lördag 29 december 2012

Nyårstips: Sockerfri och underbart kladdig chokladfondant

Jag fick ett mail idag av en läsare (tack Emmy) som tipsade om en sida som heter Alltomkosttillskott och som jämför priser på olika kosttillskott. Jag köper ju alltid mina kosttillskott från Proteinbutiken i och med att jag älskar deras pulver (och även de andra produkterna de har) men om ni vill jämföra priser på kosttillskott (man kan dock inte bara gå på pris, utan smak och kvalitet är viktigt, i alla fall för mig) så kan det vara kul att kika på den sidan.

Nu är det snart nyår och det känns lite läskigt när man tänker på att 2012 snart är över. Det har varit ett händelserikt år med bland annat tävlande på SM i Bodyfitness, jag gick utbildning till att bli Diplomerad Kostrådgivare, jag startade eget företag (förutom mitt jobb som personlig tränare och kostrådgivare på Master Training) och det var också 2012 som denna blogg "föddes". Jag har fått så otroligt mycket fin feedback på bloggen och jag hoppas ni fortsätter komma med kommentarer, förslag och önskemål på recept och på ämnen ni vill att jag tar upp.

Nästa år kommer också bli ett spännande år då jag bestämt mig för att tävla på SM igen 2013. Under första delen av året kommer fokus ligga på att bygga lite mer muskler och det kommer innebära lite viktuppgång. Man måste ju ligga på ett litet kaloriöverskott för att kunna bygga muskler. Det är lite svårt att se sin kropp gå från väldigt hård och med lite fett till en lite slätare form men jag vet att det bara är hälsosamt och att det behövs. Hälsan går trots allt först :)
Rutorna är ett minne blott :)
Jag och David kommer också att coacha Team Proteinbutikens utvecklingsteam och vi har, som det ser ut nu, endast två platser kvar (om det är någon som är intresserad, blink blink). Det är två tjejer som ska tävla redan i april på BMR Grand Prix i Malmö så det ska bli spännande.
Jag kommer snart presentera medlemmarna i teamet och länka till deras bloggar så ni kan följa deras resor till tävling.

Nu till dagens recept!
Chokladfondant är ju en riktig klassiker på nyår och det är ju så gott! Däremot är den full av socker och smör och är inte det bästa om man vill äta hälsosamt. Min variant har lite bättre ingredienser men den är fortfarande kalorität så håll koll på portionerna! Äter du bra i övrigt och tränar så kan du absolut äta en sån här utan att det förstör formen.
Sockerfri kladdig chokladfondant
4 port

100 g sockerfri mörk choklad
2 hela ägg
3 msk kokosolja (gärna med naturlig kokossmak, typ Kung Markatta)
2,5 msk stevia strö
1/8 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 tsk kakao
2 tsk kokosmjöl

1. Sätt ugnen på 175 C och smörj 4 ramekinformar med kokosolja.
2. Smält chokladen med kokosoljan i en skål i micron. Ta ut och låt svalna en stund.
3. Vispa ägg, stevia, salt och vaniljpulver med en elvisp i ca 4-5 minuter. Håll ut, det är värt det!
4. Sikta i kakaon och kokosmjölet i äggsmeten och vänd i försiktigt.
5. Häll smeten upp till 2/3 av ramekinformarna. Grädda i ca 11-12 minuter. De ska vara kladdiga i mitten!

Servera med någon form av glass, min kokosglass till exempel ;)
Näringsvärde per portion:
271,5 kcal
5,5 g protein
6,5 g kolhydrater (sockeralkoholer från chokladen)
22,5 g fett


14 kommentarer:

 1. :)Vad kul med tävling nästa år igen. Jag önskar dig redan nu lycka till :)

  SvaraRadera
 2. Har sagt det innan, hoppas jag, och säger det igen : Jag älskar din sida! Fantastiska recept :) Provade saffransmuffinsen nu i julas.Gaaaalet goda! Gjorde även en vit chokladfrosting på av philadelphia 5%, lite vaniljsocker och vit sockerfri choklad, mums säger jag bara!

  Nu till min fråga....Jag har funderat på att läsa till kostrådgivare. Tanken dök upp för några veckor sedan. Jag har gogglat runt lite och kollat med olika folk vad de rekommenderar. Tror jag hittat en som skulle passa mig på Safe.
  Vad tror du? Vilken har du gått?

  Mitt mål att i första hand använda kunskapen på mig själv men även för att kanske ge nåt tips till nära och kära om de skulle fråga. Jag har ingen förkunskap så mer än att jag läst väldigt mycket om kost mm dels på internet med även boken "Forma kroppen" och fått kunskap genom min PT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny!

   Kul att du vill läsa till kostrådgivare, det är verkligen bland det bästa jag gjort. Dels för min egen skulle, dels för att kunna hjälpa andra att få ett hälsosammare liv.
   Jag letade runt lite själv innan jag anmälde mig men valen föll ganska snabbt på Paulúns Kostrådgivarutbildning. Den var otroligt bra och jag vill tro att det är en av de bästa!
   Man behöver ingen förkunskap mer än ett intresse för kost :)

   Radera
 3. Vi älskar dig och du får aldrig sluta med dina recept :)

  Johanna

  SvaraRadera
 4. Vart?När?Hur? Studerade du till Kostrådgivare. Jag är sugen att göra det också, så lite info vore kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick kursen på Paulüns Näringscenter i Stockholm (Bromma) i maj i år. De håller kursen vid flera tillfällen under året så det är bara att välja en period som funkar för dig. Kursen är på heltid och man går 2 veckor.
   Det var en fantastiskt bra utbildning och man lärde sig verkligen om näringslära och hur det vi stoppar i oss påverkar oss. Bästa jag gjort på länge!!

   Radera
 5. kan man byta ut kokosmjölet mot dinkelmjöl tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag vet faktiskt inte, har inte testat. Däremot är kokosmjöl svårt att byta ut i och med att det agerar annorlunda än mjöl när man bakar med det, det suger åt sig väldigt mycket vätska. Men du kan testa, kan inte bli annat än fel :)

   Radera
 6. Hej,
  Kan man förbereda fondanten innan o slänga in i ugnen när det passar, eller är det bäst att man blandar allt precis innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det vet jag faktiskt inte, har bara ätit den direkt efter att jag blandat ihop allt :)

   Radera
 7. Jag och David kommer också att coacha Team Proteinbutikens utvecklingsteam och vi har, som det ser ut nu, endast två platser kvar (om det är någon som är intresserad, blink blink). Det är två tjejer som ska tävla redan i april på BMR Grand Prix i Malmö så det ska bli spännande. bond touch chile , bond touch germany

  SvaraRadera
 8. 3
  It's great to see this post my friend since this information will be very helpful to me Also, it's great to see this blog with all of the valuable information you provide. Keep up the good work! Spacebar Test is help you to increase your clicking speed, you need to use advanced methods of Spacebar Clicking and break old records in games, you must practice and be dedicated, as well as learn some tricks and play clicking games.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...