tisdag 22 april 2014

Sega arrakstryfflar och Casall HIT in the park

Påsken försvann så fort! Har ni haft en bra påsk?
Själv har det varit väldigt lugnt, en hel del träning, promenader i det fina vädret, god mat och jobb med våra grymma online-kunder!
Det har blivit mycket träning utomhus och på skärtorsdagen testade jag något extremt jobbigt, nämligen Casall HIT in the park. Min nya kollega Somayeh, som är en Casall Trainer, bjöd in mig att testa och jag kunde inte låta bli. Jag tycker om att träna själv men ibland är det kul att träna i grupp, att peppa varandra och pusha varandra att köra lite hårdare :)
I och med att påsken börjat var många stockholmare bortresta så det var bara jag och en tjej till som dök upp (tidigare veckor var det betydligt fler), men oj så kul vi hade! Det var det jobbigaste jag gjort på länge, min kropp är inte van att träna på det här sättet och redan efter första varvet var jag redo att kasta in handduken!

Vi körde 5 stationer:
1. Jump/tap squat genom stege
2. Burpees med sandsäck
3. Indianhopp framåt med ett gummiband runt midjan
4. Sprint med parachute (fallskärm)
5. Hopprep
Alla stationer gjordes i 45 sekunder x2 med 15 sekunders vila mellan varje set. Det var 30 sekunders vila mellan övningarna och vi gjorde totalt två varv. Galet kul och helt sjukt jobbigt! Om ni vill testa på något annorlunda, kör det här!
Ansök om att gå med i Facebook-gruppen här, där finns det mer information!

Förutom att träna har jag bakat en del och de här godingarna lade jag ut en bild på både på Instagram och min Facebook-sida, vilket var populärt :)
Det var verkligen ett perfekt påskgodis men det går självklart att variera smaken i oändlighet om man inte gillar arrak. De är lite sega i mitten, med knaprig choklad runt....oslagbart!
Arraksarom finns för övrigt att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, i bakhyllan. Där finns även citronarom, vaniljarom, bittermandelarom mm. Annars finns det fantastiskt mycket roliga smakaromer på iherb och använder ni koden TMC520 får ni 10 dollar rabatt på ert första köp (om ni beställer för mer än 40 dollar.

Över till receptet!
Arrakstryfflar
12 stycken

2 dl (70g) havregryn
1 skopa (20g) whey complete vanilj
0,5 dl (20g) mandelmjöl
1 msk riven kokos
3 stycken (25g) dadlar
2 msk osötat äppelmos
1-2 kapsyler arraksarom (efter smak)
ca 50 g sockerfri mörk choklad

1. Blanda ihop dadlar och äppelmos i en matberedare. Du måste antagligen skrapa ner kanterna ett par gånger. Häll i proteinpulver och blanda ihop väl.
2. Lägg över den tjocka smeten i en skål och ha i de övriga ingredienserna. Blanda ihop med en sked tills du får en tjock formbar deg. Forma till bollar eller fyrkanter och lägg på en tallrik.
3. Smält chokladen i micron och doppa en tryffel i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper på en talltik, toppa med lite chokladströssel (valfritt) och ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Näringsvärde per bit:
73,5 kcal
6 g kolhydrater
3 g protein
4 g fett


14 kommentarer:

 1. Jag har haft en riktigt bra påsk, underbart att få vara lite eldig (och kunna blogga lite extra ;)). Vilket bra recept, det ser så gott ut! Jag har faktiskt bakat arraksbollar i påsk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lade du upp receptet på din blogg? Måste kolla! :)

   Radera
 2. Hej!! Hittade din blogg idag och är helt förälskad!!!
  Jag har en fråga som jag länge har tänkt på när det gäller bakning.
  Jag är allergisk mot mandel, så jag antar att det gäller även mandelmjöl. Kan du rekommendera annat liknande mjöl som ändå är lika nyttigt?

  Hälsningar

  Lisette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det brukar att funka att byta ut det mot havremjöl, men ta en något mindre mängd eftersom havremjöl är kompaktare. Du kan även testa krossade linfrön....

   Radera
 3. Påsken var lugn och vi njöt av det fina vädret. Träningspasset lät sjukt bra och vilka ljuvliga tryfflar du gjort. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej! I sommar ska jag och en kompis åka till stockholm för att shoppa i olika affärer som erbjuder sunda livsmedel och äta god och nyttig mat på olika restauranger och caféer. Jag undrar om du skulle kunna skriva ett samlat inlägg med tips på olika butiker, caféer och restauranger i stockholm som erbjuder sunda mat (och deras gatuadress)?? Det vore jätte snällt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om du tittar under fliken "träning och tips" så finns det ett inlägg där jag tipsar om olika butiker och restauranger :)

   Radera
 5. Hejhej! Hur reagerar äggprotein om man bakar med det? Har du några tips när det gäller att baka med äggprotein?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har faktiskt aldrig bakat med äggprotein så jag kan inte ge dig något bra tips :)

   Radera
 6. Hej! först och främst vill jag bara säga att din blogg rockar och du är en enorm inspirationskälla!! Jag har lite funderingar, jag skulle vilja testa att tävla i t ex bikini fitness men jag har inte fysiken till det (tror jag) och jag skulle vilja bygga upp min kropp. Vart vänder jag mig och hur går man bäst tillväga :D hoppas du får en superfin dag kramar!

  SvaraRadera
 7. Mumsigt :) Skulle du inte kunna göra ett nytt inlägg med dina favoritprodukter från iherb och tips på produkter? As you can tell ska jag snart klicka iväg min första beställning därifrån :D

  SvaraRadera
 8. Vad anser du om knäckebröd? Är det en urusel kolhydratskälla, eller är det ok med en äggmacka som mellanmål? Är ju så himla gott, och är detta bröd jag äter: http://www.wasabrod.se/produkter/knackebrod/wasa-surdeg-flerkorn/pack/ Är ju iallafall inget socker i det.... Alltid nånting ;)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag har en fråga som du säkert svarat på tusen gånger, har försökt läst på andra sidor men ej fått någon klarhet. Så jag hoppas du kan hjälpa mig :) jag undrar om man ska lägga på de kalorier man förbränner vid träning till sitt kaloribehov? Enligt shape up ska jag äta ca 1800 kcal så om jag förbränner 500kcal vid ett träningspass ska jag äta 2300 då den dagen? Vet att man ska ligga på ett underskott av 300-500 kcal om man vill tappa fettprocent men behålla muskelmassa ( eller är det fel?) men drar jag bort 500 så är man ju nere runt 1300kcal vilket känns väldigt lite. Hoppas att du kan hjälpa mig och tack för en fantastisk blogg! Jag äter något från den varje dag och bakar varje vecka! :)

  Mvh elin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...