fredag 28 september 2012

Minipizzor på glutenfri krispig mandelmjöl & linfröbotten

Fredag! Har nästan tappat bort dagarna nu när jag varit hemma i en hel vecka. Mår bättre men fortfarande hängig och blir trött så fort jag rör på mig. Pratat med några stycken från jobbet och tydligen har de haft många kunder som varit förkylda och där förkylningen suttit i upp till 3 veckor...hoppas verkligen inte det är det jag har fått för då blir det kämpigt nu sista veckan!

Nu är det bara drygt en vecka kvar till tävling och jag tror att jag fixat det mesta: bikinin är i stort sett klar, håret fixat, sminket köpt, färgningen bokad, hotellet bokat, hundvakt fixad (tack snälla svärföräldrar som ställer upp!), naglarna ska fixas på onsdag av min fina vän Erika...ja, sen är det bara lite packning och lite bakning som ska hinnas med nästa vecka. Tänkte bara mitt cashewnötsbröd (men göra det på mandelsmör istället) och ta med och äta till frukost dagen efter tävling. Bara för att tävlingen är över är det inte fritt fram att trycka i sig en massa skräp! Det kommer kroppen INTE gilla så därför kommer jag ha med mig saker som jag verkligen gillar och inte fått äta på dieten men som ändå är bra för kroppen. Däremot tänker jag definitivt ta mig ett glas champagne på kvällen, jag och min sambo firar nämligen 4 år tillsammans just den 6 okt. Vi började faktiskt att träffas efter att vi varit på SM i Västerås tillsammans :-)

Dagens recept är ett jag gjorde senast jag fick en "cheat meal". Vi gjorde till förrätt dessa små minipizzor och jag blev överraskad över hur knaprig och smakrik botten blev! Du kan självklart välja vilken topping du vill, men vi satsade på italienska smaker med pesto, soltorkade tomater, kyckling, pinjenötter, 10% ost och lite riven parmesan...mmmm!
Det går säkert att göra två större pizzor också men jag gillade konceptet med minipizzor till förrätt.
Minipizzor på glutenfri mandelmjöl & linfröbotten
4 små pizzor

Botten:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl krossade linfrön (går säkert bra med hela också)
1/4 tsk bakpulver
2 tsk olivolja
1 ägg
en nypa salt & peppar
valfria kryddor: timjan, oregano, basilika

Förslag på topping:
Tomatsås, pesto, soltorkade tomater, kyckling, pinjenötter, 10% ost, lite parmesan

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla igredienser och forma till en "deg". Dela degen i 4 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg på ett ark bakplåtspapper över bollarna. Tryck till en i taget och kavla sedan ut en deg i taget med en liten kavel (fortfarande bakplåtspapper över så att de inte fastnar på kaveln) till en rund platt botten. Fortsätt med de andra 3 bollarna.
3. Grädda i ca 10-15 eller tills de fått lite färg. Ta ut och lägg på valfri topping. Ställ in i ugnen igen tills osten smält.
Jag mätte inte upp ingredienserna till toppingen så jag kan bara ge er näringsvärde för botten.

Näringsvärde för 1 pizzabotten utan topping:
126 kcal
5 g protein
0,5 g kolhydrater
11 g fett

Önskar alla läsare en trevlig helg!8 kommentarer:

 1. Måste bara skriva att din blogg är helt fantastisk! Inne och inspireras av dina recept varje dag och provat hur många som helst. Alltid lika gott!!
  Ska bli roligt och se dej på tävlingen dessutom, stort lycka till!!

  SvaraRadera
 2. Krya på dig och håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
 3. Åh tack snälla! Vad roligt att du gillar recepten! Nu är det bara en vecka kvar att kämpa, hoppas vi ses på SM :-)

  SvaraRadera
 4. Gjorde precis detta till middag med samma topping, perfekt combo! Tack snälla för alla underbara recept!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att ni gillade dem :) Det var ett tag sedan jag gjorde dessa men jag blir lika förundrad över hur enkelt det är :)

   Radera
 5. En helt fantastisk pizzabotten som även funkar som pajskal!
  Nu en dum fråga, kcal osv är alltså per minipizza? Så hela satsen är 126 kcal × 4?
  Jag brukar fatta i vanliga fall men nu står jag med en megaförkylning och hjärnan har gått i dvala.. ;)
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   Precis, hela satsen är 126 kcal x 4 :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...