onsdag 31 maj 2017

Gymgrossisten Kitchen - Strawberry Champagne Protein Cheesecake


Jag antar att det är likadant för er, men veckorna går verkligen i ett nu. Jag har precis kommit hem från den andra modulen av fyra på en utbildning jag går via Handelhögskolans Executive Education och mitt huvud är helt rökt! Förutom en massa vidareutbildningar inom kost och träning under åren har jag inte suttit i skolbänken sedan gymnasiet och det märks kan jag säga! Utbildningen jag går heter "Chef och Ledare" och innefattar allt från ekonomi, retorik, coaching, beteendeanalys och strategi. Det är verkligen superkul och ju mer Add ice cream växer, desto mer "kött på benen" känns det som att jag behöver för att vara med och utveckla företaget. Läskigt och extremt spännande på en gång. Men nog om det, nu är det dags för ett nytt recept med Gymgrossisten Kitchen! :)

För att testa mig fram till de olika recepten som jag spelat in med Gymgrossisten, beställde jag hem en massa olika proteinpulver. Några av dem var ur en limited edition-version av Whey-80 med smak av en massa olika desserter som Banana Toffee, Snickerdoodle, Straticciella osv. En av favoriterna blev "Strawberry champagne" och jag fick direkt idéen att göra en cheesecake med den smaken. Här har ni resultatet! En krämig och fräsch cheesecake med mycket smak och grymma näringsvärden.


Strawberry Champagne Protein Cheesecake

INGREDIENSER 8 BITAR

2 dl Mandelmjöl (85 g)
5 msk Mandelsmör (75 g)
200 g Cream cheese 3%
500 g Lättkvarg
4 st Äggvitor
75 g Färska jordgubbar
1 tsk Potatismjöl

INSTRUKTIONER

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Blanda ihop ingredienserna till botten (Mandelmjöl, mandelsmör och 1,5 msk Sukrin) och tryck ut degen i botten av en pajform med löstagbara kanter, jag använde en form som är 21 cm i diameter (lite mindre än en vanlig pajform).
  3. Ha i alla ingredienserna till fyllningen cream cheese, lättkvarg, äggvitor, flavour drops, Whey-80, 1 msk Sukrin) i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av om det behövs mer sötning.
  4. Värm jordgubbarna i micron, tillsätt 1 msk Sukrin och ha i potatismjölet.
  5. Häll smeten över botten och droppa sedan små klickar av jordgubbssåsen i smeter. Virvla runt med en kniv tills det blir ett fint mönster, men blanda inte för mycket så att de båda smetarna blandas ihop helt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Det kommer vara lite lös i mitten men grädda inte längre, den kommer sätta sig när den får stå i kylen ett tag. Bakar du cheesecaken för länge kommer den bara bli torr. Ta ut kakan och låt svalna ett tag. Ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar men gärna över natten.

NÄRINGSVÄRDE

Näringsvärde per bit:
Kolhydrater 6,9 g
Protein 21 g
Fett 7,4 g
Energi 175 kcal

















fredag 26 maj 2017

Tasty Health + Gymgrossisten Kitchen - Peanut Butter Protein Blondies

För några månader sedan inledde jag ett samarbete med Gymgrossisten. Visionen var att inspirera till hälsosam bakning genom att ta fram enkla och goda recept samt visa hur enkelt det kan vara att äta nyttigt och gott. Resultatet blev "Gymgrossisten Kitchen"!

Ni som följt bloggen ett tag vet att jag älskar sötsaker. Verkligen ÄLSKAR sötsaker! :)
En stor del till varför bloggen kom till var för att jag ville hitta ett sätt att få in mat och sötsaker som jag älskar i min vardag men fortfarande ha min hälsa i fokus. Och något som är viktigt för mig är att det ska gå enkelt och snabbt. Är det för krångligt och för många steg drar jag mig för att laga det och då blir det inte av, så snabbt och enkelt med så få moment som möjligt är min melodi!

För drygt 2 månader sedan började vi spela in filmerna till Gymgrossisten Kitchen och det var riktigt roligt att vara med i hela processen. Trots att jag inte är med i bild (förutom händerna då) var det lite nervöst under första timmen, men Think Agency, som spelade in filmerna var så proffsiga och fick mig att känna mig lugn som en filbunke.
Det är så himla kul att få visa resultatet för er och jag hoppas ni kommer gilla det! Varje vecka kommer vi rulla ut nya receptfilmer och vi börjar med "Peanut butter chocolate blondies". Du hittar många av ingredienserna till recepten på Gymgrossistens hemsida!



Peanut butter protein blondies
9 bitar
140 g havregryn 
0,5 dl (20g) Whey 80 vanilla
3 msk sötning som mäter som socker
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 droppar vanilla flavour drops Star nutrition
1/2 dl (60g) naturellt jordnötssmör
1/2 dl (60g) osötat äppelmos
2 msk valfri mjölk
1 ägg
2 äggvitor
20 g sockerfri choklad

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ta fram en ugnsform, ca 20x20 cm (mindre går bra, tar lite längre tid i ugnen bara) och lägg bakplåtspapper i botten och upp längst kanterna.
3. Ha i alla ingredienser utom chokladen i en stor bunke och mixa ihop dem med en stavmixer (eller använd matberedare). Häll smeten i formen. Hacka chokladen i mindre bitar och strö över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Se till att inte baka den för länge, den ska vara lite kletig i mitten. Håll koll, så lite som en minut kan göra den torr. Ta ut och låt svalna, skär sedan i 9 bitar. Kan förvarats i frysen upp till 3 månader.


