onsdag 26 juni 2013

Svar på några kommentarer och tips på lunch

Jag fick en kommentarer här i veckan som jag har gått och funderat lite på och jag känner att jag vill svara på den i ett inlägg, så att om det är fler som undrar eller känner samma sak får ni se hur jag ser på det.

Kommentar:
Jag har följt din blogg nu ett tag och jag tycker att den är väldigt intressant! :) Men jag förstår inte detta eviga tjat (inte bara från dig, utan alla som kommenterar och annan media) om att hålla sig borta från alla sötsaker i världen och bara äta sockerfria substitut, som om det skulle vara enda vägen till en välsvarvad kropp. Jag tränar regelbundet och äter bra 80% av tiden, men om det bjuds på kakor så äter jag kakor. Om jag blir sugen på en chokladbit så äter jag en chokladbit. Familjen har lördagsgodis precis som min familj hade när jag växte upp. Jag äter glass med barnen en varm sommardag. Trots allt detta "förbjudna" så har jag väldefinerade muskler och jag vet många andra som har samma livsstil som jag men med vältränade kroppar utan någon överträning. Kalorier in, kalorier ut. Man behöver inte utesluta socker och godsaker för att ha en snygg kropp och det är sorgligt att så många får den uppfattningen av bloggar som den här. Andra bra bloggar är squats.shapemeup.se och mikaelastrand.myshowroom.se - 80% hälsosam livsstil och dösnygga kroppar! Inga förbud eller substitut. Det är sådana bloggar som motiverar mig. Det är synd att denna bloggen inte innehåller de resterande 20 procenten för annars är den väldigt intressant och härlig att läsa!

Svar:
Jag håller absolut med dig när det gäller kalorier in och kalorier ut. Äter man bra mat större delen av tiden så kan man absolut äta någon glass eller godbit här eller där utan att det påverkar formen (läs mitt inlägg "kan man äta skräpmat och ändå vara i form?") Däremot så är alla olika och för vissa kanske det räcker med att äta bra 80% av tiden medan andra måste äta bra 90-95% av tiden för att hålla en bra form.

Jag tror inte på förbud! Vill jag äta en chokladbit äter jag en chokladbit, vill jag ta ett glas vin till maten gör jag det, men största delen av tiden VILL jag inte det. Jag tycker om att äta som jag gör och jag känner inget behov av att äta godis eller glass och därför ser du oftast inte "de övriga 20%" i min blogg. Jag äter på det sättet som JAG mår bra av och jag mår inte bra om jag äter godis. Jag, och många andra, triggas otroligt mycket av socker och jag mår oftast sämre om jag äter socker och därför äter jag hellre mat som jag mår bra av. Men alla måste hitta det sätt som passar för en själv. Vill du äta godis ska du självklart göra det och äter du i övrigt bra mat kan du hålla en bra form ändå. Däremot är form och hälsa två olika saker. Det finns inget bra med socker (mer än att det smakar gott)! Och i alla halvfabrikat som godis finns det en massa kemikalier och gifter som man visat kan skada kroppen. Jag vill ge min kropp bra näring och bra mat som inte innehåller en massa kemikalier som man inte vet hur de kan påverka kroppen när vi blir äldre. Men det är MITT val och inget som någon annan måste följa.
Däremot kommer jag som kostrådgivare aldrig rekommendera någon att äta godis och socker, men det är upp till var och en att göra valet om man äter det eller inte.
Jag fick även en annan kommentar under mitt recept på "sötpotatis proteinmuffins" där jag hade skrivit att muffinsen är ett bra mellanmål om man t.ex flyger, så flygplansmaten oftast är så dålig...

Kommentar:
Jag flög för några veckor sedan och då serverades grova kalkonbaguetter. Och visst, det kanske inte är att jämställa i nyttighetsgrad med dina recept men det är långt ifrån bedrövligt. Jag gick inte upp ett gram på det ska jag be om att få tala om!

Svar:
Precis som jag skrev ovan så handlar det i det stora hela om kalorier in kalorier ut. Klart att du inte går upp i vikt av att äta en grov kalkonbaguette, det har jag aldrig påstått (och det skulle jag aldrig påstå). Du går upp om du ligger på ett kaloriplus och det är oavsett om du äter nyttig mat eller skräpmat. Man måste inte äta bra mat hela tiden för att hålla vikten, däremot är det bra om man ger den den näring den behöver för att må bra. Äter du bra minst 80% av tiden kan det gott slinka ner lite annat utan att det behöver påverka vikten eller hälsan. Det är jättebra att flygbolagen kan erbjuda sånt och så länge man inte är känslig mot gluten (som jag är) så är det ett bra alternativ. 


