger på mjölkproteinisolat istället för koncentrat. Detta betyder att Protein 90 Plus är ett renare protein som är mer skonsam mot magen jämfört med Pure MPC. Denna helg har de specialpris på det nya caseinet så passa på!

8 kommentarer:

 1. Vad underbart det ser ut med dina crêpes! Och vilka spännande restauranger/matställen du tipsar om. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja Matapoteket var nytt för mig, tycker raw food är spännande även om jag inte skulle vilja äta så på heltid :)

   Radera
 2. Hej Sanna! Tack för en bra blogg och goda recept. Använder mig ofta av din E-bok när jag är sugen på något gott för både smaklökarna och kroppen. Använde senast imorse ett av dina recept och gjorde en god mugcake med banan- och hallonkräm i mitten! :) Men jag tänkte fråga en sak; när du använder så lite kokosmjölk som i receptet ovan, öppnar du då en konserv, tar 2 msk och ställer in burken i kylen igen? Eller finns det återförslutbara förpackningar? Älskar kokos nämligen, men vill sällan använda en hel konserv när jag bakar eller lagar mat!
  Kram på dig fina :) hoppas du har en skön sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin!

   Vad roligt att höra! :)
   Jag köper vanliga burkar med kokosmjölk och häller sedan över det jag inte använder i en burk och förvara i kylen alternativt fryser i den i istärningspåsar så att man kan ta fram och tina små portioner. Men ofta bakar jag något på kokosmjölken som blir över :)

   Radera
 3. Hej
  Jag gjorde dina crepes idag.
  Men dom fastnade i stekpannan trots att jag använde keramikstekpanna.
  Jag följde receptet helt och hållet men det var nästan omöjligt att få upp dom hela.
  Jag har ingen aning vad som gick fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det låter konstigt....jag har i och för sig aldrig stekt med keramikstekpanna utan kör alltid med teflon. Man måste vara försiktig så att man inte steker på för hög värme och sedan är jätteförsiktig när man ska vända dem.
   Men jag vet faktiskt inte heller varför det inte funkade....

   Radera
 4. Jag kanske använde för hög värme, men jag förstår inte vad det är bland ingredienserna som fastnade så. Nog om detta.
  Jag vill passa på och berömma dig för alla häftiga recept som du lagt upp här.
  Jag har provat flera stycken och är mycket nöjd.
  Jag har ännu inte lärt mig skillnaden på alla varianter på proteinpulver men det lär jag mig snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Har du läst mina inlägg om de olika proteinpulvrena? Det är inte så krångligt när man läst lite om dem :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...