onsdag 26 december 2012

Min version av "Snickers"

Hoppas ni hade en fantastisk jul! Jag har haft det jättemysigt men som alltid när jag börjar slappna av och ta det lugnt så blir jag sjuk. Igår vaknade jag upp med halsont, ont i kroppen och allmänt hängig så nu blir det bara korta promenader med hundarna som motion. Har dessutom lyckats dra på mig nackspärr så vetekudden är min bästa vän just nu ;)

Måste bara visa förrätts-tallriken som jag och David fixade på julafton. Vi ville göra något annorlunda som inte var klassisk julmat så vi letade upp tre recept från Spisa.nu som vi lagade. Riktigt kul att göra något annorlunda:

Potatis-nori med citronsill och gräslökscréme
Kolbulle med lingonsalsa (vi gjorde kolbullen på bovetemjöl)
Rågbröd med rökta räkor i färskost (vi gjorde på mitt vörtbröd)
Igår var vi på bio och såg "Berättelsen om Pi". Så vacker film, gå och se den om ni inte redan gjort det! Riktigt häftigt att se den i 3D.


Dagens recept är just nu ett av mina favoritrecept, det blev så himla gott!! Tanken var att försöka göra en nyttigare version av "Snickers" men det här blev så mycket bättre! Jag tillsatte som vanligt proteinpulver, både för smakens skull och för att näringsvärdet skulle bli bättre men det går absolut att göra dem utan om du inte har proteinpulver hemma. De är naturligt sötade med dadlar och jag har använt naturellt jordnötssmör i fyllningen. Testa, du kommer inte ångra det! Tänk på att trots att det är bättre ingredienser i detta recept än i vanliga Snickers så gäller det fortfarande att tänka på portionsstorleken i och med att de innehåller ganska mycket kalorier.
 Min version av "Snickers"
24 bitar

Botten:
Ca 8 dadlar (90g)
1 dl (60g) mandlar
1/2 skopa (ca 15g) whey complete choklad
2 tsk kakao

Fyllning:
0,75 dl naturellt jordnötssmör
1 skopa (ca 30 g) whey complete vanilj
1,5 msk Stevia strö
30 g salta jordnötter, grovt hackade
ca 0,5 dl ljummet vatten

8 rutor (ca 30g) sockerfri mörk choklad

1. Ha i mandlarna i en matberedare och kör tills du fått ett mjöl med lite större bitar i. Tillsätt dadlarna, proteinpulvret och kakaon och kör tills du fått en finfördelad massa. Känn på massan med fingrarna, kan du forma den är den bra, smular den ihop är den för torr och då kan du tillsätta en dadel till. Tryck ut massan i botten av en form som du täckt med platsfolie, jag använde ett tomt Big Pack glass-paket.
2. Blanda jordnötssmöret, proteinpulvret, stevia och de hackade jordnötterna. Tillsätt lite vatten åt gången, och rör ihop till en smet, med samma konsistens som jordnötssmör (smeten blir torrare av proteinpulvret så tillsätt tillräckligt med vatten så smeten blir som jordnötssmör igen). Bred ut smeten över botten-lagret.
3. Smält chokladen i en skål i micron (ca 45 sekunder) och bred ut över jordnötsfyllningen. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat. Skär i 24 bitar. Förvara i kylen.
Näringsvärde per bit (av 24):
68 kcal
3,5 g protein
4 g kolhydrater
4 g fett


9 kommentarer:

  1. :) Kul med lite nya saker på julbordet, ser spännande ut =)

    SvaraRadera
  2. Så gott! Du har verkligen räddat julen för mig. Finns det någon möjlighet att du kanske även kan rädda nyårsfirandet? Där kommer ju gärna onyttiga förrätter som följs av ännu värre huvudrätter och desserter. Kanske att du har förslag på lite nyttigare versioner av nyårsmaten :)

    SvaraRadera
  3. Snickers-rutorna blev verkligen supergoda!! :) detta ska jag bjuda många på!: )

    SvaraRadera
  4. Åhh dessa blev supergoda!! Dock hade jag ingen sockerfri mörkchoklad.. så det fick bli 86% istället :) Tack för receptet!!

    SvaraRadera
  5. Hej måste fråga vad du köper ditt sockerfria choklad ifrån?
    Tack för goda recept :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag köper den i vanliga livsmedelsbutiker, märket är Carb Zone :)

      Radera
  6. Hur mkt väger varje bit ca?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...