tisdag 25 juni 2013

Annorlunda lunch...

Jag kom precis hem från ett träningspass med en kompis, med efterföljande picknick ute vid vattnet vid Bosön. Jag hade med mig supergoda "Banan och nektarin proteinmuffins" som jag gjorde i eftermiddags och ni får receptet imorgon.

Måste dela med mig av min lite annorlunda lunch som jag åt igår. Jag var sugen på något "brödigt" men har inte lust att göra mina "havre & kesella frallor" som jag annars brukar göra. Idén slog mig att göra tjocka pannkakor och använda som bröd och det blev faktiskt riktigt gott! Plättarna blev tjocka och saftiga och passar både som "bröd" med någon god fyllning, eller som tillbehör till kyckling, fisk eller kött. De går också att ha med som mellanmål tillsammans med lite kalkonskivor eller keso till. De funkar nog faktiskt bra att rosta också...nästa gång ska jag testa att ha riven morot och linfrön i :)

Tjocka zucchini-plättar
1 port, 2 stycken

Ca 1 dl havregryn (30g)
1 äggvita
50 g finriven zucchini
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Valfritt: kryddor som timjan, oregano, lökpulver

1. Blanda ihop ingredienserna med en sked.
2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja eller kokosolja (helst utan smak) och klicka ut smeten till två tjocka plättar. Stek ca 1 minut per sida.

Ät med valfria tillbehör. Jag gjorde en "smörgås" och fyllde den med kycklingfilé, tomat, sallad och en dressing gjord på lättkesella, vitlök och örtsalt.
 Näringsvärde för bara zucchini-"brödet", 2 stycken:
165 kcal
11 g protein
20 g kolhydrater
4 g fett

11 kommentarer:

 1. Heej! Jag har en liten fråga som jag hoppas att du an svara på. När du har beställt saker hos netrition.com har de då kommit direkt till din dörr eller har de först hamnat hos ett ombud? Tack för en underbar blogg!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har ofta fått paketen levererat till mitt jobb, så jag kommer inte riktigt ihåg. Det beror lite på vilket fraktalternativ du tar också. Beställer du via posten hamnar det hos ett ombud men väljer du leverans med DHL eller UPS så kommer det direkt hem till dig.

   Radera
 2. Fränt! Det är ganska svårt att komma på nått bröd som inte innehåller så mycket (tomma) kalorier. Detta måste prövas! :) Men imorgon blir det ditt wrap-bröd med en nyttig tonfiskröra och sallad i. Längtar redan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det är svårt. Detta var ett roligt alternativ med jag gillar nog wrapsen är lite godare :)
   Ha en härlig lunch :)

   Radera
 3. Hej!
  Skulle du kunna göra en version på kycklingrulle med vitlökssås? Ser att du har wrap men det är inte riktigt samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut kan jag göra det...lägger till det i "att-göra-listan" på en gång :)

   Radera
 4. När kommer chokladbiskvierna? :D Vem är Malin? Har hon en blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart, jag ska provbaka dem och fota dem bara :) Malin är min kollega på gymmet, hon är kiropraktor och fitnesstävlande (och 4-barns mamma!). Hon har ingen blogg tyvärr :)

   Radera
 5. Hej!
  Där finns många matbloggar därute som säger sig göra hälsosamma matalternativ men som inte skriver ut näringsinnehåll och för oss som inte besitter den kunskapen blir det enkelt att äta sådant som kanske inte är så nyttigt som det förespråkas. Skulle du kanske kunna göra ett inlägg om hur man räknar eller var man bör titta efter? Hade verkligen uppskattats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, t.ex. som detta som jag hittade på en träningsblogg, men där näringsvärden inte skrevs ut, är det nyttigt eller inte? Och hur vet jag hur mycket kalorier, kolhydrater och fett det innehåller? Tack!! :D

   Tex INGREDIENSER
   1 äggvita
   1 msk kvarg/yogurt
   ½ mosad banan
   ¾ dl chokladproteinpulver
   2 msk havregryn
   1 krm bakpulver
   1 msk kakao
   ½ msk mjölk

   Radera
  2. Hej!

   Att det är nyttigt och hur många kalorier det innehåller är två olika saker. Nyttigt för mig är rena och naturliga (så gott det går) råvaror utan tillsatta kemikalier, socker eller liknande.
   Hur många kalorier ett recept innehåller visar ju inte hur nyttigt det är. Alla behöver olika mängd kalorier och hur mycket man bör äta är ju också olika beroende på vad man har för mål (gå upp eller ner i vikt osv).
   En cheeseburgare på McDonald's innehåller ca 200-250 kcal, lika mycket som ca 2 dl havregryn. Båda innehåller lika mycket kalorier men är långt ifrån lika "nyttiga". Så det man bör titta på är ingredienserna.

   Men jag ska göra ett inlägg imorgon elelr i övermorgon om hur man räknar kalorier.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...