onsdag 19 juni 2013

Dagens...

DAGENS FRUKOST...
En ljuvligt sval "Mocha blåbär och hallonparfait" som jag förberedde igår kväll och som jag avnjöt på balkongen...trots att klockan var 05.45 ;)
Mocha blåbär och hallonparfait
1 port

Mocha-lager:
1 dl (ca 30g) havregryn
1 tsk kakao
1 msk whey complete choklad (kan uteslutas)
ca 2/3 msk chiafrön
1 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1/2 msk stevia strö

Blåbärs-lager:
125 g lättkesella
75 g minikeso (eller mer kesella, men keson gör att det blir mindre syrligt)
50 g blåbär
1/2 msk stevia strö

Hallon-lager:
25 g hallon
en nypa stevia strö
1 krm vaniljpulver

Topping: 10 g (ca 2 msk) Ezekiel granola (köpt på Iherb), men annan müsli går lika bra.
1. Blanda ihop ingredienserna till mocha-lagret och ställ in i kylen i ett par timmar eller över natten så att havregrynen och chiafröna sväller.
2. Mixa ihop blåbärslagret med en stavmixer.
3. Värm hallonen i micron och mosa ihop dem med stevia och vaniljpulver med en gaffel.
4. Varva de olika lagren i ett fint glas och servera.
Näringsvärde per portion:
363 kcal, 37 g protein, 39 g kolhydrater, 7 g fett

DAGENS FIKA NR 1...
Jag har ju tidigare berättat att jag och några av tjejerna på jobbet har en baktävling som pågår nu fram till sommaren. Varje vecka ska en av oss baka något (denna utmaning gäller småkakor) som de andra får poängsätta på utseende/presentation, hälsa, smak och konsistens.
Idag var det min kollega Malin som hade gjort en nyttig variant av chokladbiskvier och jag säger bara: HERREGUD vad goda de var!! Inget socker eller smör men smakade precis som riktiga biskvier. Jag ska be Malin om receptet så ska ni också få det :)

DAGENS TRÄNING...
 Idag var det rygg och axlar som stod på schemat och dagens pass blev som följer:

Chins, supinerat grepp (handflator mot ansiktet) med vikt 4x4
superset med
Pushpressar med hantlar (för axlarna) 4x4

Sittande kabelrodd 4x15
superset med
Pushup plus (jag gör den på fötterna) 4x15


Sidolyft med kabel 3x15

Skivstångspress framför till bakom nacke (gör en skivstångspress upp mot taket framför bröstet, sänk ner bakom nacken, pressa upp mot taket igen och sänk ner framför bröstet...det är 1 reps) 3x15

Fitnessboll roll-ins (stå med raka armar på golvet och fötterna på en stor fitnessboll (som att du ska göra en armhävning). Dra in knäna mot bröstet och rulla ut långsamt) 3x10

Sen var jag slut kan jag lova!

DAGENS FIKA NR 2...
En ugnsbakad Cinnamon roll Questbar med en stor hemgjord cappuchino (jag älskar min Nespresso!) innan jag sätter mig vid datorn för lite jobb med mina online-kunder. Om ni inte testat att baka Questbarsen måste ni göra det!. Jag sätter ugnen på grill-funktionen och lägger in små bitar av baren i ca 2-3 minuter, tills de fått lite färg. De blir krispiga på utsidan och mjuka och varma på insidan. Mums!!

DAGENS FRÅGA...
Jag får otroligt mycket fin feedback från er och det verkar som att ni gillar mina recept :)
Det är jättekul att höra från er och trots att jag gör detta (för det mesta) för att min egen skull, för att jag tycker det är så roligt, så vill jag ändå höra vad ni vill läsa om och vilka recept ni har önskemål på. Det är ju ändå NI som läser bloggen.
Så min fråga är egentligen: Vad vill ni läsa mer om? Har ni några önskemål om recept?

Än så länge har jag en lista med saker jag ska försöka hinna baka:
En till sommartårta
Ostkaka
Något med lakrits
Pecan-kolapaj
Säkert något mer som jag glömt....

