onsdag 5 december 2012

Low carb pepparkaksprotein fudge

Som ni kanske har märkt så håller jag på att ändra på designen på bloggen lite. Vad tycker ni om den nya bannern? Jag håller också på att lägga in bilder på alla recept på receptsidorna så det ska vara enklare att se hur recepten ser ut. Det tar lite tid men jobbar på det :)
Hoppas ni gillar det!

Jag blir så glad när ni testar mina recept och gillar dem, här har @kittygrip på Instagram testat mina saffrans-proteintryfflar men rullat dem i kokos istället för vit choklad. Ser kanongott ut!
Och här har @johannatrulsson gjort min morotskaka-gröt :)
Jag älskar verkligen Instagram, och det är så kul att bli inspirerad av alla fitness-frälsta människor som delar med sig av sina tips på kost och träning. Och jag blir så inspirerad av alla er som ger tips på recept och på era versioner av recepten jag har på bloggen. Keep it up! :)

Jag gjorde förra veckan ett gästinlägg på Proteinpow med ett recept på Pepparkaksprotein fudge. Det receptet hittar ni HÄR.

Jag gjorde även en low carb version av detta recept för de som håller koll på kolhydraterna och det blev riktigt bra. De blir inte riktigt lika sega som orginalreceptet, som innehåller lite honung/agavesirap och havremjöl, men de är ändå fantastiskt goda! De är kalorisnåla och passar perfekt om man vill ha något sött men ändå nyttigt till fikat.
 Low carb pepparkaksprotein fudge
12 bitar

2,5 msk minikeso, mixad till en slät kräm (ca 2 msk keso-kräm)
1 msk mandelmjöl
2 msk mandelsmör
2 msk Whey complete vanilj
2 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 tsk pepparkakskrydda
Eventuellt någon droppe vatten

1. Ha i alla ingredienserna i en skål. Kavla upp ärmarna och börja blanda med händerna :) Det ska bli en ganska seg smet, är den för torr, tillsätt några droppar vatten. Är den för blöt, ha i lite mer proteinpulver och lite kokosmjöl.
2. Ta fram en liten form, ca 10x10 cm. Riv av en stor bit plastfolie, dubbelt så lång som formen är. Lägg ut plasten i formen och låt den extra plasten hänga över ena sidan. Lägg fudge-smeten i formen, vik över den extra biten plast och tryck ut fudgen jämnt i botten av formen. Ställ in i kylen över natten.
3. Ta ut och skär i 12 bitar. Packa in dem i bakplåtspapper eller annat papper och förvara i kylen.
Näringsvärde per bit (av 12):
30 kcal
2 g protein
<1 g kolhydrater
2 g fett

Imorgon blir det recept på pepparkaks-glasyr :)


31 kommentarer:

  1. Hej!

    Underbart med nyttigare recept på julgodis, får bli en ny tradition! :) Älskar tryfflar, pepparkaksdeg och choklad så det perfekta vore en pepparkakstryffel, kommer det komma? :D Lr ska man göra som du gjort saffranstryfflarna fast med casein av chokladsmak, pepparkakskrydda och med sockerfri mörk choklad runt?
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer :) Men du är helt inne på rätt spår ;)
      Kommer även kokos & lime-tryfflar snart.

      Kram

      Radera
    2. Det ser jag fram emot! :) Hoppas du får en härlig dag!
      Kram

      Radera
  2. Hej !
    Har precis börjat kolla på din blogg och det är ju fantastiska recept du lägger ut !
    Men jag undrar, kan man använda kassein protein i detta receptet istället för vassle?
    Antar att det inte går men det är bara kassein med vaniljsmak jag har hemma just nu och jag är så himla sugen på att testa detta ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan alltid testa, men de blir nog inte lika sega som om man gör dem med whey. Men de blir nog goda ändå :)

      Radera
  3. Nu provar jag att kommentera för 3:e gången. SOM jag längtat efter dessa! ;)

