onsdag 5 juni 2013

Vinn kom-i-form-paket från Proteinbutiken! och Quest cravings

Jag måste börja med att rekommendera det godaste "proteingodiset" jag ätit på länge, nämligen nya Quest Cravings Peanut butter cups. Ni som varit i USA måste känna igen Reeses' Peanut butter cups, sötat jordnötssmör med ett överdrag av mjölkchoklad i form av små "koppar/cups". Goda men ack så sliskiga och fulla av socker och dåliga fetter (de har tillsatt palmolja i jordnötssmöret). Nu har alltså Quest Nutrition gjort en nyttigare version av dessa med mycket bättre ingredienser och 2 stycken cups innehåller, hör och häpna, hela 21 g protein, 16 g fett (från jordnötssmör) och 8 g kolhydrater (3 g fiber, 1 g socker, 2 g sockeralkoholer).
De är riktigt goda och jag brukar smula dem över min casein-muggkaka på kvällen eller äta som godis på kvällen.
Du kan beställa dem på Proteinbutiken. Quest barsen sålde slut på en helg (!) och Quest Cravings var också slutsålda senast jag kollade, men det kommer komma in mer snart :)
Nu är sommaren snart här och många börjar få panik över sommarformen, det märker jag på gymmet i alla fall. Proteinbutiken (och jag) lottar därför ut ett "Kom-i-form-paket" som kan hjälpa dig att få en extra push i träningen och motivera till att nå din drömform.

Paketet består av:
1 påse Whey complete i valfri smak
1 burk Omega-3
1 burk Multivitamin
1 burk Lipo-burn (en fettförbrännare)
1 vattenflaska
1 shaker
Allt du behöver göra för att vinna är att i kommentarsfältet nedan:
1. Skriva ner recept på din bästa sommar-proteinsmoothie
2. Skriva en KORT motivering varför du ska vinna
3. Skriva din mailadress

Tävlingen pågår fram till lördag 8/6 kl 23.59 och jag och Proteinbutiken kommer sedan att utse en vinnare som publiceras på måndag.

Lycka till!!

44 kommentarer:

 1. Mitt bästa smoothierecept:
  100g Bladspenat
  2dl Färska blåbär
  2dl Färska hallon
  1 Avokado
  Liten klick ekologiskt jordnötssmör
  Isbitar

  Mixa allt och voila du har en perfekt svalkande smoothie!

  Min motivering är: Jag tar studenten nu nästa vecka och då upphör mitt studiebidrag och jag har tyvärr inte fått något sommarjobb och det innebär att jag inte kommer kunna köpa proteinpulver & omega 3 som jag brukar köpa, det känns väldigt tråkigt speciellt eftersom det känns som jag inte får i mig tillräckligt med protein den naturliga vägen för jag tränar ganska hårt och intensivt så det skulle vara guld värt om jag vann!

  SvaraRadera
 2. Bästa, bästa Sommarsmoothien

  Ingredienser 2 personer
  - Färsk babyspenat eller frusen, hackad spenat
  - 4 Bananer
  - 2 Koppar frysta hallon
  - 1 kopp frysta körsbär
  - 2 dadlar
  - 1 dl Whey complete vanilj
  - En bit färsk ingefära (stor som en sockerbit ungefär)
  - kokos

  Blanda helt enkelt alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn konsistens. Rör i kokosen och N J U T!

  Önskar vinna så att jag kan få proteinpulvret med neutral smak och testa baka dina kesella/ havrefrallor. Man har ju inte alltid råd som student att beställa (läs testa) allt man skulle vilja och därför hade det här paketet varit en riktigt fin & välkommen present i mitt kök!
  Blir alltid så inspirerad av dina recept och testar så mycket jag kan, hinner och orkar äta ;)
  Så tack i vilket fall för en enormt inpirerande blogg!

  sarasandberg_@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. 1dl frysta hackade päronbitar
  1dl Vitargo päron/vanilj
  2dl lättmjölk
  5 droppar Sweetleaf Toffee
  Blanda allt och mixa till en härligt svalkande milkshake!