Jag har tusen recept i huvudet som jag vill testa men just nu finns inte tiden. Men i sommar då jag är ledig kommer det bli en massa bakande, det kan jag lova!!

32 kommentarer:

  1. Mums :) Somrigt !!! Och visst är det härligt väder :)

    SvaraRadera
  2. Önskar en kokbok med allt från mattips till godsaker till det nya livet. =)
    Tack för många inspirerande recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, jag ska försöka. Jag börjar med en ebook, men den kommer vara på engelska :)
      Tack :)

      Radera
  3. Jag önskar en middommartårta, med sockerkaksliknande bas och jordgubbar :-D underbar blogg!!
    /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har recept på en tårta på bloggen med sockerkaksbotten och jordgubbar ;) Den heter "världens godaste och nyttigaste sommartårta" och finns under fliken Efterrätter.

      Radera
  4. Jag skulle gärna vilja läsa hur en hel dag ser ut för dig. från morgon till läggdags med innehåll så som all träning, frukost,mellanmål,lunch,middag och kvällsmat :) gärna lite tips på casein recept till kvällen :)
    MVH Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag kunna ordna :)
      Jag äter själv nästan alltid min "casein fudge kladdkaka" som kvällsmål, den är så god så jag har svårt att äta casein på något annat sätt. Men ska se om jag kan hitta på något :)

      Radera
  5. Jag håller med föregåend talare, men oxå hur en dag utan träning och hur man ska planera för nästa dag osv. Får liksom ingen bra helhetsbild. Gissar på att du planerar dina dagar långt i förväg. Vilket jag har lite svårt för att få till :P sen även hur man reagerar på sötningsmedel. Känner ju ett sug efter sötsaker nu när jag börjat med stevia och annat liknande. Hur är det med funlight, cocacola light och zero egentligen? Är det okej att dricka det?
    Pumkinpie? Har saknat det ända sedan jag åkte hem från USA för ett par år sedan, ja det var nog det. Bra blogg! Blir väldigt inspererad :)
    /Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med sötningsmedel är olika från person till person. Jag använder själv endast stevia strö i och med att andra sötningsmedel som aspartam har visat att det kan ge cancer. Jag triggas inte av stevia medan andra gör det, så där måste man själv känna efter hur man vill göra. Samma sak med lightläsk...de innehåller inga kalorier men kan för vissa trigga igång sötsug. Jag dricker cola light ibland, men inget jag gör varje dag.

      Jag har faktiskt ett riktigt bra recept på pumpkin pie som jag ska lägga upp snart ;)

      Tack!

      Radera
  6. jag vill jättegärna få ett gott men enkelt recept! typ 5 ingredienser á 10 minuter totalt-stilen...går det att fixa hehe?
    skulle du kunna länka några av dina (om du nu har några hehe) lågkalorirecept, som du anser är lågkalori alltså. tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästan alla mina recept har typ 5 ingredienser och tar mindre än 10 minuter att göra ;) Testa mugg-kakorna och pannkakorna till exempel.

      Alla muffins, mugg-kakor och low carb pannkakor är lågkalori, även low carb recepten under lunch/middag :)

      Hoppas det hjälper!

      Radera
  7. Hej jag hittade hit för bara en vecka sen och jag Älskar din blogg. Har hunnit baka 2 omgångar av Hallonproteinmuffinsen med valnötsströssel vilka är helt fantastiskt goda och går hem hos alla i familjen (och vänner :)). Dock vill jag hitta något gott med choklad provade dina Saftiga choklad & jornötssmörs-proteinmuffins men tyvärr åkte dom i soporna, gick inte hem hos varken mig eller maken, kanske pga jordnötssmöret eller fel protein??? hur som helst kommer jag fortsätta läsa här och följa dig på instagram,så härligt att ha hittat hit. TACK!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad roligt att du hittat hit :)
      Hmm, ja det kan ju varit på grund av jordnötssmöret eller att du använde ett annat protein? De är supergoda tycker jag ;)

      Tack så mycket igen :)

      Radera
  8. Jag skulle vilja ha recept på knäckebröd som passar till sommarens äggsmörgåsar. Och en god smoothie att ha till kanske? Recept på en citron- och marängpaj vore också kul. Men jag uppskattar alla dina recept, tack för att du inspirerar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knäckebröd och smoothie ska jag kunna fixa. Marängpaj är svårt men ska se om det går...
      Tack!

