onsdag 12 juni 2013

Produkttips och mer "OIAJ - mandel, päron och vanilj overnight oats"

Jag fick en glad överraskning när jag handlade på Ica igår. Jag hittade osötad mandelmjölk!!! I USA använder många mandelmjölk, dels för att den är laktosfri, dels för att den är väldigt kalori- och kolhydratssnål men i Sverige ligger vi lite efter. Det har länge funnits mandelmjölk (märke Alpro) men den har varit sötad med agavesirap och jag gillade inte alls smaken. Men nu finns det alltså en osötad variant och jag är överlycklig! Den är supergod, nästan lite krämig och inte alls blaskig som många andra laktosfria alternativ kan vara och den innehåller endast 13 kcal och 1 g kolhydrater per 100 ml. Jag rekommenderar den varmt. Finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
Jag var självklart tvungen att prova mandelmjölken i min "OIAJ" som jag åt i morse (tur att jag förberedde den igår kväll, försov mig imorse och då var det riktigt smidigt att bara ta ut den ur kylen och äta). Idag blev det en variant med päron, mandelmjölk och vanilj och jag hade Proteinbutikens proteinpulver med päron/vanilj-smak i....oj vad gott!!!
 OIAJ - Overnight oats med mandel, päron & vaniljsmak
1 port

1 dl (35g) havregryn
2/3 päron (ca 75g), i bitar
1/2 skopa (10g) whey complete päron/vanilj**
1 msk Sukrin Gold (eller annan sötning)
50 g finriven zucchini (kan uteslutas men gör det krämigt och ger volym)
2 tsk chiafrön (gör konsistensen tjock och krämig och har riktigt bra hälsoeffekter, finns i vanliga livsmedelsbutiker)
150 g lättkesella
ca 1,5 dl mandelmjölk, Alpro (eller vanlig mjölk eller vatten)

Tillbehör: 5 g rostade kokosflingor

1. Blanda ihop alla ingredienserna med en sked. Häll upp i en burk med lock (eller en skål med plastfolie över) och ställ in i kylen över natten. Ta ut och ät med sked. Om det är för tjockt kan du späda med lite vatten eller mjölk.
**Använder du inte proteinpulver behövs det mindre vatten/mjölk.
Näringsvärde per portion (med kokosflingor):
372 kcal
33 g protein
43 g kolhydrater
8 g fett
Annars har det varit en riktigt bra dag och humöret är på topp :)

 • Blev banan-havregrynsgröt med bär och en proteinshake innan träningspasset.
 • Körde ett riktigt bra rygg, axlar, biceps och mag-pass (hann med mycket, ha ha).
 • Efter passet blev det en färdigköpt sallad från Planet Food (Östermalmshallen) med råris och räkor. Till efterrätt blev det riktigt goda bigarråer.
 • Och nu ska jag leka lite med "min" nya leksak. Eller det är egentligen jobbet som köpt in dem för att vi ska kunna lägga in kundernas träningsprogram och journaler lättare. Men jag ska testa den för att se om jag gillar den, då kommer jag köpa en i USA i sommar.

Ni som har Ipad, gillar ni dem? Är de bra?

25 kommentarer:

 1. mandelmjölk is the shiet ;)
  det där såg gott ut med!

  SvaraRadera
 2. Använder du fiberhavregryn eller vanlig havregryn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid vanliga, den enda skillnaden är att de tillsatt vetekli, en fiber som vi egentligen inte behöver så mycket av :)

   Radera
 3. Vad tänker du om yollibox glassen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte testat själv så jag vet inte om den är god. Den innehåller både råsocker och druvsocker men är fettsnål så den kan vara ett bra alternativ till glass, men man ska inte tro att den är nyttig. Men som med allt....man ska unna sig saker man tycker om, men med måtta och vid utvalda tillfällen :)

   Radera
 4. Kommer du att köra någon diet i sommar/höst? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Som jag skrivit i tidigare inlägg så är min ämnesomsättning väldigt låg pga mina första dieter då jag hade en coach som satte mig på dieter som inte var så snälla mot kroppen.
   Jag håller nu på att "reparera" ämnesomsättningen och kommer detta år bara fokusera på att coacha andra. Men nästa år blir det säkert en tävling :)

