söndag 2 december 2012

Saftiga blåbärsproteinpannkakor (low carb)

Igår var det dags för mig att uppdatera till min coach Shelby och han tyckte precis som jag att jag gjort framsteg (blivit lite hårdare) under veckan som gått och han tyckte att jag behövde fylla upp lite med kolhydrater. Jag har som jag skrev i fredags känt mig ganska tom i musklerna och det var kul att han såg samma sak.
Formen i går
Detta innebar att jag fick ett "carb-up"-mål igår kväll och jag fick äta precis vad jag ville. Valet var inte så svårt, det blev hemgjorda hamburgare på 5% nötfärs, 10% ost, lök, sallad, tomat, ketchup såklart (kan inte äta hamburgare utan ketchup, Heinz ska det vara!) och hemgjorda glutenfria hamburgerbröd.
Till det gjorde vi ugnsbakade potatisklyftor och tzatziki på lättkesella. Mums!!
Jag gjorde också de godaste protein-jultryfflar jag smakat! Självklart kommer receptet nu i veckan :)

Dagens recept är annan version av mina kalorisnåla chokladproteinpannkakor. Eftersom många har haft svårt att hitta pumpapuré så gjorde jag en annan lösning och det låter helt galet men jag använde blomkålspuré! Hoppa för guds skull inte över detta då det gör pannkakorna saftiga, och jag lovar att du inte kommer känna smaken av blomkål ;) Jag valde att ha lite vanilj casein fluff mellan pannkakorna men det blir säkert kalasgott med keso eller kesella till.
Ett annat tips är att dubbla satsen, göra några extra och ha med som mellanmål.
Saftiga blåbärsproteinpannkakor
1 portion, 3 pannkakor

2/3 skopa (ca 15g) Whey complete vanilj
1.5 msk (ca 10g) kokosmjöl (havremjöl går också bra)
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
2 msk blåbär
1.5-2 msk blomkålspuré**
2 äggvitor
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Valfritt: 2 tsk kokosflingor

**Koka blomkål och mixa med stavmixer för att få en puré.

1. Ha i alla ingredienserna utom blåbären i en skål/bunke. Mixa med en stavmixer tills du får en tjock och slät smet. Om den är för tjock kan du ha i 1 tsk vatten.
2. Ha i blåbären och rör om försiktigt.
3. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja. Klicka ut smeten till 3 pannkakor i stekpannan och bred ut dem lite för att de inte ska bli för små. Stek ca 2 minuter per sida.
4. Servera med proteinfluff eller annat valfritt tillbehör.

Näringsvärde för pannkakorna:
163 kcal
24 g protein
6 g kolhydrater
3 g fett

20 kommentarer:

 1. ÅH, gott! Finns det recpet på dessa glutenfria hamburgare? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lägga ut det så småningom :)

   Radera
  2. Ja gärna! Jag älskar hamburgare!

   Radera
 2. Hej!
  Tycker mycket om din blogg men det har börjat bli lite "enformigt". Du gör många spännande saker, som ovanstående kommentar med hamburgarbröd, men recepten läggs inte ut. Istället lägger du ut receptet på pannkakor som du redan har lagt ut många gånger (förvisso i lite olik version). Jag uppskattar dina recept men hade hellre sett att sådant som inte redan finns läggs upp, i stället för det som du redan har sedan tidigare. Allra helst hade man ju haft receptet på allting som ingår i inlägget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska tänka på det, tack för tipset!

   Radera
  2. Håller med ovanstående talare.
   Håller även med den tidigare skribenten om att hamburgaren ser otroligt god ut och som kille är hamburgare bland det bästa som finns så ett recept hade inte suttit fel =)

   Radera
  3. Jag lägger ut recept på hamburgaren imorgon :)

   Radera
 3. Hej!
  Kan man förvara blomkålspurén på något vis? I kylen eller kanske till och med i frysen? Hur länge håller det sig?

  Använder du någon vätska när du gör blomkålspuré?

