måndag 17 september 2012

Tiramisu proteinparfait

Har varit en jobbig helg då jag haft dåligt med energi och den mesta av tiden gick åt till att träna, äta och vila :-) Formen blir bättre och bättre, vilket är ett bra besked på att det jag gör funkar.

Annars har jag tränat en kund, skrivit kostupplägg till online-kunder, hyrt filmen "Afghan Luke"(som var riktigt dålig så ingen jag kan rekommendera), och myst med min sambo och våra busiga hundar. Och så har jag stökat runt i köket såklart! Det har blivit både zucchini-chips, lyxiga proteinpraliner (som jag självklart kommer dela med mig så småningom) och denna: Protein tiramisu! Jag såg ett liknande recept på en annan av mina favoritbloggar "Sprint 2 the table" och var bara tvungen att göra min egen version. Det blev fantastiskt gott! Passar perfekt som återhämtning efter träning, lyxigt att komma hem helt slut och veta att denna väntar i kylskåpet :-) Funkar även som mellanmål eller efterrätt.
Tiramisu proteinparfait
1 port

Choklad/rom-lager: 
1dl havregryn (ca 40g)
0,5 dl kallt kaffe
1 kapsyl arraksarom
1 krm vaniljpulver
1/2 msk kakao
1/2 msk stevia strö
0,25 dl mjölk eller vatten

Vanilj/apelsin-lager: 
100g lättkesella
100g minikeso
1 msk cream cheese light
2 msk (ca 10g) whey eller casein proteinpulver vanilj
1 msk stevia strö
1 tsk rivet apelsinskal
1/2 msk saft från apelsin
1. Blanda havregryn, kaffe, stevia strö, kakao, arraksarom och vatten (eller mjölk) i en skål. Täck över och låt stå minst 2 timmar i kylen så att havregrynen sväller och suger åt sig vätskan.
2. Blanda alla de övriga ingredienserna med en stavmixer till en slät kräm.
3. Ta ut havregrynsblandningen ur kylen. Varva blandningen med kesella/keso-krämen i ett fint glas, riv över lite apelsinskal och ev lite sockerfri mörk choklad och servera på en gång!
Näringsvärde per portion:
379 kcal
41 g protein
34g kolhydrater
8g fett

6 kommentarer:

 1. Ser grymt gott ut. Älskar konceptet med att frukosten är klar på morgonen när man vaknar!

  SvaraRadera
 2. Kan man ha den i kylen/frysen ett tag eller blir den "ful" då?
  Det är så skönt att göra innan gästerna kommer :P

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte rekommendera att ha den i frysen, men i kylen funkar det absolut att ha den ett tag :)

  SvaraRadera
 4. Kan man ha något annat istället för keso,kesella och chesse?

  Väldigt tacksam för Svar😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ingen aning, jag har inte gjort den med något annat. Kanske någon form av havreyoghurt eller liknande? :)

   Radera
 5. Testade denna som efterrätt idag och jösses vad gott 😋 Jag gjorde botten klar i en bunke och mätte upp alla ingredienser till krämen i en annan bunke. Detta stod i kylen till serveringsdags. Det gick då snabbt att mixa krämen och sen att portionera upp. Och som sagt, väldigt gott 🤗 Tack!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...