Näringsvärde per bit:
139 kcal

11,7 g kolhydrater
7,3 g protein
5,9 g fett

Ni får mer än gärna komma med feedback på vad för recept ni skulle vilja se i kommande filmer!! :) Kommentera eller skicka ett mail till mig på info@tasty-health.se

söndag 21 maj 2017

Pannkaksbrunch med ALLA tillbehör

Asså, jag måste bara berätta om världens roligaste grej jag gjorde i fredags.
Vi på Add Ice cream blev inbjudna av företaget Bruce till en Dodgeball-turnering på Bounce i Kungens Kurva. Det är alltså en superstor lokal med studsmattor, trampoliner och hinderbanor. Redan efter första studsen var jag som ett barn på nytt, jäklar vad kul det var!
Vi var 19 lag totalt, alla från olika träningsstudios runt om i Stockholm, eller företag som har med hälsa och träning att göra. Vi hade med oss några av våra ambassadörer och gjorde ett tappert försök till att ge de andra lagen en match, men vi kom inte till final tyvärr. Men så himla kul!! Om ni inte testat Bounce, gör det!
Bruce, som bjöd in till eventet, är ett träningskort som man betalar per månad och man har då tillgång till över 83 studios i Stockholm (finns i Göteborg och Malmö också) inom allt från yoga, crossfit, klättring, kampsport, simning...alla träningsformer du kan tänka dig. Jag tänker själv signa upp på ett medlemskap då jag är i en fas i min träning att jag vill prova på lite nya träningsformer och det är ingen bindningstid vilket är kanon.

Men nu till det som står i rubriken, nämligen brunch :)
Idag dukades det upp till pannkaksbrunch med alla tillbehör du kan tänka dig i mitt kök.

Det blev:

  • Plättar (recept nedan)
  • Glass (Add Ice cream och Frill)
  • Färska bär
  • Hemgjord hallonsylt (mosade hallon, stevia sötströ och chiafrön)
  • Vattenmelon
  • Nötsmör i olika varianter
  • Hazelnut cream från The Conscious Chef
  • Grädde
  • Apelsinjuice
  • Kaffe

Plättarna höftade jag ihop men receptet blev på ett ungefär och detta blev ca 25 små plättar.:

3,5 dl havregryn
2 ägg + 1 vita
1 medelstor banan
2 msk stevia sötströ
3 droppar Vanilla flavour drops
2,5 dl havremjölk
1 tsk bakpulver

Blanda i en mixer och stek i ett plättjärn i ca 30 sekunder per sida.

Efter brunchen blev det en 5 km promenad i skogen här på Lidingö följt av lite lek i utegymet, en riktigt härlig dag i solen med andra ord.
Hoppas ni har en fin söndagkväll!

söndag 14 maj 2017

Frukostpizza med bär

Jag vet inte om ni lagt märke till det, men jag håller på att möblera om lite i bloggen och har bytt ut några bilder och tagit bort ett par flikar på startsidan. Det är en start på de uppdateringar som kommer ske så småningom :)

Jag har precis köpt en ny digitalkamera, en Sony Cybershot RX100 III som jag håller på att lära mig och dagens frukost fick bli modell för första receptbilderna. Det är så himla mycket olika funktioner men jag tycker den tar superfina bilder och det kommer bli så mycket lättare för mig att ta "vardagsbilder" nu när jag inte behöver släpa med mig min systemkamera :)

Idag var första dagen på länge där jag inte hade något som helst planerat och sådana dagar förtjänar en härlig frukost!
Det blev en "Frukostpizza med vaniljtopping och färska bär", ett superenkelt och snabbt recept som man slänger ihop på mindre än 10 minuter. Jag gjorde faktiskt en dubbel sats och stekte två pannkakor, varav den andra blev mellanmål men i ett annat format. Jag strödde på kanel, bredde på philadelphia och rullade ihop den till en rulltårta. Passar bra till allt möjligt det vill säga.

Frukostpizza med vaniljtopping och färska bär
1 portion

Botten/pannkaka:
1,25 dl havregryn
1,5 tsk kokosmjöl
1 msk stevia sötströ
0,75 tsk bakpulver
1 ägg
3 msk osötat äppelmos (eller banan)
2 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
2 droppar Vanilla flavour drops

Topping:
150 g lättkvarg
valfri mängd sötning
2 droppar Vanilla flavour drops

50 g jordgubbar
50 g blåbär

1. Blanda alla ingredienser till pannkakan med en stavmixer till en slät smet. Stek i en stekpanna på medelhög värme i ca 45 sek-1 minut per sida. Lägg över på en tallrik och låt svalna lite.
2. Bred kvargblandningen på pizzan och toppa med färska bär.

Näringsvärde per portion:
377 kcal
46 g kolhydrater
29 g protein
9 g fett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...