Idag skulle det burit av mot Norrköping där vi ska fira nyårsafton men jag är fortfarande sjuk (blir nästan värre) så vi åker imorgon istället. Vet inte hur internetåtkomsten kommer vara där men jag hoppas att kommer kunna önska er Gott Nytt År :)
Det blir definitivt ingen träning utan bara en massa god mat och lugna promenader med hundarna :)
Igår var vi förbi Thomas på
Proteinbutiken i Gävle innan vi åkte hemåt och fick med oss lite kosttillskott. Den här gången blev det:
BCAA Complex i Granatäpple-smak. Bästa aminosyrorna jag smakat!
Iso-W12: Vassle Isolat i choklad och vaniljsmak. Vassleisolat är det renaste vasslepulvret och har istort sett inga kolhydrater och inget fett. Smakar dock inte riktigt lika gott som mitt favoritpulver
Whey Complete som jag också köpte en påse av.
Omega-3 kapslar
Multivitamin
och den här:
Är det inte världens coolaste shake-behållare??!! Jag älskar Smartshakes i och med att man kan ha med sig flera portioner proteinpulver utan att behöva böka med plastpåsar och liknande. Jag brukar också ha med mig nötter i en av behållarna. Perfekt!
Över till dagens recept som jag inte kan ta åt mig äran för. Jag och David hittade detta recept på den fantastiske
Jamie Olivers hemsida. Vi testade och det var såååå gott. Till och med så gott att det skulle kunna passa på nyårsafton ;)
Receptet hittade vi
HÄR men jag skriver ner det ändå...
Grillad biff med vitvinskokta krämiga vita bönor och purjolök
4 port
4 sköljda och rensade purjolökar, fint skivade
1 liten bunt färsk rosmarin, bladen plockade
2 vitlöksklyftor, fint hackade
lite olivolja
1 litet glas vitt vin
500 g stora vita bönor, avrunna och sköljda (jag använde bönor på burk)
en handflata full med färsk persilja
1 msk naturell mild lättyoghurt
salt & peppar
4 x 200g nötkött av bra kvalitet
1 citron
1. Svetta purjolök, vitlök och rosmarin i lite olivolja i en djup kastrull på låg värme i ca 20 minuter tills purjolöken är mjuk och söt.
2. Öka värmen och häll i vinet. Låt koka upp och tillsätt sedan bönorna och lite vatten så att bönorna nästan är helt täckta med vätska. Låt sjuda i 5-10 minuter tills bönorna är krämiga.
3. Tillsätt persilja, yoghurt och ett par droppar olivolja. Salta och peppra.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttet (som du saltat och pepprat) tills det är lagom stekt för din smak (2-3 minuter per sida för medium rare). Lägg över på en tallrik och låt vila i 5 minuter.
5. Pressa över citronjuice och lite olivolja. Servera tillsammans med bönorna och häll över lite mer olivolja över bönorna för mer smak.
Näringsvärde per portion (kommer från Jamie Olivers sida):
472 kcal
52,1 g protein
20,3 g kolhydrater (5,3 g socker)
'14,7 g fett