lördag 22 december 2012

Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron

Har precis kommit fram till Gävle där vi ska fira jul och stanna ett par dagar. Ska bli så skönt att bara ta det lugnt, laga massa mat, sova länge, ta långa promenader (om man kan gå så långt, det är så mycket snö!) och bara vila upp sig. David är sjuk så vi kommer nog inte åka till något gym närmsta dagarna så jag kommer att köra lite cirkelpass här hemma så jag får jobba lite med musklerna ändå. Kommer lägga ut ett exempel imorgon på ett "hemmapass" som man kan göra om man inte har tillgång till gym under julhelgen.
Men idag passade jag på att köra ett arm-pass och lite intervaller på gymet innan vi åkte. Börjar få upp trycket lite i musklerna nu i och med att jag ökat på mängden kolhydrater lite, så mycket roligare att träna när man har energi i kroppen!!
Idag innan vi åkte kom min mamma och hennes särbo över på fika och för att byta julklappar. Självklart blev det lite nyttigt fika och jag bjöd på min Blåbär & citronproteinkaka som jag toppade med 5% Philadelphiaost, blåbär och lite stevia strö. Jag bjöd också på mina Chokladbrownies som jag hade "kolakräm" på (dadlar, kokosmjölk och lite honung som mixas till en kräm) och pecannötter. Mums!

Dagens recept är normalt sett full av socker och vetemjöl men jag provade mig fram lite och lyckades få fram ett variant som jag gillar bättre än originalet. De är ganska mjuka inuti men får en fin krispig yta. Du kan fylla dem med vad du vill men jag hade lite färska hjortron hemma så det fick bli det för den här gången :)
Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron
5 st

Mandelmusslor:
1 dl (35g) mandelmjöl
2,5 msk kokosmjöl
2 msk (10g) whey complete vanilj (eller mer mandelmjöl)
1 krm vaniljpulver
2 msk Stevia strö
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Ha i alla ingredienserna i en skål och blanda väl med en sked. Tryck ut smeten i botten på 5 silikonmuffinsformar (en smord muffinsplåt går säkert också bra). Grädda i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Vaniljkeso-kräm:
ca 50 g minikeso (eller mer beroende på hur mycket fyllning du vill ha)
1 krm vaniljpulver
1/2-1 msk Stevia strö

Mixa keson slät med en stavmixer.
Ha på lite kesokräm på varje mandelmussla och toppa med 1-2 färska hjortron eller hjortronsylt (helst hemgjord utan socker)
Näringsvärde per mandelmussla med kesofyllning:
73 kcal
5,6 g protein
1 g kolhydrater
5 g fett5 kommentarer:

 1. Du får alltid till så mycket gott och jag skulle vilja prova i stort sett allt du gör!
  Önskar dig och din familj en riktigt fin och god jul!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!
   Önskar dig detsamma och njut av ledigheten :)
   Kram

   Radera
 2. Ser fram emot träningsinlägget, det är ju julafton imorgon! Hehe. Hoppas det kommer upp under kvällen :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad använder du för vaniljpulver? Har köpt både kung markatta och burbons ekologiska vaniljpulver.... krämen blir prickig av den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Burbons ekologiska....ja det blir prickar i krämen, det är ju vanilj och det består av små prickar :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...