Från kommentarer till ett lunchtips :)
Jag lagar ofta på söndagar en stor plåt med kycklingfilé i ugnen för att det ska vara lätt att plocka ihop en måltid eller matlåda genom att bara tillsätta ris, potatis, sötpotatis, eller quinoa (mina favoritkällor för kolhydrater om man inte räknar min absoluta favorit, havregryn) samt grönsaker och någon fettkälla som avokado eller lite olivolja.
Idag var jag glad att jag hade den där kycklingen i kylen för jag var vrålhungrig när jag kom hem från jobbet för denna måltid tog mig mindre än 10 minuter att göra och det var så gott!
Sötpotatismos med kyckling och stekta grönsaker

Jag lagade sötpotatisen i microvågsugnen (med skal) på full effekt i ca 5-6 minuter, eller tills den är mjuk. Gröp ur potatisen ur skalet och mosa med en gaffel och tillsätt lite valfri mjölk samt kryddor (jag använde örtsalt och peppar).
Dela några champinjoner, röd paprika och broccoli i mindre bitar och stek i någon tsk olivolja i en stekpanna. Tillsätt den färdiglagade kycklingen (det går bra att göra med rå kycklingfilé också såklart, stek den först i sånt fall) och krydda med valfria kryddor, jag använde oregano, salt och peppar.

Klart!
Jag har inte räknat ut något näringsvärde på detta och med att det beror på hur mycket potatis, grönsaker och kyckling man använder :) 

27 kommentarer:

 1. Med tanke på det minst sagt gedigna utbud av bloggar och andra sociala forum i vilka vi kan välja att följa olika personer och deras uppdateringar, tycker jag att "ansvaret" för vad vi läser helt och hållet ligger hos oss själva. Visst, alla har rätt att tycka och tänka, men samtidigt är det upp till oss själva; tilltalar det vi ser/läser oss inte, kan man kanske fråga sig själv vad man har för nytta och glädje av att följa denna person. Något som också många gånger glöms bort är att det som visas upp i en blogg och/eller Instragram exempelvis, utgör en sådan liten del av helheten. Vi väljer att dela med oss av en del av vår vardag, det som vi hoppas skall kunna inspirera och/eller motivera andra. Vi är alla olika - fungerar, tycker och tänker på olika sätt. Det är det som skapar mångfald och gör utbytet av tankar och idéer så intressant. Vi behöver inte anamma en annan persons filosofi till 100% men vi kan plocka ut de delar som passar för oss själv och med pusselbitar från här och var lägga vårt eget pussel.

  Jag gillar verkligen dig och din blogg just för att den är skriven i syfte att inspirera och motivera. Det finns inga pekpinnar utan du är istället väldigt tydligt med att det du gör gör du för din skull. Om sedan din kunskap kan vara till gagn för någon annan, ja då delar du gärna med dig, vilket jag tycker är fantastiskt!

  Som sagt; vi är alla olika och tilltalas av olika typer av inspiration och så skall vi låta det få vara.

  Keep up to good job!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så en 16 åring som inte riktigt har hittat sin väg i livet och utforskar nya möjligheter får "skylla sig själv" som går in här och får läsa att hennes tidigare val av eftermiddagsfikan på espresso house tillsammans med kompisar och varsin muffins är ett felaktigt val och kommer att skada hennes kropp?

   Givetvis bär vi alla ansvar för vad vi väljer att läsa, men vi har också alla varit osäkra ungdomar som inte har hittat vår väg riktigt ännu. Idag är det större fokus på att äta rätt än vad det har varit på väldigt länge och kommentarer som man kan finna i denna blogg hjälper till att svartmåla den lvisstil som många faktiskt fortfarande väljer och mår bra av och en ung vuxen kanske inte är redo att ta den fighten, men ändå tycker om att inspireras av träningsbloggar.

