måndag 17 juni 2013

Ingen träning utan mina Versa Grips!

När jag började träna var jag inte speciellt stark och jag körde ofta ganska enkla övningar i maskiner och kabelmaskiner. Dels tyckte jag att det var lite läskigt att försöka mig på övningar jag inte kunde så bra och dels för att jag inte ville göra bort mig (det hade ju varit grymt pinsamt att råka tappa en vikt eller ramla baklänges när det står en massa andra och tittar!). När man är nybörjare känns det ofta som att alla tittar på en och att alla kan så mycket mer än en själv, vilket självklart inte är fallet...

Allt eftersom jag lärt mig mer om träning, utbildat mig, provat på olika träningsformer och blivit starkare så vågar jag mig på andra och mer avancerade övningar. Numera inkluderar jag alltid basövningar som marklyft, knäböj och bänkpress i mina pass, något jag aldrig körde när jag började träna i och med att de är väldigt tekniskt avancerade övningar som lätt kan göra mer skada än nytta om man gör dem fel.
Något jag däremot inte tränat så mycket är min greppstyrka (jag är helt enkelt för lat för att träna den specifikt) och när jag kör marklyft och chins är det greppet som sviker först. Jag är mycket starkare i benen och ryggen än vad greppet tillåter mig att lyfta, så för att kunna köra tyngre använder jag alltid mina Versa Grips. Jag har testat dragremmar men kan inte hjälpa att tycka att det är ganska krångligt, men Versa grips är så smidiga och enkla. Man kan använda dem istället för handskar då det är som en "läder-flik" som man har mellan hanteln/stången och handflatan så att man slipper de värsta valkarna (ja, man får ofta valkar i händerna om man lyfter mycket vikter), eller så använder man den för att "haka fast" läder-fliken runt handtaget/stången/hanteln så att man drar mer med handleden och avlastar greppet.
Jag köpte mina Versa Grips för 7 år sedan och de håller fortfarande. Jag köpte dem när jag var på ett FEM-Camp-läger i USA med fitnessikonen Monica Brant, men de finns att köpa på nätet. Jag tror de finns att köpa i vissa träningsbutiker i Sverige också och de finns i flera olika modeller (jag har den som kallas FIT). Jag rekommenderar dem varm och de är riktigt bra om man känner att handlederna eller greppet inte riktigt orkar med.
Idag jobbar jag hemifrån med mina online-kunder nu på förmiddagen men ska till gymmet på eftermiddagen. Jag hade tänkt träna innan jobbet och kommer inte hinna äta en vanlig måltid innan jag ska jobba. Så därför har jag bakat lite proteinmuffins som jag äter som mitt "efter-tränings-mål", närmare bestämt sötpotatis proteinmuffins. Det gäller att planera för att kunna hålla sig till matschemat! Jag har inte testat det här receptet förut så vi får se om det blir bra. Då kommer jag självklart dela med mig av receptet :)

Trevlig dag på er!

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Många gånger är det just greppet som ger upp före resten av kroppen så ett par versa grips får bli nästa investering. har du något bra tips på märke/butik här i Sverige där man kan beställa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag du gör rätt i. Vet att Body har några liknande grepp som heter Duogrepp, men jag gillar verkligen Versa Grips (märket heter så) och de har hållit superbra i många år.

   Radera
 2. Åh jag hoppas att muffisarna blev bra!
  Jag undrar om du prövat att göra någon muffin med någon tropisk smak, exempelvis ananas eller persika? Det vore ganska intressant tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De blev superbra.
   Ska testa att slänga ihop något "tropisk" snart :)

   Radera
 3. Använder du någon typ av pulsklocka när du styrketränar? Funderar på att skaffa en och har sett att många använder Polar. Om du också gör det, vilken modell lämpar sig bäst till styrketräning? (datorn har pajjat så jag orkar inte googla runt på mobilen ;)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har en Suunto (T3) som jag älskar.
   Polar är bra och det finns olika modeller beroende på vad du är ute efter. Många som styrketränar använder den som har kaloriräkning medan de som springer mycket har de med mer avancerade funktioner där man kan överföra data osv. Kommer tyvärr inte ihåg vad de heter...

   Radera
  2. Ok, jag får kolla upp mer detaljer sen. Tack för svar. Ska kolla in din klocka också.
   :)

   Radera
  3. Polar har en som heter RC3 GPS, den håller koll på hastigheten du springer i om du är ute o spinger, samtidigt som den såklart har koll på puls och kalorier. Att rekommendera :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...