söndag 9 september 2012

Chunky monkey choklad & bananglassVilken härlig morgon! Dagen började med en morgonpromenad med en av mina hundar som sällskap och sedan väntade frukost och jag var riktigt nyfiken på att prova en av de tre kaffesorterna jag köpte igår på Tehuset Java. Jag testade både vanilj och apelsinchoklad och favoriten hittils är definitvt vanilj. Jag köpte även en tryffel-balsamico som man kan använda som tillbehör till kött och liknande.

Igår var det exakt 4 veckor kvar till SM och i fredags var sista dagen för anmälan. Listan över anmälda finns på SKKF´s hemsida och det är ett riktigt tufft startfält! Nu gäller det att fokusera sista veckorna och bara försöka njuta av "resan".

Jag "in action" i köket
I fredags fick jag som jag skrev i förra inlägget lov av min coach att äta en "cheat-meal". Det blev en jättemysig kväll och jag och min sambo lagade en massa goda (och nyttiga) rätter och allt blev kanongott! Så nu har jag en massa recept att dela med er, men det blir ett i taget :-)

Jag börjar med efterrätten! Det blev en "Chunky Monkey" choklad & bananglass, min nyttiga version av Ben & Jerry´s klassiker. Den går supersnabbt att göra och smakar (tycker jag i alla fall) bättre och fräschare än orginalet.

Chunky monkey choklad & bananglass
 2 port

2 frysta bananer
1 msk kakao
2 rutor (ca 25g) mörk sockerfri choklad, hackad
20g valnötter
100g lättkesella + 2.5 msk lättmjölk (laktosfri om du vill)
1. Detta steg kan hoppas över men rekommenderas: Blanda mjölken med kesellan och häll i en isbitsform och ställ in i frysen.
2. Mixa 1 av bananerna med kesella/mjölk-isbitarna med en stavmixer tills det blir "glass". Har du hoppat över steg 1 mixar du bara bananen med en stavmixer.
3. Mixa den andra bananen med kakaon och rör sedan i valnötterna och den hackade chokladen.
4. Varva bananglassen och chokladglassen i två skålar och servera direkt!
Näringsvärde per portion:
304 kcal
12g protein
37g kolhydrater
13,5g fett10 kommentarer:

 1. Mums, vad gott det ser ut! Blev sugen på att äta något chokladigt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var riktigt smarrigt! Du som är så bra på att baka kan nog hitta på nåt gott med choklad :-)

   Radera
 2. Hur länge behöver mjölk o kesella blandningen stå i frysen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills den blivit till is (det är den och den frusna bananen som gör att den blir glassig i konsistensen). Därför kan det vara bra att förbereda detta tidigare på dagen, innan du ska göra den :)

   Radera
 3. Kanoners, tack för svar :) ser fram emot nästa gottehelg så jag kan testa denna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den, jag tycker den är grym! Mycket godare än Ben & Jerry's ;)

   Radera
 4. Åh vilket bra tips, detta ska absolut testas! Och vilken bra blogg, hamnade här av en total slump (sonen tittade på apbilder på google och så kom denna smarriga bild upp!) :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vad lustigt att denna bilden kom upp när han kollade på apor!!!
   Tack så mycket, hopaps du gillar "glassen" :)

   Radera
 5. Denna ska jag ha till fredagsmyset imorgon, ser riktigt gott ut!!!!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...