  Skulle bli superglad över att vinna denna tävling! Tränar mycket och det går åt en hel del tillskott och det är alltid kul att testa nya produkter men som student är det inte alltid så möljigt.. Är dessutom kär i Vitargos proteinpulver utan tillsatt socker ^^

  Alf_forever@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Mitt recept är inspirerat av en underbar Strawberry daquiri med basilika som jag blev bjuden på en gång. Den här varianten är dock alkoholfri men med betydligt mer protein:
  1 dl frysta jordgubbar
  1 dl fryst mango
  1/2 banan
  En kvist basilika
  lite stevia/sukrin efter smak
  250 g kvarg
  lättmjölk till rätt konsistens
  Mixa, häll upp och njut!

  Jag har gått ner 40 kg, vilket jag är väldigt nöjd med, men de sista 2-3 kg till toppform är som bekant lite tuffare att bli av med. Det vore fantastiskt härligt att gå i mål lagom till sensommarens strandhäng med hjälp av kom-iform-paketet från Proteinbutiken.

  sophia.bergdahl@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Min bästa sommarsmoothie är en riktig blåbärsdröm :)
  1 dl frysta blåbär
  125g kvarg
  1/2 dl vassleprotein i smaken blueberry smoothie
  Lime utan skal
  1 tsk chiafrön
  Stevia efter tycke
  Fyll på med vatten/mjölk tills önskat konsistens.
  Full fart på mixen tills den är krämig! Drick!

  Jag skulle verkligen vilja vinna denna tävling då kosttillskotten verkligen går åt här hemma så att jag och min pojkvän kan underhålla vår hårda träning och diet! Jag skulle bli superglad om jag var så lyckligt lottad att vinna ett såhär fint paket! Jag har nästan testat alla dina recept och det skulle vara jättekul att få testa de märke av kosttillskott som du använder!

  SvaraRadera
 6. 1 liten banan
  1 avokado
  1 dl yoghurt naturell
  4 msk kvarg
  (Mixas i mixer eller går lika bra att mosa med en gaffel)

  Jag skulle vilja vinna eftersom mitt intresse för kost och träning ökar mer och mer för varje pass jag kör. Jag har tidigare varit en mycket stilla sittande person men efter att jag tagit tag i mig själv och börja äta och träna och faktiskt må bra! Dessa skulle hjälpa mig på vägen till mina mål och till en bättre livstil.
  mvh Lovisa Loova@live.se

  SvaraRadera
 7. 1 dl whey jordgubb
  1 banan
  2 msk chiafrön
  2 dl naturellyogurt

  Sött, gott och mättande.

  Skulle bli en fin födelsedagspresent till min make. Vi är storkonsumenter av proteinpulver i detta hushåll.


  minna.svenfelt@gmail.com


  SvaraRadera
 8. 1 dl hallob
  färsk ananas, 1-2 ringar
  1 kiwi
  2 äggvitor
  100 kvarg eller ½ dl kokosmjölk om man vill ha det mejerifritt
  ½ skopa proteinpulver med vaniljsmak
  ½ dl vatten om man vill ha lite mer rinnig konsistens

  Mixa samman allt och häll upp i glas eller shaker. Passar bra i samband med träning men funkar också som mellis på stranden under varma sommardagar. Tar man med sin smoothie till stranden kan man med fördel lägga i ett par isbitar i shakern så håller den sig lite kallare längre :)

  Jag vill vinna för att jag fokuserat har tränat under hela våren för att komma i bättre form. Mycket bra har hänt, men nu är jag redo för att lägga i en högre växel de sista veckorna innan semestern. För att hitta en form jag trivs med och som jag kan hålla for life kan en liten skjuts vara bra :)

  Min mail: cecilia.stalhandske@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. sandra holmberg5 juni 2013 kl. 20:27

  Hej och först tack för en underbar och inspirerande blogg! Älskar den.