   Jag tycker att Susanna många gånger gör ett bra jobb med att förmedla att detta är HENNES livsstil och att den inte är mer rätt än någon annans, men tyvärr finns det de som kommenterar på ett sätt som antyder att detta är den enda rätta livsstilen (se bara kommentarerna nedan) och det är då det kan bli väldigt fel.

   Annars, tack för en bra blogg! :D

   Radera
  2. Det du måste tänka på är: Bara för att många människor äter skräpmat och sötsaker betyder det inte att det är oskadligt för kroppen. Enda anledningen till att gemene man tycker det är helt okej och normalt är för att ALLA gör det.
   Sen får vi komma ihåg att det inte är dödsstraff på att läsa en blogg och sedan inte följa den till punkt och pricka. Det är du som förälder som är skyldig att förklara det för ditt barn, det är tyvärr inte resten av världens ansvar att se till att dina barn har utrustats med de verktyg som behövs för att ta egna, rationella beslut!

   Radera
 2. Vill bara säga att sen jag började äta "rent" så har min fruktansvärda huvud/nackvärk totalt försvunnit, och jag VET att det är pga kosten för under en eller annan tenta-vecka har jag slarvat och då kommer värken tillbaka! Den var totalt handikappande så jag är en mycket lycklig tjej och tack vare dig får jag inspiration till massa gott o rent! Kram på dä, du rockar!

  SvaraRadera
 3. Tror bestämt att det var någon som kände sig "träffad" och som misstolkat totalt det du skriver - du är jättetydlig med varför du äter som du gör och precis som du svarade så är det så att vissa måste äta "bra/rätt/rent" 80 % av tiden - andra behöver göra det större % än så. Du ska se att det är lite av det gröna monstret (och nu menar jag inte Shrek) som kikat fram ;) Hejja dig och du - för allt i världen - ändra inte din "ton" i det du skriver! :D Håller med de tidigare "talarn" - You rock and keep up the good job! Kram, J

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte hur man bara kan tänka på att ha en snygg kropp, handlar det inte om att må bra och minska risken för diabetes, hjärta- och kärlsjukdomar mm? Jag förstår inte hur dessa personer resonerar som tycker det är okej äta skräpmat och se snygg ut? Jag undrar hur hon ser ut på insidan och om hon har hört talas om kolesterol. Tack för en kanonblogg Sanna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt kolesterol och mina hälsovärden är på topp vid varje läkarbesök, tack som frågar (läs: pikar)

   Radera
 5. Just såna kommentarer som ovanstående som skapar en stor barriär, där skrivs det både mer och mindre tydligt att en motsatt livsstil till den som bloggen består av inte accepteras, att det på något vis är "fel". Personligen tycker jag att man ska äta det som man mår bra av och jag har svårt att förstå varför man vill träna hårt 6 dagar i veckan för att ha en "ätardag" som många kallar den. Men jag skulle aldrig få för mig att på något vis döma de personer för uppenbarligen mår de bra av det, kanske att en ätardag är vad de behöver för att motiveras till 6 dagars hälsosam kost. Precis som jag aldrig skulle döma den som inte alls unnar sig sötsaker. Vi har alla våra anledningar till att leva som vi gör och oavsett vilken livsstil man väljer så borde den accepteras av resterande och inte utmålas som något "bedrövligt" eller som en felaktig livsstil.

  SvaraRadera
 6. Jag har inte orkat läsa alla kommentarer här, men jag anser väl att om man har en blogg så får man väl skriva om det som passar en själv?! Om man inte kan uttrycka sig för rädsla att en ungdom eller ännu värre ett barn lyckats hitta dit så skulle man ju analysera ihjäl sig!
  Jag äter 85/15 ungefär och det passar mig perfekt! Jag ÄLSKAR den här bloggen! Jag behöver ju verkligen inga tips på vad mina 15% ska bestå av från Sanna. Det finns ju massvis med andra bloggar som har specialiserat sig på det så då besöker jag bara dom för inspiration. (Om jag nu behöver det;))

  SvaraRadera
 7. Toppenbra blogg och du är grym på det du gör! Jag älskar att läsa och testa alla dina spännande recept! :)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Din blogg är så bra och inspererande. Älskar dina recept och blir så glad av att baka så goda protein muffins med bra innehåll. Du är otroligt duktig ;)