   Radera
 5. Hej !
  Kan man använda linfrön istället för chiafrön?!
  Jag köpte min padda för ca 1,5 månad sen och jag totalt ÄLSKAR den, haha ;)
  ha en bra dag !
  Kram Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man absolut, psylliumfrön är ännu bättre!
   Härligt, ska bli kul att "leka" med den :)

   Radera
 6. Ska leta efter mandelmjölken, eftersom jag slutat dricka mjölk har jag letat efter nåt som inte är sötat, jag gillar annars sojamjölken, den är super i kaffet, men som sagt full med socker. Jag gjorde testade att göra din havre muggkaka med mosad banan och slängde i en skopa proteinpulver också med chokladsmak, funkade superbra, jag mixade inte ens, bara rörde ihop. Det känns som att man borde ha dåligt samvete för att man äter så gott till frukost, får påminna mig själv om att det faktiskt är nyttigt, mättande är det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med...ibland är det nästan lite FÖR gott, men det är bra ingredienser och näringsinnehåll så det är bara att njuta :)

   Radera
 7. overnight oats är grymt, känner att min mage blir bättre med det är havregrynsgröt...samt att jag slipper diska kastrullen ;) ska testa denna variant med päron låter kanon gott! //Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja det spar ju in på disken...kastruller är så jobbiga att diska ;)

   Radera
 8. Jag har bara testat den sötade, och gillade den inte. Då kanske jag i alla fall ska testa denna variant!

  SvaraRadera
 9. hei! kan jeg kjøpe melken på nett? eller vet du om den selges på nordby et sted? for eksempel på maxi mat?

  Takk på forhånd!
  Hilsen Maren Sørum :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte. Googla på det så kanske det kommer upp något :)

   Radera
 10. Hej!
  Har två frågor :)

  1. Hur är det med chiafrön och deras kalorier? Är det runt 500 kcal / 100g som det står på förpackningen eller är det som psylliumfrön som inte ger ifrån sig några kalorier alls så länge de inte krossas?

  2. Har psylliumfrön samma effekt som chiafrön om man skulle använda dem istället i gröten?

  Mvh
  Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   1. Jag tror att det är så att de, precis som linfrön och psylliumfrön, går rakt igenom kroppen om de äts hela.
   2. Ja, i stort sett :)

   Radera
 11. Hej! Tack för ännu en bra recept! Jag inbiller mig at jag blir hungrig snabbt när jag äter havregryn till frukost, men tipset att ha med rivna zucchini är en hit! Alltid bra att sätta in extra grönsaker. Kändes som det gjorde skillnad i mättnadskänsla för mig iaf :)

  SvaraRadera
 12. Vilken Ica hittade du din osötade mjölk ifrån? Har letat ihjäl mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar den på de flesta Ica butiker i Stockholm, men den kan nog vara svårare att få tag i utanför Stockholm/storstäder.

   Radera
 13. Vilken fantastisk blogg jag har hittat. Jag är så otroligt glad över all inspiration och recept här. Jag tror jag har 13 flikar uppe i mitt webbfönster från din sajt nu. Det är svårt att välja och vraka var man ska börja med alla smarriga saker du lagt ut.
  Här har du en stammis <3 Jag har tyckt att just frukostar är så himla svårt och alla bloggar man hittar är så väldigt fokuserade på antingen den ena dieten eller den andra. Du är flexibel så länge som det är hälsosamt. ME LIKE!!
  Såg att du pysslar med en ebok. Spännande. Om du gör en inbunden så skulle jag köpa den på direkten hihi. Det är precis vad jag skulle behöva.
  Återigen! TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Vad roligt att höra!! :))
   Ja det har blivit en hel del recept under de 1,5 åren jag haft bloggen ;) Jag gillar inte "trend-dieter" utan fokuserar mer på att kroppen ska må bra :)

   Jag börjar med ebooken och sedan får vi se om det blir en riktig bok också :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...