tisdag 15 april 2014

Hemma från LA!

Det var en kort och intensiv vistelse och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite snurrig av den långa resan (11 timmars flygresa åt vardera hållen). Men resan var otroligt givande och jag hann se väldigt mycket. Syftet med resan var att åka runt bland olika kallpressade juice-barer och titta på utbudet av juicer och nyttiga snacks, för ett jobb jag ska göra här i Sverige. Så jag har helt enkelt åkt runt och provsmakat juicer och snacks....inte helt fel :)

Här kommer lite bilder från resan:
Hann med ett litet mellanmål på flygplatsen innan jag checkade in: keso, bär, Pauluns granola, kokos
Vi åkte med Norweigan, som jag förövrigt verkligen kan rekommendera. De flyger direkt till LA (tar ca 11 timmar) och planen är nya och fräscha!
Väl frame i LA checkade vi in på det anrika The Beverly Hills hotel och det första jag gjorde var att kolla in gymmet (såklart)! Ganska litet och snålt med utrustning men det gick absolut att göra det mesta ändå.
Mitt hotellrum var helt fantastiskt!
Sängen lockade efter den långa resan men vi gick till hotell-restaurangen och åt middag...gissa om man blev starstruck när Barbara Streisand satt vid bordet bredvid och åt!!

Det var inte helt fel att vakna till denna syn på morgonen, lite annorlunda från utsikten från mitt sovrumsfönster hemma....
Jag ner till gymmet och körde ett pass innan frukosten och det gick hyfsat trots att de tyngsta vikterna de hade vägde 25 kg :)
Till frukost blev det en grönsaks- och äggviteomelett med frukt & bär och fullkornstoast. Jag provade också min första kallpressade juice (av hundratals under kommande dagar) på morot, rödbeta, citron och päron.
Sedan begav vi oss till den första juicebaren för att kolla in deras sortiment....
De hade en massa roliga snacks och jag blev verkligen inspirerad!!
Det blev en hel del provsmakande och vi åkte runt mellan de olika delarna av LA för att kolla på olika butiker. Det är mycket trafik och långa sträckor mellan de olika delarna men det fanns mycket att se på vägen. Jag är kanske lite partisk eftersom jag bott i New York så många år, men jag gillar när en stad har en stadskärna och när man kan gå eller åka kommunalt mellan de olika stadsdelarna. Men jag gillar LA mycket bättre nu än innan jag åkte :)
Mitt resesällskap :)
Raw food wrap...såå god!
Bland det godaste kaffe jag någonsin druckit!
Vi hann även med att slappa lite vid poolen och jag kan inte komma ihåg när jag solade senast! Väldigt välbehövligt och härligt att få lite färg på min nästan genomskinliga hud ;)
På fredagen blev det ännu mer provsmakande och juicedrickande och jag hittade en massa roliga nyttiga snacks och bakverk.
Det finns verkligen bra alternativ till bra mat och det var inga problem att hålla dieten när jag var där. Jag kunde däremot inte motstå att ta ett glas vin i baren på kvällen, fantastisk utsikt från hotellet!
På lördagen var vi alla så trötta så vi beställde room service till frukosten. Grönsaks- och äggviteomelett, kalkon bacon och en skål frukt blev det för mig.
Det blev lite shopping sista timmarna innan jag skulle åka till flyget men det enda jag hann med var Nike store så jag hann inte förbi någon livsmedelsbutik eller kosttillskottbutik, det får bli i sommar när jag åker till New York. Sista lunchen blev fish tacos med mangosalsa. Det här kommer jag testa att göra hemma, så gott!
Flygresan hem gick som en dans, jag sov nästan hela vägen och var hur pigg som helst när jag kom hem.
Det har varit 4 otroligt givande dagar och jag har fått en massa inspiration!! Jag berättar mer om jobbet jag ska göra senare.

Väl hemma har jag redan hunnit testa en massa nya saker och igår testade jag att göra kale chips (grönkålschips). Jag ska testa fler varianter innan jag lägger upp recepten på bloggen, men det kommer :)

9 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig resa!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig resa! Jag hoppas att det kommer att fler sunda livsmedel och rätter till Sverige som idag finns i USA :)

  Jag har några frågor;

  1. Du använder Nutritech Pure MPC som caseinproteinpulver när du bakar ibland som består av 80% casein och 20% vassle. Jag undrar om man kan använda proteinpulvret Gourmet-Pro från star nutrition som innehåller 64% casein och 36% vassle? Eller innehåller det för lite casein?

  2. Jag undrar om du har tips på vad man kan byta ut creme fraiche mot, när det ingår i ex. grytor som kokas eller som gratängsås? Finns det några andra liknande men mer nyttiga livsmedel?

  3. Vad anser du om havregrädde (som är osötad)? Visst det är inte farligt att använda vanlig grädde ibland, men om man vill göra recept med grädde i oftare, så kanske havregrädde är ett bättre alternativ?

  4. En hel del använder Guarkärnmjöl eller johannesbrödkärnmjöl som redning i såser, vad är dina åsikter om dessa mjöl? Hur är maizena som livsmedel gällande innehåll och näringsvärde? Har du några förslag på livsmedel för att reda såser?


  Tacksam för svar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   1. Jag vet faktiskt inte, konsistensen blir kanske lite annorlunda men det borde funka.
   2. Matlagningsyoghurt, turkisk yoghurt (3,5%), kokosmjölk...
   3. Jag använder sällan sådana produkter själv och har inte kollat ingredienserna i havregrädde så jag kan inte säga om det är bra eller mindre bra.
   4. Det är så liten mängd man använder så jag ser inga problem att använda dem. Maizena är ok i små mängder. Jag använder själv skrädmjöl eller maizena i små mängder om jag reder såser....

   Radera
 3. Åh, vilket underbart uppdrag! behöver jag ens säga att jag är lite avundsjuk? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, ja det är ett riktigt kul uppdrag :)

   Radera
 4. Hej! jag har hittat en del recept som innehåller IMO VitaFiber och IMO VitaFiber syrup. Vad är det för något? Är det bra eller dåligt? Vad kan man ha istället för det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska vara ärlig har jag aldrig hört talas om det....

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...