fredag 7 juni 2013

Chokladmuggkaka med körsbärsfrosting, nationaldagen och försök på Rabarberpaj

Hej på er!
Hoppas ni hade en fin Nationaldag i  det fantastiska vädret.
Dagen började med en riktigt god muggkaka med körsbärsfrosting....

Chokladmuggkaka med körsbärsfrosting
1 port
40 g havregryn
1,5 msk osötat äppelmos (eller mosad banan)
2 äggvitor
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk lättmjölk

Frosting: 
150 g lättkesella
10 färska körsbär
2 tsk stevia strö
1 krm vaniljpulver

1. Mixa ihop alla ingredienserna till muggkakan med en stavmixer. Häll i en smörjd stor mugg eller skål. Laga i micron på högsta effekt i 1-1,5 minut. Lägg upp på en tallrik och låt svalna något.
2. Mixa ihop alla ingredienser till frostingen och bred på muggkakan. Njut!

Näringsvärde per portion för bara muggkakan:
250 kcal, 16 g protein, 32 g kolhydrater, 5 g fett
med frosting:
384 kcal, 36 g protein, 43 g kolhydrater, 7 g fett
Efter frukosten tryckte vi in hundar (kanske inte tryckte in, men ni förstår vad jag menar) och packning i bilen och åkte upp till Gävle för att förbereda lördagens teamträff med Team Proteinbutikens utvecklingsteam. Först ska vi träffas på Proteinbutiken för att hälsa på ägaren Thomas Malmberg och titta runt och prova lite kosttillskott. Sedan åker vi vidare till en gård utan för Gävle för att poseringsträna, göra fettmätningar och sedan grilla och bara mysa :)
Två av tjejerna, Petra och Pernilla, och en av killarna, Marcus, ska tävla på Tammerpokalen om drygt 1 månad så det ska bli riktigt kul att se hur formen tar sig för dem.
Vi har tagit dit stora speglar som vi ställt utomhus i och med att vädret ska bli så fint så det blir nog posering i det fria! Jag var tvungen att testa speglarna....
Tillbaka i Gävle parkerade jag mig i hammocken med en kopp kaffe....kändes som semester och jäklar vad avslappnad man blev!
På kvällen blev det premiär för årets första grillning med ryggbiff, majskolvar, rödbetor, tzatziki (lättkesella, gurka, vitlök och örtsalt), sallad med 10% fetaost, vattenmelon, rödlök och balsamvinäger, och ugnsbakade grönsaker. Det är så mysigt att grilla och det kommer definitivt att bli många grillkvällar framöver i sommar!
Efter en hel del förfrågningar på recept med rabarber försökte jag mig på en smulpaj med rabarber. Den blev god men inte riktigt så som jag ville så jag ska försöka idag igen så får vi se om det blir bättre. Då kommer jag absolut lägga upp receptet :)
Nu är det snart dags för träning på Gävle Kraftsportsklubb och sedan lite förberedelser inför middagen imorgon. Bilder från träffen kommer imorgon eller söndag.

20 kommentarer:

  1. Hej!

    Dina muggkakor verkar jättespännande, men jag har ingen micro så jag undrar om du tror det fungerar i ugnen? ;)Och vilka grader/hur länge i så fall..

    Och tack för all inspiration, åt precis dina jordgubb- och vanilj proteinpannkakor men tog blåbär istället, supergott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det går finfint! 175 grader i ca 10-15 minuter.

      Tack så mycket :)

      Radera
    2. Vilken tur, tack! :D

      Radera
  2. Åh, den såg somrig och härlig ut :). Ha en fortsatt bra fredag.

    SvaraRadera
  3. Vart köper man kokosmjöl =)?

    SvaraRadera
  4. Vad smörjer du muggen med? :)

    SvaraRadera
  5. Vad sugen jag blev på körsbär, mums! och rabarber måste jag börja baka med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är helt såld på färska körsbär/bigarråer...som godis ju! Och rabarber är riktigt gott att göra pajer och kompott på!

      Radera
  6. Oj, ser jättegott ut och äntligen har jag hittad en blogg med matinspiration som är lite nyttigare. Tränar och försöker äta rent för att må bra och gå ner i vikt. Jag kommer att återkomma många gånger...
    Men jag är lite förvirrad när det gäller proteinpulver och stevia, eller främst stevia, triggar inte det sötsuget?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt att höra!

      Det beror lite på. Är du en person som lätt triggas av söta saker kan stevia (och andra sötningsmedel) absolut trigga sötsug. Om inte så kan du äta dem med måtta som ett alternativ till socker.

      Radera
  7. Denna fantastiska muggkaka fick bli dagens frukost! Hade dock inte körsbär hemma så gjorde den med hallon i toppingen ist (20g frysta (som jag tinade) till 125g lättkesella). Blev riktigt gott det också! Tack för receptet och ha en fin dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, hallon och choklad funkar lika bra det med ;) Låter kanongott!
      Detsamma :)

      Radera
  8. Hej Susanna!!
    Jag var och tittade på Alströmertrofén i lördags. Var första gången jag såg på bodybuilding och det var riktigt roligt. En del hade kommit långt i sin träning och andra hade en bit kvar. Men som sagt det är en nybörjartävling :)
    Jag förstod inte riktigt skillnaden på bodybuilding och Fitness för tjejerna. Tjejen som vann bodybuildingen var även med i Fitnessen och vann också den, ett stort grattis till henne. Men det måste vara en svår balansgång mellan de två grenarna.. om man ska tävla i båda vill säga.
    Jag ska även åka ner till Tylösand den siste juni och titta på en av deltävlingarna i Fitnessfive. Också det ska bli skoj och se för första gången. Har du tävlat i Fitnessfive? :)
    Tack för en superhärlig blogg med goa recept ;)
    Har du möjlighet att dela upp t.ex träningstips/bilder och recepten på var sin "flik"?

    /Maria C.

    SvaraRadera
  9. Kan man laga en sån här muggkaka med chokladprotien pulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det beror lite på. Vill du bara ha proteinpulver i, istället för havremjöl?
      Jag har två recept på bloggen som bara innehåller proteinpulver (casein fudge kladdkaka och 30 sekunders micro brownie). Kolla de recepten :)

      Radera
    2. Jag tänkte mer på frukost, jag gillar det enkla med dessa muggkakor och det är ju en bra start på dagen "jag är väldigt lat när det kommer till matlagning" och vill ha i mig lite mer protien om dagarna.

      Radera
    3. Du kan ju alltid ta en proteinshake till eller lite keso/kesella för mer protein. Jag har några recept på muggkakor som är gjorda på enbart proteinpulver, kolla i receptregistret.

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...