torsdag 27 september 2012

Vaniljproteinmuffins med nötkrämsfyllning och recept på fettfria zucchini-chips

Jag är fortfarande hemma och är förkyld :-( Provade att gå en lugn promenad med en av våra hundar igår och i morse var det lite sämre igen...trist! Men jag blev lite lugnare när jag pratat med min coach och han övertygat mig om att jag kommer hinna komma i form ändå. Kan man inte träna kan man ju manipulera maten istället. Så nu äter jag ännu mindre kalorier än innan, men det är ju logiskt: tränar man inte lika mycket gör man ju inte av med lika mycket energi och behöver därmed inte äta lika mycket.
För att stilla hungern blir det mycket gurkstavar och isbergssallad :-) Jag har också gjort lite zucchinichips som jag smaskar på när suget är för stort. De är jätteenkla att göra men tar lite tid i ugnen i och med att man torkar dem.
Fettfria zucchinichips
1 zucchini
valfria kryddor, jag använde oregano, lökpulver, havssalt och peppar

Sätt ugnen på 100 C, gärna med fläkt om du har det. Skiva zucchinin tunt (men inte för tunt, då går de bara sönder). Lägg skivorna en och en, akta dig för att lägga dem omlott, på bakplåtspapper på en bakplåt och ställ in i ugnen i 60-75 minuter. Titta till dem då och då, de är klara när de är krispiga.


Jag lyckades pallra mig till min frisör Åsa igår också för att hinna fixa håret innan tävlingen. Jag fixade utväxten och klippte topparna, blev supernöjd!! Om du bor i Stockholm kan jag verkligen rekommendera att boka in dig hos Åsa Steibert. Hon finns på Claar & Co på Karlavägen 6 och har nr: 08-791 50 11.
Från hår till dagen recept: härligt mjuka vaniljproteinmuffins med nötkrämsfyllning. Jag funderade först vad jag skulle fylla dem med eftersom de kan bli lite tråkiga på egen hand. Jag älskade Nutella när jag var liten men har nog inte ätit det på minst 15 år på grund av den stora mängden socker och skräpingredienser. Blandar man däremot hasselnötssmör med kakao smakar det precis som nutella! Jag har det ofta som topping på proteinpuddingar och till frukt, tetsa! Tänk på att inte övergrädda muffinsen då de lätt blir torra. Jag gillar dem lite kletiga i mitten men det är ju en smaksak :-)
Vaniljproteinmuffins med nötkrämsfyllning
6 st

1,5 dl (70 g) havremjöl (malda havregryn)
ca 3 msk (15g) mandelmjöl
1,5 skopa (35g) whey proteinpulver vanilj
0,5 dl stevia strö
1/3 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 äggvitor
60 g osötat äppelmos (ca 0,6 dl)
60g keso (ca 0,6 dl)
1 kapsyl vaniljextrakt (flytande) eller 1 krm vaniljpulver
0,25 dl vatten

Nötkrämsfyllning:
2 msk hasselnötssmör
1 tsk kakao
1 tsk stevia strö

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mixa de blöta ingredierna med en stavmixer i en separat skål. Blanda torra och blöta ingredienser och fördela lite mer än halva smeten i muffinsformar (helst i silikon som gör att de inte fastnar). Blanda ihop nötkrämsfyllningen och klicka ut 1/6 av fyllningen på varje muffins. Fyll på med resten av smeten. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Näringsvärde per muffins:
114 kcal
9 g protein
9 g kolhydrater
4 g fett11 kommentarer:

 1. Hej Sanna!
  Väntar nu på att dessa muffins ska bli fördiga i ugnen och det doftar härligt. Jag bytte ut havremjölet mot sojamjöl istället så vi får se hur detta blir ;)

  /Maria C.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte de blev jättebra. Men eftersom jag inte har provat med havremjöl så kan jag ej jämföra ;)
  Tog även i 1 msk kokos, bytte ut keso mot turkisk yoghurt 3,5% och tog lite honung istället för stevia. De var som godast efter 2-3 dagar =)
  Och på tal om hasselnötskrämen, den var farligt god Ha ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att de blev bra trots att du hade i andra ingredienser. Det är ju det som är så roligt, att man får inspiration från andra men gör receptet till sitt eget :)

   Radera
  2. Hej!

   Jag undrar hur näringsvärdet ser ut för zucchinichipsen? Tycket nämligen jättemycket om rotfruktschips, men har vart lite osäker på hur nyttigt det egentligen är.

   Tack för en jättenbra blogg!

   Radera
  3. De är enormt kalorisnåla...tror zucchini innehåller ca 17 kcal per 100 g :)

   Radera
 3. Herregud vet inte vad jag gjorde för fel.. gjorde ett lass utan nötkrämsfyllningen... resulatet blev allt annat än bra... :( Vissa blev bara 1-2 cm höga... sen blev alla degiga. Alltså inte så att dom hade gräddats förlite utan nästan lite blöta i konsistensen... spelade ingen roll om jag gräddade på dom ytterligare en stund förblev så där blött innuti. Nästan som om dom saknade någon ingrediens... (Provade med att ställa de i kylen och kolla till dom dagen efter.. Nix.. fortfarande blöta.. )Jättekonsigt.. Nog för att jag inte är mästerkock men receptet följde jag till punkt och pricka! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. hur mkt är 0.25dl i ml? :-D tror jag kan ha hittat källan till mitt fatala misslyckande.. haha! använde nog lite väl mkt vatten jag... 250ml... oooops! *skämskudde* Nåväl, inte baka när man är trött...

   Radera
  2. Oj, ja vad är det? Det är väl 25 ml? Kan förstå att det blev lite för blöt smet då ;)

   Radera
  3. Enda måtten som jag hittar i vanliga affärer är 100ml (1dl) måtten och större... Har du mindre mått och vart har du isåfall köpt dom? :)

   Radera
  4. Jag har ett vanligt decilitermått...du ska alltså inte ha 2,5 dl (250 ml) utan 25 ml (0,25 dl)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...