  Här är receptet på min favorit smoothie som man kan sitta och glassa med i solen:
  - Cocosvatten
  - Frusna bananbitar
  - frusna annanasbitar
  - passionsfruktkött (brukar ta ut kärnorna och ha det som topping)
  - 1 skopa proteinpulver (jag bruka köra tropisk)
  - (1 äggvita)

  Denna är så god och svalkande, man tror nästan man sitter på strandan i karribien :D

  Sen till varför jag ska vinna...
  Jag tycker jag ska vinna för att jag nu under 3 hela år har slitit på en utbildning som är allt annat än lätt (och än är jag inte klar)! Jag läser till veterinär där det är dagar från klockan 8 fram till klockan 5 på eftermiddagarna, men ändå hinner jag både läsa och träna 5ggr i veckan! Det krävs planering men det går om man vill. Så genom min envishet och viljestyrka tycker jag att jag borde få detta underbara träningspaket, så att jag nu under sommaren, utan skola, ska kunna ge min kropp de bästa förutsättningarna under och efter träningspassen.

  Mail: sandraholmberg89@hotmail.com

  TAck igen för den mest inspirerande bloggen :D
  / Sandra

  SvaraRadera
 10. "Lemon Cheesecake Protein Milkshake"

  6 Iskuber
  1 Skopa Vanilla Whey
  100 g Kvarg
  150 ml Mandelmjölk
  1/2 dl Havregryn
  1 msk Stevia Strö
  1/2 tsp Citronextrakt
  1/4 tsk Xanthan Gum

  Mixa allt, drick. Om nom.


  Jag vill vinna för att jag jobbar sliter häcken av mig för att bolla familj, arbete, träning och en hälsosam livsstil. Det är verkligen svårt ibland, och just nu är jag inne i en period där motivationen är ganska låg, och jag är väldigt trött. Jag känner pressen att sommaren är runt hörnet, och jag tycker att jag ligger kvar på samma vikt/kroppsfett och ser ingen förbättring.
  Att vinna någonting sånt här skulle verkligen göra mig glad och motivera mig till att inte ge upp!

  Tack för favoritbloggen! <3


  Mail: wiciladith@gmail.com
  PS. Jag har skickat in tävlingsbidrag tidigare, och brukar nämna att jag bor i England, så mitt bidrag kanske inte räknas, men man kan ju alltid prova. :)

  SvaraRadera
 11. Vilken fin tävnlig med fantastiska priser!

  Recept på min egen favoritsmoothie:
  1 skopa whey vanilj
  1 dl kokosmjölk
  1 dl frusna hallon
  1/2 dl frusen spenat
  1/2 tsk vaniljpulver

  Mixa allt och njut!

  Min motivering är enkel; jag älskar att träna och tränar 6 dagar i veckan, mycket styrketräning. Men jag saknar den lilla extra boosten i styrketräningen, då jag vill bygga muskler och miksa lite i fettprocent, så dessa tillskott skulle högst antagligen boosta min träning lite extra och hjälpa mig uppnå mina mål!

  Min mail är: jessibjorklund@hotmail.com

  tack för grymma recept!

  Mvh Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde att det ska vara 1 dl havremjölk med i receptet också! :)

   Radera
 12. Tropisk Smoothie

  1 färsk mango (skalad och tärnad)
  0,5 banan (skalad och skuren i bitar)
  2 kiwis (skalade och tärnade)
  10 jordgubbar
  1,5 dl krossad is

  Mixa mangon ensam tills den är helt len. Häll i banan och hälften av den krossade isen - mixa till en len smet och häll upp till hälften i ett glas. Mixa Kiwi och jordgubbar till en len smet, häll därefter i krossad is och fortsätt mixa tills isen inte syns. Häll försiktigt över mango- och bananröran.


