söndag 27 april 2014

Bilder från gårdagens workshop

Igår höll alltså jag och Anna vår tredje workshop här i Stockholm och vi hade en underbar dag och det var en jätterolig grupp! På de andra workshoparna har vi varit mellan 20-25 personer, men igår var vi en mindre grupp vilket gav utrymme för att prova fler olika recept och självklart mer provsmakning :)

Workshopen sponsrades av Risenta, Proteinbutiken, Lindahls Mejeri och Sweet Leaf och vi hade otroligt mycket roliga ingredienser att baka med. Tack för att vi fick baka med era produkter!!


Förutom att baka med vassle och casein proteinpulver så testade vi även ris-, hampa- och ärtprotein. Ärtprotein är riktigt bra att baka bröd och pizzabottnar med!

Vi började workshopen med att alla fick berätta lite om sig själva och sedan gick vi igenom de olika typerna av proteinpulver och mjölerna vi skulle använda.
Vi började med att göra protein cheesecakes (de behövde längst tid i ugnen) och fortsatte sedan med proteinmuffins, proteinbrownies, proteinbröd, proteinbars/tryfflar och till sist proteinpizza.
Botten till cheesecake
Fyllningen klar!
Och lite snygga chokladswirls...
Proteinbars in the making
Ingen workshop utan jordnötssmör :)
Annas low carb cookie dough fudge bars
Någon som kan gissa vad nedanstående recept är för något? Anna gillar att rita sina recept medan jag skriver istället :)
Hampa proteinbars
Jag slängde ihop en sats med äpple & kanel proteinmuffins och de blev så himla kletiga och goda!! Så klart så skrev jag inte ner receptet utan höftade hej vilt. Däremot så lyckades jag återskapa dem idag så receptet kommer i morgon.
Alla deltagare fick själva skriva ner det de experimenterade fram, vissa saker blev fantastiska och andra mindre bra, men det är det som är så kul. Man måste prova sig fram och testa vad som funkar!
Proteinpizza 
Annas och min mini cheesecake med banan och nutella-smak
Jag testade att göra blåbärs proteinbollar och de blev faktiskt lyckade. Jag ska försöka återskapa receptet igen!
Efter ca 4 timmars bakande hade vi en massa godsaker att testa och vi satte oss alla ned vid bordet för att provsmaka.
Små mini proteinbröd
Proteinbars
Vi var alla superhungriga när vi satte oss, men det värsta med proteinrik mat är att man blir mätt så snabbt. Vi hamnade i värsta matkoman och jag fick knappt ner en bit till så det blev en hel del kvar att ta med hem.

Tack till alla deltagare, det var så kul att baka med er! Vi har ännu inte satt något datum för en ny workshop men jag tror att vi kommer ha en i höst/vinter....jag återkommer så klart om/när datum är spikat.

10 kommentarer:

 1. Vad gott allt ser ut!! Ser ut som en riktigt kul dag, tråkigt nog kunde jag inte komma :( Skulle jättegärna se recept på detta, speciellt på cheesecake, proteinpizza och lowcarb-bars m.m. :) Jag hoppas att ni regelbundet kommer att ha workshops. Dels så vill jag väldigt gärna gå på en längre fram och dels gör ni ett strålande jobb med att inspirera fler att baka nyttigt! Stort tack till er! :)

  Skulle också vara intressant att läsa ett inlägg om ex. hampaproteinpulver, ärtproteinpulver, risproteinpulver och äggproteinpulver, utifrån bla. näringsvärde, deras egenskaper och bakförmåga. Skulle även gärna se något recept med dessa i.

  Skulle också vara roligt att se recept där du använder andra smaker på vassleproteinpulvret. Det finns så många spännande smaker :) Alternativt använder olika smakaromer.

  Ha det fint i solen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det var en riktigt rolig dag :)
   Som jag skrev i inlägget så skrev varken jag eller Anna ner några recept, alla experimenterade fram sina recept. Däremot ska jag själv baka hampabrownies snart så det kommer recept :)

   Inlägg om proteinpulver kommer!

   Absolut! :)

   Detsamma!

   Radera
 2. Vad baknignssugen jag blir över att kolla på alla dina bilder! Låter som en riktigt rolig träff med massor av inspiration :)

  SvaraRadera
 3. hej tack för en jättebra blogg!:) jag har en liten fråga.. försvinner själva verkan och proteinet i proteinpulvret om man värmer det? efter jag har tränat brukar jag göra en snabb kladdkaka på whey80 vassleprotein, vatten och lite bakpulver och köra i micron ca 40sek. påverkar detta proteinet i pulvret?

  SvaraRadera
 4. Recept på hampa browniesarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skrev inte ner det :) Men jag ska baka brownies snart så det kommer :)

   Radera
 5. OroligaKämpen1 maj 2014 kl. 16:19

  Hej Susanna! Det här blir första gången jag kommenterar :D. Men tack så jättemycket för en oerhört intressant och hjälpsam blogg!

  Skulle bli jätteglad om du kunde svara lite snabbt en fråga :)!

  Jag försöker blir frisk ifrån min ätstörning och måste bara säga att dina recept får mig verkligen att vilja äta, äta, och äta! Allt ser ju så himla gott ut! Jag älskar att använda stevia (ICA sötströ) för att
  slippa det där "sötsliskiga" som ger mig ångest. Men! Det står ju t.ex på icas sötströ att man rekommenderas att följa ett RDI, vilket resulterar i en väldigt begränsad mängd pga min låga vikt.

  Det är samma när det gäller protein, (väger omkring 48 kg till mina 180 cm, vilket resulterar i en rekommendation på omkring 100 g protein per dag utifrån det jag läst..). Älskar keso, ägg, dina recept o.s.v som dessvärre innehåller mycket protein. Jag blir helt enkelt "rädd" att överstiga detta, och blir så besviken eftersom jag gärna skulle vilja äta mer, men blir rädd för att få i mig "för mycket" protein och stevia, vilket gör det svårt för mig att våga äta mer.

  Hur ser du på dessa RDI? Är det farligt att äta för mycket protein/stevia?

  SvaraRadera
 6. Hej, jag har maiöat dig om coaching både via ert kontaktformulär och direkt via min mail men inte fått svar på över en vecka. Har ni problem mednmailen, svarar inte eller är det min mail det är fel på?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...