måndag 24 juni 2013

Gårdagens mat och träning (och video på PB i mark)

Jag fick en förfrågan om jag kunde lägga ut hur en dag ser ut för mig när det gäller kost och träning. Förstår om det är svårt att få en överblick med tanke på att jag mest lägger ut enstaka recept och inte mina övriga måltider. Jag äter faktiskt, tro det eller ej, även "vanlig" mat också, inte bara muggkakor och pannkakor ;)

Jag äter mellan 4-6 måltider per dag. På vardagarna går jag upp väldigt tidigt och då tycker jag att det känns bättre att dela upp måltiderna på mindre men fler mål, annars blir jag så hungrig. På helgerna går jag upp lite senare så då brukar det bli lite färre måltider. Jag försöker ändå få i mig ungefär samma mängd mat alla dagar. Det blir såklart lite mer planering med mellanmål och luncher under veckorna och maten jag äter är ganska enformig för att det ska gå snabbt och smidigt. På helgerna har jag mer tid och vi brukar laga lite godare och "lyxigare" mat som t.ex Salmalax eller en god köttbit.

Jag äter kolhydrater spritt över dagen men äter den största mängden före och efter träning, det är då jag behöver dem som mest.
Självklart ser min kost olika ut beroende på vad mitt mål för tillfället är. Ska jag tävla så ser kosten annorlunda ut, men just nu försöker jag blir starkare, bygga lite mer muskler samtidigt som jag håller mig i hyfsad form. Som ni kanske tidigare läst i mitt inlägg om Metabolic damage/adaption, så jobbar jag även på att få upp min ämnesomsättning (det går riktigt bra!).

Så jag tänkte att jag lite då och då kan göra inlägg om VJÅIG-Vad Jag Åt Igår (fyndig förkortning va?). Här kommer alltså gårdagens mat och träning (jag var i Gävle under dagen och åkte hem på eftermiddagen):

Dagen började med att jag kl 10 åt pannkakssöndagens"Black & White-pannkakor med vaniljkräm
och jordgubbssås".
Efter det blev det lite jobb framför datorn och sedan ungefär vid 12 åkte vi till gymmet. Marklyft/rygg stod på schemat och den första övningen var ett försök till PB, 2 reps på 100 kg. Det gick vägen!! Bifogar en liten video. Ni får ursäkta grymtandet, men det var tungt....och är det tungt brukar det gå lättare om man skriker lite, ha ha!
Hela passet såg ut såhär:

 • Marklyft 5 uppvärmningsset och sedan 2 reps på 100 kg.
 • Snabba marklyft 5x3 på 65 kg
 • Latsdrag 5x10
 • backextension/belly back 3x20
 • Hip thrusts med kroppsvikt 3x20 (stretchade höftböjarna mellan seten)
 • Mage: Stretch crunch på stor fitnessboll 3x20

Direkt efter passet blev det en skopa av Proteinbutikens BCAA Complex.
Ca 1 timme efter passet blev det lunch, råris med tomatfräst kyckling (kycklingfilé, hackade tomater, vitlök, broccoli, blomkål och lite kryddor).
Sedan var det dags att packa in allt i bilen och bege oss tillbaka mot Stockholm. På vägen blev det ett litet mellanmål i form av en Questbar och en kaffe.
Väl hemma var det dags för middag och det blev lättstekt sesampanerad Salmalax (bara lax med sesamfrön på) med en fänkålssallad (sallad, fänkål, morot, citronskal, salt och peppar).
Och sista målet för dagen, en casein fudge kladdkaka med bär, Artisana cocoa bliss (köpt på Iherb), vit mandelpasta och mandelsmör.
Det var min söndag :) Jag kommer lägga upp lite fler inlägg framöver om hur mina dagar ser ut på vardagar och lite tips på hur man kan planera maten och mellanmål.

14 kommentarer:

 1. Vad mycket gott, jag önskade att det hade varit min söndag (fullkommligt älskar salma lax, questbar och pannkakor)! ;) Grattis till PB!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, samma här, det är min absoluta favoritmat...önskar det var söndag varje dag ;)
   Tack snälla du!
   Kram

   Radera
 2. Ett intressant inlägg! Kul att se dina luncher och middagar också!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag äter ju inte bara sötsaker ;)

   Radera
 3. hejsan.
  jag har en fråga, jag följer dig varje dag på instagram och din blogg och har blivit lite intresserad av att köpa hem "questbars" ifrån iherb, men när jag är inne på deras hemsida så ser jag bara att de är i storpack. måste man köpa det så eller kan man köpa en och en?
  ha en bra kväll!
  mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja precis, det går bara att köpa hela lådor från Iherb. Men du kan köpa enstaka bars på www.proteinbutiken.se och slipper betala tull och frakt ;)

   Radera
 4. Väldigt bra inlägg Sanna! Men skulle du inte kunna skriva hur man kan hålla aig iform när man drar i väg på semester. Hur ska man lägga upp mat och träning? Och nu tänker jag framför allt på semester här i sverige.

  Du är grym :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jo, det kan jag absolut göra, bra tips!

   Tack så mycket, vad söt du är :)

   Radera
 5. Svar
  1. Ja det var en bra matdag med mycket gott :)

   Radera
 6. Hej Sanna!!
  Nu har jag köpt BCAA Extreme från dxb. Och hur många sådana kan jag dricka på en dag? Har tagit en drink efter/under träningen. Men den är ju rätt god så den skulle vara toppen på kvällen då ev. sötsuget kan komma :)
  Men på burken står det en skopa (drink) dagligen inte mer.
  (Jag jobbar ständigt kvällsskift)
  Eller finns det något annat som man kan blanda ut och dricka då suget kommer istället för att köpa dyra men goda Celsius :)

  Mvh Maria C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!

   Om det inte är något annat än aminosyror i (inget socker eller liknande) så kan du dricka fler per dag. Jag kör oftast 1/2 skopa under träning, 1/2 efter passet och sedan ibland 1/2 skopa mellan måltiderna om det går för långt mellan målen.

   Du kan dricka fun light kanske (sötad med stevia), den funkar bra mot sötsug tycker jag och är relativt billig.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...