Här får ni en liten sneak-peak på formen på Petra och Pernilla (Marcus har ni ju redan sett före/efter-bilderna på i DETTA inlägg och han tävlade senast på Altrömertrofén).
Petra Före & Nu-ca 1 vecka innan tävling
Pernilla Före & Nu- ca 1 vecka innan tävling
På fredag åker jag och David till Gävle och sedan åker vi till Sundsvall tidigt lördag morgon för att hjälpa till med laddningen, poseringen och som stöd backstage när de ska upp på scen. Det ska bli så kul!
Är det några av er som ska se på tävlingen?
Igår var jag och David på stan, och jag som bara skulle kolla lite på träningströjor kom hem med en jäkla massa andra saker som jag egentligen inte skulle köpa (jag är expert på impulsköp)...bland annat detta:
Ett belgiskt våffeljärn! Jag har varit på jakt efter ett sådant här hur länge som helst och nu hittade jag det på Kjell & Co till det magnifika priset av 99 kr! Jag ville såklart prova det på en gång och det blev kanonbra. Det är ett non-stick våffeljärn så det behövs inget smör eller olja när man gräddar dem och trots att jag inte hade något fett i smeten blev det en krispig yta på våfflorna. Belgiska våfflor är lite tjockare och mjukare än de våfflor vi gör här i Sverige så de är inte lika frasiga som traditionella våfflor, men jag gillar när de är lite mer kompakta.
De första två våfflorna blev lite degiga men jag antar att det är för att man måste "köra in" järnet lite och det var nog inte tillräckligt varmt. Resten av satsen blev perfekt!!
Jag hade en burk pumpapuré hemma så det föll sig naturligt att göra pumpavåfflor, men det går lika bra att använda banan eller äppelmos om du inte har pumpa. Jag hade inget proteinpulver i dessa men det går absolut att ha det. Om du har i 1 skopa proteinpulver bör du ha i lite mer mjölk för att smeten inte ska bli så tjock.
Belgiska pumpavåfflor
6 våfflor
2,25 dl (80g) havregryn
0,5 dl pumpapuré (eller motsvarande mosad banan eller äppelmos)
1,25 dl flytande äggvita på dunk (eller ca 4 äggvitor)
0,75 dl osötad mandelmjölk (Alpro, men vilken mjölk som helst går bra)
1 msk kokosmjöl
1,25 msk Sukrin gold, eller annan valfri sötning
1 tsk bakpulver
1/3 tsk smörextrakt (jag använde DETTA som jag köpt på Iherb, men det går självklart att skippa)
1. Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer tills det blir en slät smet.
2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna, ca 4-5 minuter per våffla.
Jag åt våfflorna med en vanilj och cream cheese-kräm:
75 g minikeso
75 g lättkesella
1 msk Philadelphiaost (jag använde extra light 5%)
en nypa stevia strö
1 krm vaniljpulver
Mixa ihop med en stavmixer tills det blir en slät kräm.
Näringsvärde för 3 våfflor (av 6 st):
200 kcal
14 g protein
26 g kolhydrater
4 g fett
Med vaniljkräm:
337 kcal
35 g protein
32 g kolhydrater
7 g fett