    SvaraRadera
  4. Ser fram emot glasyren, som jag har längtat efter denna! Hoppas den hinner publiceras innan morgondagen då jag ska ha lite pepparkaksbak! :D

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag vill bara säga att jag precis satt en dubbelsats fudge i kylen (men ökade pepparkakskryddan ngt för lite extra smak), smakade även på kletet som blev kvar i bunken och det smakade ju bättre än "vanlig" pepparkaksdeg!!! Kommer smaka underbart imorn=)
    Har även provat dina bullar, pepparkakor, saffransmuffins och samma resept fast med pepparkakskrydda, saffranstryffel i kokos, dietpizza på blomkål och pizza med mandelbottenmjöl, underbart att hitta roliga recept att prova, Äntligen kan man baka med gott samvete utan att musklernas synlighet går till spillo :)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica!

      Gud vad glad jag blir!! Så kul att du gillar recepten och att du testar dem! Det gör mig ännu mer motiverad att fortsätta hitta på nyttiga recept! Tack!!! :)

      Radera
  6. Hej! Tack för en toppen sida, så mycket gott och nyttigt! Är inte svårt att klara helgens gottesug med dessa recept (;
    Ville bara säga att jag gjort fudgen men tog lakrispulver istället, ljuvligt!!! Testa gärna! Återigen, tack för din inspiration till en hälsosam vardag med guldkant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack så mycket :) Ja det är lite lättare att ta sig igenom julen när man har lite nyttigare alternativ!
      Låter fantastiskt, måste jag testa nästa gång! :)

      Radera
  7. Är proteinpulvret ett måste i dessa? För har inget hemma , om det inte är ett måste blir näringsvärdet högre eller lägre då ? Väldigt sugen på att testa dessa liksom ! din blogg äger ! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte testat utan men proteinpulvret gör dem lite "segare".

      Radera
  8. Hej! Har du testat att använda annan smaksättning än pepparkakskrydda i dessa? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja, har testat att bara ha i kanel och så har jag testat att ha kakao i...riktigt gott! :)

      Radera
    2. Det låter gott! Vilka mängder kanel respektive kakao ska man ha i då? :)

      Radera
  9. Sjukt sugen att testa detta recept, som med alla andra recept du gör haha ;) Men har varken mandelmjöl eller mandelsmör hemma, kan man byta ut och köra kokosmjöl/sojamjöl och kokossmör?
    Helt klart den bästa inspirationsbloggen på alla sätt, gillar verkligen dina inlägg där du förklarar hur vissa saker fungerar, om både kroppen och ingredienser i bakning/matlagning. Tack! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack så mycket :)
      Jag vet faktiskt inte, jag har inte testat. Men du kan ju alltid prova ;)

      Radera
  10. Hej, funderar på att göra dessa till jul men undrar hur länge de håller om de förvaras i kylen? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I kylen håller de ett bra tag, jag skulle tippa på ca 2-3 veckor, beroende på hur färsk keson är :)

      Radera
  11. Funderar å att ge dessa i julklapp menvet inte om de inte håller utför kylskåpet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De håller ett tag, men det är ju keso i som är en kylvara så jag vet inte hur länge de håller...

      Radera
  12. Du har ju verkligen världens underbaraste blogg! Åhh vill bara hem och baka nu!!

    SvaraRadera
  13. Hejsan!
    Vad spännande med nyttig fudge! Jag undrar nu när det inte är jul kan man ha i något annat än pepparkakskrydda? Och hur mycket tar man i då? :)
    Tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan ha i vilka kryddor och smaksättningar du vill. Ha i efter smak :)

      Radera
  14. Tror du man kan ha waldenfarms pannkakssirap istället för honung/sirap om man följer receptet från proteinpow? :)

    SvaraRadera
  15. Hej! De här var riktigt goda. Om jag får önska så skulle jag gärna vilja se fler liknande recept på fudge, men med andra smaker. Kanske choklad, vanilj och olika fruktsmaker. :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...