söndag 23 december 2012

Julträning utan gym :)

Oj vad skönt det var med sovmorgon imorse!! Idag har det blivit en massa stök i köket och jag har bland annat gjort mitt nyttiga vörtbröd, frukt & nötproteinbollar i smakerna choklad/kanel och citron/kokos, hemgjorda nyttiga "snickers" (kommer recept på detta senare i veckan, jag lovar) och griljerat skinka.
Annars har vi faktiskt bara tagit det lugnt idag och det är verkligen viktigt att man inte stressar upp sig för alla "måsten" utan verkligen stannar upp och njuter!
Mina fina killar sitter och filosoferar
Många gym är stängda nu under julen och i och med att det är ganska kallt ute är det svårt att göra någon annan träning än promenader. Jag brukar ändå försöka träna (så mina muskler inte förtvinar, ha ha) och gör då ofta cirkelträning eller Tabata, som är en form av intervallträning. Tabata går ut på att man väljer ut en (eller fler) övningar som man gör i 20 sekunder (allt vad man har!!!), sedan vilar man i 10 sekunder och upprepar sedan samma sak 8 ggr. Ju mer vältränad du är, desto fler övningar kan du göra i ett och samma pass och ju tuffare övningar man väljer, desto tuffare blir passet.
Jag gör oftast lite varianter på Tabata och kör inte 8 ggr utan gör 2 övningar åt gången, dvs kör övning A1 i 20 sekunder, vilar 10 sekunder sedan går jag över till övning A2, vila 10 sekunder och gå tillbaka till A1. Jag upprepar övningarna sedan 4 ggr. 
Sedan kör jag vidare på övning B1 och B2 och sist och slutligen C1 och C2. Det blir alltså totalt 6 övningar och 4 varv av varje set (A1&A2 är ett set, B1 & B2 ett set och C1 &C2 ett set). Sen är jag slut!

Det här kommer jag göra imorgon:

A1 Squat jump (knäböjshopp)

A2 Spiderman pushups (eller vanliga om det är för svårt)

Vila 1 minut och gå vidare och gör 4 varv av nästa övningar:

B1 Skridskohopp
B2 Plank pushup

Vila 1 minut och kör 4 varv av sista övningarna:

C1 Cykel crunches
C2 Burpees

Hoppas ni fått lite inspiration till att köra ett pass hemma för att göra av med den extra julmaten :)

2 kommentarer:

  1. Åååå va bra med lite övnings-inspiration. Jag brukar köra 50+10 sek, 5 övningar 3 varv. Lätt att fastna i gamla hjulspår och bara köra samma övningar. Så tips är kanon!!!!

    SvaraRadera
  2. :) Härligt pepp såhär i juldagarna.....heja heja =)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...