  SvaraRadera
 9. Hej, bra svara! Alla är olika, jag är också känslig mot gluten så måste alltid vara förberedd med frukt etc. Sen håller jag med dig, man mår skit av att äta skräpmat, när man lär känna sin kropp ordentligt känner man verkligen skillnad på mat och mat, vad man får energi av och vad man blir helt trött av. Sen handlar det inte bara om att se bra ut, det som händer i kroppen är minst lika viktigt, att kroppen måste jobba så mycket när man äter godis och insulinet bara sprutar ut ur öronen. Du är en förebild och har en mycket hälsosam livssyn, you go girl!!!! Kramar

  SvaraRadera
 10. Du skriver att du inte vill äta en massa kemikalier.. Men i princip varje recept använder du sötningsmedel och proteinpulver, som inte har funnits på marknaden så länge att man kan veta hur de påverkar kroppen när vi blir äldre. De innehåller ämnen som inte är så naturliga. Känns som att sötningsmedel är en väg för att "både äta kakan och behålla den", alltså fortfarande äta sött utan att få i sig kalorierna..

  SvaraRadera
 11. Gilar inte riktigt kalorier in/kalorier ut tänket. Tipsar dig om att läsa http://trainlikeagirl.se/min-asikt-om-kalorier/ Bra motivering och argumentation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läser mitt inlägg om "metabolic damage" så är det precis det jag beskriver, dvs att vår ämnesomsättning anpassar sig till det vi äter och hur vi rör oss. Men det handlar fortfarande om kalorier in kalorier ut, bara det att det måste anpassas efter vår nuvarande ämnesomsättning. Det är därför man tex alltid måste justera ett kostschema om man går på diet inför en tävling (eller vill ner i vikt för den delen). Kroppen kommer anpassa sig till den kalorimängd och träning man gö så för att man ska kunna fortsätta "lura" kroppen att tappa fett måste man justera/sänka kalorierna eller öka träningsdosen för att skapa ett kaloriminus...
   Så jag håller helt med vad hon skriver i bloggen :)

   Radera
  2. Då var jag nog bara snabb att döma och läste nog inte helt i inlägget tidigare! Sorry =) Drog lite snabba paralleller.

   Radera
 12. Till er som kan äta bra 80% av tiden, good for you, shut up and eat liksom, och vi som inte har den lyxen, så kan vi väl få äta vårt! Har aldrig sett en fullkornsbaguette med kalkon på ett flygplan, men det var ju kul för den som fått det. "Det finns inget bra med socker" Går inte att argumentera mot det! Susanna, du är så sjukt grym och jag fullkomligt älskar din blogg (har tipsat alla mina tjejkompisar om din blogg när de vill veta var jag får alla nyttiga och goda recept ifrån)!

  KEEP ON ROCKING! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha så sant (!). Om folk bara kunde knipa igen och vara nöjda över att inte fatta "hur svårt det ska vara att bara äta lite lagom, då och då, av allt, bla bla bla" ... UPPENBARLIGEN funkar det inte för alla. Och vi är sooom bekant olika, alltså har alla OLIKA optimala kosthållningar.

   Och Sanna, du är bäst, det vet du :) <3

   Radera
 13. Jag tycker var och en själv får ansvara för hur de vill leva, äta socker och annat. Men det är inte schysst och rent utav respektlöst att klanka ner på oss som inte vill göra det och som råkar bry oss om hur vi äter till 100%. Jag är stolt över mig själv som vecka efter efter vecka säger nej till fika, tårta, kakor och annat på jobbet trots dumma och oförstående kommentarer.

  SvaraRadera
 14. Jag är så glad över att ha kommit över din blogg!
  Min pojkvän är nog ännu gladare - för äntligen får han en kaka då och då utan att höra mitt eviga tjat om hur onödigt den där kakan just var. Läste någonstans att du för längesedan varit med i Viktväktarna - det var jag med för 8 år sedan och gick ner 30 kg på 6 månader. Helt fantastiskt. Jag var bara 19 år då och med "ny övervikt" (dvs. jag hade inte vägt så mycket sålänge) så jag antar att det var något lättare då än för än inbiten 45 åring typ... Men ändå. Sedan dess har jag på egen hand gått ner 10 kg till, vilket jag mer eller mindre hållit. Men att en gång ha vägt så mycket gör att man alltid i bakhuvudet tänker på vad man stoppar i sig. Ibland går jag in i perioder och "räknar points, eller propoints" som det numer heter så jag har översatt vissa av dina recept till points och jag lovar att det finns inte många kakor i världen med så lågt points-värde som dessutom mättar. Herregud, om det finns en mamma som är orolig för sin 16-åriga dotter som läser din blogg så finns det tusentals bloggar hon borde vara mer oroad över.

