fredag 14 juni 2013

Crazy weekend på Proteinbutiken och dagens övningstips

Det var ett tag sedan jag skrev något om träning....bli mycket mat men det är för att jag tycker det är så himla roligt att experimentera fram recept. Träningen håller jag ju på med hela dagarna då jag tränar kunder på gymmet samt tränar själv, men matlagningen är ju något jag gör på min fritid (då jag inte skriver recept till Isodieten förstås).
Det blir lite mer träning framöver då jag kommer uppdatera lite om de som ska tävla snart från Team Proteinbutikens utvecklingsteam. Jag har också några online-kunder som jag kört med ett bra tag som jag vill berätta lite om och förhoppningsvis kan det ge lite inspiration :)
Det kommer även lite förslag på HIIT-pass som går att köra både på gym, ute och med kroppsvikt...håll utkik!

Men idag blir det tips på en övning som jag tycker är riktigt bra, nämligen:
Front squats (jag gillar att göra med hantlar men skivstång går lika bra och är nästan ett måste om du ska köra tungt)


Att squats (knäböj) är en riktigt bra övning för ben, rygg och mage är nog inget jag behöver utveckla (och behöver jag det så säg till), men front squats är nästan snäppet bättre när det kommer till att stärka upp bålen och övre delen av ryggen.

 • Du använder mer framsida lår i front squat jämfört med vanliga squats
 • Front squats är snällare mot ländryggen eftersom din överkropp är mer upprätt och därigenom blir det mindre belastning på nedre delen av ryggen.
 • Om du lutar dig framåt för mycket kommer du tappa vikten, så det är omöjligt att luta sig för mycket framåt.
 • Front squats är en bra övning för att förbättra jerks, push pressar och olympiska lyft.
 • Det krävs mycket bålstabilisering för att göra en front squat.
 • Det krävs bra rörlighet och kontroll för att göra en front squat så var noga med tekniken! Armbågarna ska peka framåt hela tiden, så se till att du inte "tappar" ner dem mot golvet.

Denna helg har Proteinbutiken Crazy weekend och de rear ut BCAA Complex, min absoluta favoritprodukt efter Whey Complete. Den är riktigt god och jag dricker den efter mina träningspass samt ibland mellanmåltiderna om det går för många timmar mellan målen. Det gäller att försöka göra det man kan för att förhindra muskelnedbrytning :)

Så passa på, riktigt bra pris:

Crazy weekend pris: 249kr,
Ordinarie pris: 419kr

Nu ska jag göra mig i ordning för personalfest med jobbet. Kanske lämpligt att ha på sig annat än träningskläder ;)

5 kommentarer:

 1. Vilken smak rekommenderar du i BCAA? Lemon/Lime, Cherry eller Orange?

  Ha en trevlig kväll! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar lemon/lime och apelsin bäst! Lemon/lime är nog snäppet godare...
   Detsamma :)
   Kram

   Radera
  2. Ok då får det bli det. Jag litar på dig!

   Radera
 2. testade pannkaksfrukost idag, supersmarrigt! Jag gillar träningstips, så gärna mer sånt. Håller på att rehabträna för att stärka mina dåliga knän och onda ländrygg, tränade helt fel som inte gjorde det bättre, men nu har jag hjälp av en pt som har koll på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja pannkaksfrukost är det bästa!
   Det kommer absolut mer sånt. Det är lätt att göra fel om man inte har koll på tekniken så det kan definitivt vara bra att ta hjälp av någon som är duktig :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...