      Radera
  9. +1 på marängpaj! :)

    Jag skulle vilja se lite mer salta recept. Har svårt att få till det här med lagad mat och skulle egentligen kunna äta mugcakes 4 ggr om dagen.

    En fråga angående proteinpulver. Hur många skopor om dagen totalt får du i dig? 2 är ju en dagsdos men det får man ju i sig hur fort som helst på bara lite fluff till mugcaken på morgonen och någon prottemuffins eller pannkaka till mellis. Jag ammar så är lite oroad över att det står: "överskrid inte dagsbehovet" eller liknande. Helt plötsligt har jag inte råd med caseinfudge på kvällen längre :(

    Glad midsommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer "riktig" mat kommer absolut! :)

      Jag äter nog kanske 2-3 skopor per dag. Till mellanmål och till casein kakan på kvällen samt ibland till frukost om jag inte äter keso/kesella eller ägg.

      Jag tror inte att det är några problem om du äter 2-3 skopor per dag :)

      Detsamma! :)

      Radera
  10. En nyttig version av banoffe paj, havreflarn eller som någon innan skrev citron maräng paj.. :)

    SvaraRadera
  11. Alla recept med rabarber i tas tacksamt emot också! Mellanmålsmuffins med rabarber och kardemumma kanske? Jag får så dåligt samvete när jag inte tar till vara rabarbern som växer i trädgården. Och gärna fler glassrecept, det slinker ju gärna ner en och annan i värmen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad avis jag är på dig som har rabarber i trädgården (svårt när man bor i lägenhet) :)
      Ska se vad jag kan göra ;)

      Radera
  12. Denna parfait är vansinnigt god, har redan gjort den några gånger!
    Ser fram emot Lakritsreceptet! Har köpt hem raw-lakrispulver, men inte kommit längre :-)
    Behöver du fler tips på något att baka kan jag tänka mig något matigt till picknickkorgen, typ matmuffins eller liknande!
    Tack igen för alla toppenrecept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också köpt hem lakrits och haft det hemma ett bra tag men det har inte blivit av att jag testat att baka med det.
      Jag har ett recept på matmuffins (om du inte sett det redan), fetaost och paprika-muffins ;) Finns under fliken "salt"

      Radera
  13. Jag skulle vilja se recept på hårda kakor!
    Och sen har jag en liten fråga med, jag försöker få ner min fettprocentsnivå och undrar hur jag ska gå tillväga? Ska jag helt utesluta fett-rik mat? Som typ ost, olja, smör och sådant eller vad skulle du föreslå?
    Jättetacksam för svar :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har 4 recept på hårda kakor redan, om du inte kollat in dem :)
      För att gå ner i fett% så bör du ligga på ett kaloriminus och det skapar du genom att öka på din träningsdos eller dra ner lite på kalorierna, framförallt då minska lite på kolhydrater och fett. Du bör fortfarande äta både fett och kolhydrater men minska lite på mängden till en början.

      Radera
  14. Hårda kakor, knäckebröd, drömmar (vet att många önskat det tidigare), havreflan, biskvier, fler recept på frukostbullar, proteinsmoothies :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biskvier kommer snart, även knäckebröd :)

      Radera
  15. Annat grundrecept på pannkakor, det du använder nu påminner inte alls om vanliga pannkakor, tyvärr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej mina pannkakor är mer som amerikanska pannkakor...vilket jag gillar bättre ;)
      Receptet på saffranspannkakor är mer som vanliga pannkakor, även choklad-mini pannkakorna är tunnare :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...