tisdag 4 december 2012

Saffrans-proteintryfflar

Brrrr, måste nog ta och leta fram täckbyxorna tror jag. Jag hatar att frysa! Jag åker mycket hellre på solsemester än skidsemester och sitter just nu framför datorn och tittar på resor till värmen och drömmer mig bort :) Inte för att det blir någon semester på ett tag men man kan ju alltid drömma ;)
I helgen blir det ju en liten minisemester ner till Göteborg och Fitnessfestivalen och det ska verkligen bli superkul. Ser fram emot att träffa de av er som ska dit!

På torsdag åker vi till Gävle för att lämna våra små kelgrisar till mina svärföräldrar, som ska passa dem över helgen. Sedan på fredag bär det av mot Göteborg. Ska försöka hinna baka lite tills dess så man har lite mellanmål på vägen :)
Sötnosarna som hellre myser i soffan än vara ute i kylan
I söndags blev det lite adventsfika med mina nyttiga pepparkakor och så gjorde jag lite olika jul-tryfflar i lördags som jag plockade fram. Jag gjorde tre olika varianter och dessa var min favorit. Saffran är ju så gott och funkar superbra ihop med den vita chokladen. De passar perfekt till fikat eller efter maten och eftersom de är ganska söta räcker det men en eller två (om man inte har ett galet sötsug det vill säga).
Har du inte tillgång till sockerfri vit choklad går det bra att använda valfri choklad, även mörk eller mjölkchoklad. Du kan även rulla dem i lite kokos eller kakao.
De andra två tryfflarna kommer recept på snart också :)
 Saffrans-proteintryfflar
8 st

75 g minikeso
1,5 msk Pure MPC vanilj, eller annat casein i vaniljsmak
1 msk Stevia strö
1 tsk kokosmjöl (eller lite mer casein)
1/4 paket saffran
1 krm vaniljpulver

ca 8 rutor (ca 30g) sockerfri vit choklad

1. Ha i alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer tills du fått en slät, fast smet/massa. Ha eventuellt i mer kokosmjöl om den är för lös.
2. Smält chokladen i en skål i micron, i 30-sekunders intervaller tills den smält helt.
3. Om du har tryffel-formar fyller du dem till hälften, en i taget, med chokladen och brer ut den upp på kanterna med hjälp av en liten sked eller kniv. Ställ in i frysen i ca 10 minuter. Ta ut formarna och fyll dem med saffranssmeten, tryck ut den ordentligt men akta så chokladskalen inte spricker. Bred ut ett lager choklad på toppen och ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
4. Har du inte tryffel-formar kan du kan också rulla bollar av smeten och doppa dem i chokladen, lägga på ett bakplåtspapper på en tallrik och ställa in i kylen/frysen tills chokladen stelnat.

Tryfflarna håller sig ett bra tag i kylen.


 Näringsvärde per tryffel (av 8):
35 kcal
2,4 g protein
2,75 g kolhydrater (mest sockeralkoholer från den sockerfria chokladen)
2 g fett



29 kommentarer:

  1. Oh, så gott det ser ut/låter. Har precis bakat några mellanmålsmuffins med pepparkakssmak och kokostoppar med saffran, inte dumt det heller!

    Kör försiktigt ner till Göteborg nu, vädret och väglaget är inte det bästa. Kanske ses vi på mässan ;)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter helt fantastiskt gott! Skulle vilja hinna baka mer, skulle behöva fler timmar på dygnet :)

      Det ska jag absolut göra. Hoppas vi ses där!
      Kram

      Radera
  2. Önskade att man kunde ta en bit genom datan! Det ser supergott ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, ja det skulle vara något. Vem vet, snart kanske det går, teknologin går ju framåt ;)

      Radera
  3. När ger du ut din kokbok? Perfekta julklappen..presenten...gåvan. Alla kategorier:) Karin S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller på att kolla upp det, hur det funkar, vart man ska vända sig, så det är på G :)
      Om inte hos ett förlag så funderar jag på att ge ut en e-kokobok som man kan köpa här via bloggen :)

      Radera
    2. Hoppaa du hittar ett förlag. Finns ju inget sånthär på marknaden. En e kokbok är lite svårare att ge bort men till mig själv kommer jag vara nr1 i kön:)

      Radera
    3. Hoppas jag med :) Tack för stödet! :)

      Radera
    4. Det hoppas jag också! Jag tror att det finns många som hade varit intresserade av en sådan bok! :D

      Radera
    5. jaaa SKRIIIIIV en kokbok!!! en vanlig i bokformaaaat som man kan ge bort i present!!!

      Radera
    6. Tack snälla! Ska börja kolla upp möjligheterna att skriva en bok, tack för allt stöd :)))

      Radera
  4. Tips! Man kan göra dem i en isbitsform :)

    SvaraRadera
  5. Kan man göra på kesella ist för keso?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man säkert göra, det enda är att smaken blir lite syrligare. Keso är lite mildare i smaken än kesella. Du får nog också ha i lite mer casein (ca 2 msk) och kanske lite mer kokosmjöl för att de ska hålla ihop :)

      Radera
  6. Hej Susanna,

    Vad är det för choklad du köper? Är det sötningsmedel i den istället för socker?

    Tack på förhand!

    Sahra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sarah!
      Det finns än länk i receptet på chokladen, men jag använder Cavaliers vita sockerfria scoklad. Ja, det är sötningsmedel i den.

      Radera
  7. Åh, vilket recept!
    Du skriver Pure MPC eller annat casein och jag undrar bara vilken smak du använde dig av?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, har jag glömt att skriva det? Vanilj är det jag använde :)

      Radera
  8. Gjorde dessa (med lite modifikationer då allt som behövdes inte fanns hemma) och jag säger bara en sak. Herregud. Jag är kär! De var något fruktansvärt goda. Tack än en gång för ett grymt bra recept! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att du gillade dem! Jag har själv gjort dem 3 dagar i rad nu och ätit några till mellanmål (fast jag hade slut på vit choklad så jag rullade dem i lite stevia strö).
      :)

      Radera
  9. Låter supergott. Måste testas:-) Om man dock inte har ngt proteinpulver/casein hemma, går det att ersätta med ngt annat tror du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du måste ha något som gör smeten tjockare och inte så kletig. Så har du inte proteinpulver hemma skulle jag ha i mer kokosmjöl eller havremjöl så att de går att rulla/forma. Och mer vaniljpulver för smakens skull :)

      Radera
    2. Ser riktigt goda ut! Men kan man använda mörk choklad eller något annat istället för vit choklad? (Tycker inte om vit choklad)

      Radera
    3. Absolut, du kan använda vilken choklad du vill :)

      Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Går det att använda vanilj vassle istället för casein?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men du måste ha i något mer som gör att smeten binder ihop, typ lite kokosmjöl eller havremjöl.

      Radera
  12. De var riktigt goda! tack för receptet! :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...