torsdag 6 december 2012

Sockerfri pepparkaksglasyr

Då var vi äntligen framme i Gävle. Lite läskigt var det att köra men tar man det bara lugnt kommer nog resan ner till Göteborg i morgon gå galant. Med oss har vi två goda vänner, Christoffer och Rebecca, så det blir nog livat :)

Ska bli så kul att träffa alla! Ska ni till Fitnessfestivalen så kom förbi Proteinbutikens monter och säg hej så bjuder jag på proteinpannkakor/våfflor och proteinfluff :)
Det kommer bli snålt med recept här på bloggen under helgen men kommer uppdatera med bilder nästa vecka och kommer igång med bakningen igen då :)
Följ mig även på Instagram @tastyhealth under helgen!
Jag har ju lovat ett recept på pepparkaksglasyr och förra veckan provade jag mig fram lite i köket och fick efter några försök (ja jag misslyckas ibland också, ha ha) fram ett recept jag blev nöjd med. Jag använde Sukrin melis som är precis som florsocker men är gjort av erythirol, ett naturligt sötningsmedel som även finns i ICA's Stevia strö. Man kan använda det precis som florsocker (kanske är en aning sötare kan jag tycka) och har man detta hemma är det inte så svårt att göra en glasyr :) Sukrin melis finns i de flesta hälsokostbutiker, i välsorterade livsmedelsbutiker eller via Funktjonell mat's HEMSIDA.
Jag hade även i lite Philadelphiaost för att glasyren ska bli lite mildare och inte så sliskigt söt.
 Sockerfri pepparkaksglasyr
1 sats

ca 4 msk Sukrin melis
några droppar (ca 1 krm) ättiksprit
1 tsl Philadelphiaost, valfri fetthalt
vatten till önskad konsistens (ca 2-3 tsk till att börja med)

1. Ha i alla ingredienserna i en liten skål och blanda med en sked. Smaka av och justera eventuellt med mer sukrin melis om du tycker den smakar för mycket ättiksprit. Ha i mer vatten om den är för tjock och mer vatten om den är för grynig.
2. Ta fram en fryspåse och fyll påsen med glasyren. Klipp ett ytterst litet hål i ena kanten och pressa ut glasyen på pepparkakorna. Låt stelna i rumstemperatur.
Näringsvärdet är obetydligt litet och kommer endast från Philadelphia-osten så jag bryr mig inte ens om att räkna ut det :)
25 kommentarer:

 1. Du är fantastisk!!

  SvaraRadera
 2. Ska provas!

  Skulle du inte kunna klura ut ngn nyttig risgrynsgröt (tomtegröt) nu tills jul? =D jag älskar tomtegröt, men inte innehållet haha!
  borde ju gå på ngt vis?
  typ råris, mjölk, vaniljpulver, och ngt som tjockar till det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag nog kunna kika lite på ;)

   Radera
  2. Ja, jättegärna!! :D

   Radera
  3. Och någon ersättning för saftsoppan hade varit bra! :D

   Radera
  4. Ha ha, blir mycket experimenterande i köket nu. Ska se om jag kan få fram något bra :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack, väldigt enkelt bara man har ingredienserna hemma :)

   Radera
 4. Hej jag har en fråga. Jag vill leva ett hälsosammare liv och har inga problem att utesluta all sockrig fika eftersom jag hellre äter raw food "godis" och frukt. Problemet är att familj och vänner går i taket när jag säger nej till kakor osv, jag har berättat för dom att jag gör detta för min hälsa men ändå blir det samma tråkiga stämning. Sedan är det väldigt jobbigt att tacka nej när man blir bjuden, jag känner mig dum och kräsen (och att dom blir ledsna att man inte äter det dom har gjort i ordning) + att vissa kan häva ur sig "bantar du?!?" och självklart gör ja inte det, men det tar hårt på mig när jag får sånna kommentarer. Har du gått igenom detta isf hur gick du till väga? Tack på förhand :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jättebra fråga!! Skulle det vara ok för dig om jag tog upp din fråga och svar på den i ett blogginlägg? :)

   Radera
  2. det får du jättegärna!=)

   Radera
 5. Hej!
  Provade dina saffransmuffins med choklad igår, och oj, det var det godaste jag ätit på länge! Tummar upp för det receptet! :) Sen har jag en liten fråga också, brukar du göra proteinpudding? och har du något bra recept i så fall som du har lust att slänga upp här på bloggen?
  /Therese W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket! Jag gör ofta proteinpudding, varje dag faktiskt :) Jag lade upp ett recept på chokladprotein pudding för ett tag sedan (med blomkål), är det sådan pudding du menar? :)

   Radera
  2. Hej!
   Nja det var nog inte det jag menade egentligen, men det lät inte dumt alls så måste ju testas nu! :) Jag har sett på många bloggar att det mumsas proteinpudding till höger och vänster, men sen såg jag att då använder bara mjölk och pulver men då kasein, och jag har whey, så inte konstigt jag inte fick ihop det lika bra ;) men nu är kaseinprotein inhandlat så blir nog smidigare framöver! :) Tack för ditt svar! /Therese W

   Radera
 6. Åh så bra, detta är perfekt till julen!
  Du har inget förslag på griljering till julskinka? För visst är julskinka ok att äta till jul? Någon särskild skinka du kan rekommendera?

  Skulle gärna se ett inlägg om vad på julbordet man kan äta och vad man kanske bör undvika :)

  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julskinka är absolut ok att äta på julbordet. Jag brukar försöka köpa en ekologisk skinka eller från någon bondgård i närheten (välsorterade livsmedelsbutiker brukar ha det).

   När jag griljerar använder jag oftast glutenfria brödsmulor (eller från eget bakat glutenfritt bröd), senap, honung och kryddor.

   Det kan jag absolut skriva ett inlägg om! :)

   Radera
  2. Tack för ditt svar!
   Hur gör du då? Hur mycket ska man ha av varje till en normalstor julskinka?

   Det ser jag fram emot! :)

   Radera
  3. Jag skriver ner det i ett inlägg :)

   Radera
  4. Hej!
   Var hittar man glutenfria brödsmulor? Är det desamma dom glutenfritt ströbröd?

   Tack på förhand! :)

   Radera
  5. Ja precis :) Det finns i livsmedelsbutiker, eller så gör du egna genom att krossa gutenfritt knäckebröd.
   Fått svar från några läsare att havrekli och mandelmjöl funkar bra också :)

   Radera
 7. Menar du glutenfritt ströbröd? Är det vilken honung som eller någon sockerfri, vilken? :) Tips på senap som gör sig bra?
  Önskar som ovanstående också mått :)

  SvaraRadera
 8. Okej! Hoppas det dyker upp under dagen för hade planerat att göra julskinka idag :)
  Håller tummen! :)

  SvaraRadera
 9. Gärna även tips på vilka kryddor hade uppskattats! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...