  Hur blir pannkakorna att värma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar koka blomkålen tills den blir ganska mjuk, sen förvarar jag den i kylen i en plastlåda tills jag ska använda den, då puréar jag den (ibland har jag i blomkålen hel i smeten och mixar allt med stavmixer). Jag tillsätter ingen vätska, den är så mjuk ändå.
   Jag har haft den upp till en vecka i kylen.

   Pannkakorna funkar bra att värma upp, de behöver bara typ 30 sek i micron :)

   Radera
 4. Din blogg är helt fantastiskt! Är besatt av dina grymma recept och besöker din blogg flera gånger om dagen!
  Tänkte fråga hur länge man kan förvara blomkålspurén? Och isåfall hur jag förvarar den på bästa sätt?

  Fortsätt inspirera!!! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, så himla kul att höra :)
   Jag brukar faktiskt koka blomkål och förvara den i kylen i en plastlåda (med lock, annars luktar det pyton i kylskåpet, ha ha) och sedan lägga i blomkålen motsvarande mängd blomkålspuré (ett litet huvud) direkt i smeten. Man mixar ju allt med stavmixer ändå. Men det går lika bra att göra puré och förvara i kylen upp till 5 dagar i en matlåda.

   Det ska jag absolut fortsätta med (försöka i alla fall) :))

   Radera
 5. Hej!
  Jag måste säga att jag verkligen älskar din blogg ! Alla dina recept är underbara! Min diet blir lite lättare :)

  Jag har en liten fråga om pannakakorna, hur gör du när du steker dom? Mina går bara sönder och håller inte ihop. Lite tråkigt för dom blir inte alls lika fina som dina, och ser verkligen inte så goda ut som dom är! :)
  TAck för en fanatstisk blogg :) Du inspirerar verkligen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!
   Tack så mycket :)Jag klickar bara ut smeten i stekpannan och låter de steka på en sida i ca 2 minuter, innan jag vänder på dem. Det kan bero på vilket proteinpulver du använder? Eller på din stekpanna? Se till att steka i en stekpanna med teflon (jag älskar min Jamie Oliver-stekpanna) så att de inte fastnar :)

   Radera
 6. This recipe is one of the BEST batches of protein pancakes I've ever made!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you!! That makes me so happy to hear! :)

   Radera
 7. Provade detta recept idag, men istället för att göra "plättar" gjorde jag dubbel sats, slängde ner i en oljad o kokosmjölad form (ca 15*20? IKEA ftw), in i ugnen 175 grader typ 15 minuter. Ut kom VÄRLDENS fluffigaste, och godaste!, ugnspannkaka!!! Då slog det mig (provade chokladproteinplättarna häromdagen), att om man kör chokladreceptet i ugn, fast i en rund form, så får man ju toppen-tårtbotten! Vet att folk har efterfrågat lite tårtrecept =p. Ska helt klart testa att göra en somrig tårta på det viset nån gång! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det låter som en jättebra idé, det ska jag också testa :) Så kul att få lite tips...det är lätt att man fastnar i samma "tänk" kring sina egna recept :)

   Radera
 8. Hejsan!
  Har precis hittat din sidan och tycker detta recept låter jätteintressant och tänkte testa. Men när jag läste runt lite om kokosmjöl på nätet så finns det flera olika sorter och vissa var "fel" att använda vid bakning. Men om jag nu inte hittar något som ser rätt ut, kan man byta ut mot mandelmjöl? Bakade förut bröd med mandelmjöl som med mandlar som jag själv hackade och mosade till mjöl och hade sedan i fiberhusk. Blir de stor skillnad i näringsvärdet av pannkakorna? Tycker sånt är svårt att veta och räkna ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och ledsen för sent svar!
   Både Risentas och Aman Pranas kokosmjöl är bra, näringsvärdet skiljer lite men det finns inget "fel" kokosmjöl :)
   Om du har i mandelmjöl istället blir det mer fett och mer kalorier i pannkakorna.

   Radera
 9. Självklart, det är het ok, tack för att du frågar!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...