Här får ni en liten sneak-peak på formen på Petra och Pernilla (Marcus har ni ju redan sett före/efter-bilderna på i DETTA inlägg och han tävlade senast på Altrömertrofén).
Petra Före & Nu-ca 1 vecka innan tävling
Pernilla Före & Nu- ca 1 vecka innan tävling
På fredag åker jag och David till Gävle och sedan åker vi till Sundsvall tidigt lördag morgon för att hjälpa till med laddningen, poseringen och som stöd backstage när de ska upp på scen. Det ska bli så kul!
Är det några av er som ska se på tävlingen?
Igår var jag och David på stan, och jag som bara skulle kolla lite på träningströjor kom hem med en jäkla massa andra saker som jag egentligen inte skulle köpa (jag är expert på impulsköp)...bland annat detta:
Ett belgiskt våffeljärn! Jag har varit på jakt efter ett sådant här hur länge som helst och nu hittade jag det på Kjell & Co till det magnifika priset av 99 kr! Jag ville såklart prova det på en gång och det blev kanonbra. Det är ett non-stick våffeljärn så det behövs inget smör eller olja när man gräddar dem och trots att jag inte hade något fett i smeten blev det en krispig yta på våfflorna. Belgiska våfflor är lite tjockare och mjukare än de våfflor vi gör här i Sverige så de är inte lika frasiga som traditionella våfflor, men jag gillar när de är lite mer kompakta.
De första två våfflorna blev lite degiga men jag antar att det är för att man måste "köra in" järnet lite och det var nog inte tillräckligt varmt. Resten av satsen blev perfekt!!
Jag hade en burk pumpapuré hemma så det föll sig naturligt att göra pumpavåfflor, men det går lika bra att använda banan eller äppelmos om du inte har pumpa. Jag hade inget proteinpulver i dessa men det går absolut att ha det. Om du har i 1 skopa proteinpulver bör du ha i lite mer mjölk för att smeten inte ska bli så tjock.
Belgiska pumpavåfflor
6 våfflor
2,25 dl (80g) havregryn
0,5 dl pumpapuré (eller motsvarande mosad banan eller äppelmos)
1,25 dl flytande äggvita på dunk (eller ca 4 äggvitor)
0,75 dl osötad mandelmjölk (Alpro, men vilken mjölk som helst går bra)
1 msk kokosmjöl
1,25 msk Sukrin gold, eller annan valfri sötning
1 tsk bakpulver
1/3 tsk smörextrakt (jag använde DETTA som jag köpt på Iherb, men det går självklart att skippa)
1. Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer tills det blir en slät smet.
2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna, ca 4-5 minuter per våffla.
Jag åt våfflorna med en vanilj och cream cheese-kräm:
75 g minikeso
75 g lättkesella
1 msk Philadelphiaost (jag använde extra light 5%)
en nypa stevia strö
1 krm vaniljpulver
Mixa ihop med en stavmixer tills det blir en slät kräm.
Näringsvärde för 3 våfflor (av 6 st):
200 kcal
14 g protein
26 g kolhydrater
4 g fett
Med vaniljkräm:
337 kcal
35 g protein
32 g kolhydrater
7 g fett
Åhhh, va duktiga dom har varit/är! Team Proteinbutiken ftw ;)
SvaraRaderaTeam Proteinbutiken all the way! :)
RaderaShit, vilken resa :) Bra jobbat !!
SvaraRaderaÄr tävlingen i Sundsvall?? I sådana fall vart? Jag är ju från Sundsvall, och åker upp på fredag :) vore ju grymt att kolla.
Hej!
RaderaTävlingen hålls i Skönsberg (skönsbergs salonger) på lördag.
Hoppas vi ses där!
Vilken förändring, bra kämpat! Vilket bra pris på järnet också, jag vill väldigt gärna köpa ett :)
SvaraRaderaJag håller med, riktigt bra jobbat!
RaderaRiktigt bra våffeljärn, jag är helt hooked (åt våfflor till lunch idag till och med, ha ha)
Men oh, vilket finfint tips du kommer med (som vanligt)! Allt sedan jag flyttade hem från Belgien för många år sedan har jag önskat mig ett våffeljärn för att kunna grädda de tjocka belgiska våfflorna. Nu vet jag precis vart jag skall ta mig efter jobbet! Min fantasi har redan skenat iväg och pannkakorna kommer framöver att bli utkonkurrerade av våfflor ;)
SvaraRaderaKram
Jag håller med, våffeljärnet är just nu snäppet bättre än pannkakor (även det aldrig slår fel med pannkakor heller) ;)
RaderaKram
Sv. Men gud så kul.. När?? och vad kostar det ?? =)
SvaraRaderakl 9.30 börjar tävlingarna. Kostar 100 kr inträde tror jag.
RaderaHej hej hallå! Tävlingen är flyttad till TONHALLEN! Stans stora scen ;) Då det var så många tävlande, däribland jag själv i womens physique ;), att vi inte fick plats på skönsberg. Det är grymt kul att du ska dit, och jag har dina recept att tacka tusen gånger om för en riktigt smakrik tävlingsdiet!
SvaraRaderaSv. :) Ah okej. Ska se om jag får med mig någon =) vad kul ! Kanske ses då =)
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaÄr det stor skillnad på ett Belgiskt våffelgärn och ett vanligt?
Hade gärna provat receptet men har bara ett standard våffelgärn.
Hej!
RaderaDet går lika bra med vanligt våffeljärn :)
Hej! Jättefin blogg du har, finns så mycket intressanta recept som jag vill prova :) du använder ofta bara äggvitan i dina recept. Har det med strukturen/konsistensen att göra eller är det bara för att påverka näringsinnehållet? Kan jag tex byta fyra äggvitor mot två hela ägg i detta receptet?
SvaraRaderaHej!
RaderaOfta är det pga näringsvärdet, men ibland kan hela ägg ge en "äggigare" smak :) Men visst går det att ta 2 hela ägg istället för 4 vitor :)
Vilket bra recept, tack! Vad ska man tänka på om man beställer från Iherb?
SvaraRaderaTack :)
RaderaDet du kan tänka på är att beställa fler mindre beställningar för att slippa för dyr frakt. Om du beställer max 2 kg åt gången är frakten riktigt billig. Tänk på att du kan få betala tull också, det kommer i efterhand :)