  Du äter ju - fler gånger om dagen - du berättar varför - vad som händer etc. Att ramla över din blogg borde inte ses som farligt, men det finns idiotbloggar där ut som förespråkar att äta så lite som möjligt etc. DET är ju vansinne! Dessutom tyckte jag ännu mer om din blogg när du skrev om hur lätt det kan vara att "hamna av banan" då du inte tränade å typ 5 dagar eller när du tog något glas vin, att en kaka slank ner på någon brunch hit och dit. Du säger ju att "det är sånt som händer och ibland kan man ge efter bara man inte gör det alltid". Nä, jag tycker du verkar vara ett sunt föredöme - sen får inte läsarna glömma att du är "extrem" - du tränar ju jättehårt och äter maniskt bra - du TÄVLAR ju med din kropp! Jag kan inte jämföra mig med dig, lite vett får man väl ha själv, jag är inte du, har inte den träningsambitionen etc. Inspiration är vad det är och det gillas! :) Keep it up :)

  SvaraRadera
 15. Kan bara konstatera fakta (ursäkta språket!), you fucking rock Backman, rock!

  SvaraRadera
 16. Att det ska bli så mycket ståhej och negativa åsikter om att man inte äter socker/fikabröd/glass/godis!!!
  Det har blivit så¨vanligt och så vedertaget att en macka kan man väl äta till fikat, eller en bulle. Och det bjuds ju, varför vill inte du ha?

  Jag äter numer bara sådana bakverk jag självt gjort, med ersättning för socker och vetemjöl, de två stora bovarna i dramat (det billiga vita raffinerade).

  Har börjat tröttna på att många kritiserar en för att man är smal och vältränad och inte vill äta godsaker. Eftersom "det är det man gör idag". Hellre en frukt än en smörgås med vetemjöl i. Och alla dessa proteinbars och gå ned i vikt bars, fulla med glukosfruktossirap, som är mer fettbildande än socker.... Så mycket det finns som är sötat med reklam bara för att sälja mer.

  Ja, folk äter osm de vill, och visst tar jag kanske en mjukglass ibland, men kroppen reagerar med en gång på socker och vetemjöl. Och inte är det en bra reaktion. Jag vill må bra inifrån med, minska riskerna för cancer och hjärt-och kärlsjukdomar, få en lugn mage, vara friskare helt enkelt!

  Har inget sockersug längre, men äter gärna honung och sötar med det. För det är ju en naturlig produkt det =)

  Jag tycker din blogg är helt otroligt bra, med riktigt bra recept som jag ska testa någon dag, har hittat mycket smaskigt!! Och dina pannkakor med annat mjöl i än bara bakprotein, testade jag igår, och de blev skitgoda och superfluffiga (hade hasselnötsmjöl i =) )

  Bra blogg!!

  SvaraRadera
 17. Bra skrivet och svarat. Jag tycker att det är inspirerande att läsa din blogg och hitta dina recept att bland annat varva mina kvällsmål med som annars består av kvarg och müsli (inte fullt så glamoröst men vill man vara fin så får man lida pin) precis som kommentarer ovan så anser jag att om man vill äta "vanliga" produkter med sockerinnehållande recept så är det ju inga problem att hitta det varken i butik eller på andra internetsidor. Jag anser att dessa människor inte kan acceptera att alla fortfarande är fast i sockrets värld och att man faktiskt inte alls behöver det om man vänjer sig av med det. såg nu att du är känslig mot gluten, är det något du blivit på senare år? Beroende på din kosthållning? Jag har under hela våren skippat alla raffinerade produkter samt gluteninnehåll i mina måltider förutom egenbakat surdegsbröd på morgonen. När jag väl äter sådant som pasta och vitt bröd, händer ibland på helgen när jag äter lite "friare", så får jag otroligt ont i min mage. Värst var häromdagen. Befinner mig för tillfället utomlands och före avresedagen åts en pizza och sen kom den berömda flygplansmaten.. Fick ballongmage och ett otroligt magknip, har aldrig haft så ont i magen förut. Kan man göra sig själv glutenkänslig? Tack på förhand!

  SvaraRadera
 18. Ja, man kan ju faktiskt välja vilka bloggar man följer, och varför man följer dom.
  Jag följer din blogg pga alla bra recept! Samt att du har en bra mat och livsfilosofi.

  Och den första kommentaren som du svarar på, är som de flesta folk jag känner.
  De flesta förstår inte varför man inte äter socker eller vetemjöl. När just dessa är de två mest beroendeframkallande, näringsfattiga och allergifrämjande livsmedel som finns.

  Jag mår mycket bättre sedan jag slutade äta "som alla andra" (oinvigda).

  Min mage och kropp mår bättre, och min träning går bättre.
  Tycker till och med att vindruvor är för söta nu!
  Ingen frukt, juice eller läsk, inget godis eller fikabröd.
  Och jag mår bra av det, förstår inte det där med att "man kan väl få unna sig lite då och då" Jo visst får du det, men hur ser din kropp ut inuti, vilka åkommor kommer du att få av sockret osv, hur mår din inre värld. Hur ofta är du sjuk/förkyld osv?

  Jag mår bättre än på länge och när jag känner för att unna mig något, så kan det bli jordnötssmör och philadelphia ost :) eller varmt vatten med honung, eller dylikt! Det är ingen rättighet att äta socker!!

  Jag bryr mig om hur min kropp och jag mår och kommer må i framtiden, i förebyggande syfte äter jag lågkolhydratkost/paleo/fakir och mycket för att testa hur jag mår och hur kroppen reagerar!

  Men vissa vill ju inte förstå....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Man kan faktiskt vänja sig av med socker och ofta mår man så mycket bättre när man inte känner det där suget.

   Man måste göra det man mår bra av och alla har olika åsikter, kan man inte bara respektera att alla tänker olika? :)
   Tack för din kommentar!

   Radera
 19. Hej vänner, jag är Maclver Caroline. min situation ser ut som det jag läste här online. 6 år av att vara i relation till min man, han bröt upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom och för vår skull barn, jag frågade honom allt, jag gjorde löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksspellare som kunde hjälpa mig Lucnh Love-spell för att få honom tillbaka, men jag har kontaktat någon annan online spellcaster i det förflutna men ingen av dem kunde kunna att få tillbaka mannen, de alla efterfrågar pengar och gör ingenting för att hjälpa, jag förlorar hoppet på spellcasters eftersom jag trodde att det inte finns någon kraft i stavningen. Fram till min vän introducerade mig till Oduduwa, jag är den typ som aldrig trodde jag hade stavat igen, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade Oduduwa stavningskanalen och han sa att det inte var något problem att allt kommer att bli bra för tre dagar som min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar kastade han stavningen och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans glatt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla kärleksspellkasten Oduduwa som hjälpt mig med mitt eget problem.
  E-post: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall problem som, ... 1) älska spel stavar 2) Return Lost Love Spells 3) Skilsmässa Spells
  4) Vigsel roller 5) bindande stavning, 6) Återförtroende till ditt förhållande stava
  6) Breakup Spells, 7) Bevis en tidigare älskare,
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare, 10) Magic Spell to Command respekt och rädsla i din partner.
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en befintlig lösning
  kontakta Oduduwa via: Tel: +13019658857
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Hur önskar jag att de flesta människor i världen ska hjälpa sig själva genom att besöka DR. EZIZA STAVTEMPEL. När jag hade några problem med min älskare vilket förstör vårt förhållande eftersom saker och ting var riktigt hårdare än vi förväntade oss, så att min älskare inte kunde stanna. Jag lärde att jag kommer att kunna gå vidare först men senare upptäckte jag att jag älskar honom så mycket och jag var tvungen att leta efter andra medel för att få tillbaka honom, vilket inte fungerade tills jag kunde komma i kontakt med Dr.EZIZA genom dessa detaljer som jag fick från hans webbplats via WhataApp: +2348059474136 eller via e-post: ezizaspellhome@gmail.com som i gengäld tog min älskare tillbaka till mig inom 48 timmar med sina kraftfulla och effektiva trollformler och nu är min älskare allvarligt mer än någonsin tidigare .... Jag uppmanar dig att kontakta honom idag utan tvekan och få tillbaka dina relationer och äktenskap.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...