  Varför ska jag vinna?
  Jag känner att det här skulle vara en drömvinst då man som en typisk "fattig" student inte har ekonomin till att alltid köpa mat med bra kvalité. Jag mår helt klart sämre och träningen saktar efter, så även mina träningsmål. Därför skulle jag vilja vinna!


  sandra1981eriksson@gmail.com


  Tack för en sund blogg.
  Allt gott!
  /Sandra

  SvaraRadera
 13. Hej! Här kommer min nyfunna sommarsmoothie, då jag tröttnat på rabarbersmulpaj :)

  1 rejäl näve frysta rabarberbitar (eller färska men addera ett gäng isbitar)
  125 g lättkesella
  125 g ekologisk vaniljyoghurt
  1 skopa vanilj whey proteinpulver

  Blir det konsistensen för tjock spär jag bara med vatten.

  Efter 11 år som snusare har jag nu bestämt mig för att sluta, vilket dock resulterat i ett antal +kg på vågen. Ett kom i form-paket kan ge mig sparken att ta tag i träningen nu när jag äntligen kan säga att jag tagit mig ur nikotinbegäret.

  Madeleine.mitkiewicz@gmail.com

  SvaraRadera
 14. 2/3 skopa Fitnessguru one whey isolate pineapple
  100 g färsk ananas
  2 msk kokosmjölk (det tjocka, gärna kall)
  1 msk kokosflingor (Kung Markattas, de har lite mer finkorniga flingor)
  50 g turkisk yoghurt
  50 g lättkvarg
  2 msk mjölk eller vatten
  1 krm vaniljpulver Bourbon

  Mixa allt med en stavmixer eller i en blender, kyl, njut!

  = Världens. Godaste. Smoothie

  Jag är en rätt ung tjej på 16 år och går i gymnastik. Här krävs det mycket talang, men också en hel del muskler. Jag har alltid haft lite hull om man säger så, men på sista tiden har jag gått ner i vikt en bra mängd, och känner mig inte nöjd med min kropp, eftersom jag också har gått ner i muskelmassa. Din blogg har inspirerat mig på många olika sätt, men särskilt på det viset att du är en förebild för unga tjejer och du visar att muskler och styrka hos oss tjejer är riktigt häftigt! Jag skulle också vilja vara den som inspirerar andra till en bra och hälsosam livsstil genom att få mer muskler och bli mer självsäker. Därför skulle jag jättegärna vilja vinna denna tävlingen.

  sanna.skarp@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Min smoothie är enkel men god:
  1,5 dl kvarg
  1,5 dl mellanmjölk
  1 dl frysta blåbär
  1 dl honungsmelon
  0,25 dl havregryn

  Mixa allt och drick =)

  Två barn med två års mellanrum tar ut sin rätt, graviditetskilona är borta men jag är helt ur form.
  Jag vill så gärna komma i form, bli pigg och trivas med mig själv, men jag saknar byggstenarna och är rätt ny inom området kost och träning. Men jag tror att om jag vinner så kommer jag att lyckas bättre, framförallt skulle jag bli ännu mer taggad på att göra mitt bästa.
  Tack för en inspirerande blogg!
  /Frida, coolahilda@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Päron och avokadosmoothie 1 port
  Ingredienser
  1dl mjölk
  1dl yoghurt
  1moget päron (riktigt saftigt och gott)
  0,5 avokado
  1skopa whey vanilj
  Ca 1-2 msk valfri sötning
  Ev citronsaft och riven ingefära

  Skala päronet och skär i bitar och gör samma med avokadon
  Mixa allt och smaka av till rätt smak och konsistens

  Jag är en liten och tunn tjej som behöver bygga lite mukler och detta skulle ju hjälpa mig bra samtidigt jag tränar och äter sunt
  När man själv inte har så mycket i kassan blir det ju att man inte kan köpa så mycket dyra produkter av bästa kvalitet som man skulle vilja
  Jag hoppas jag vinner för jag har länge velat prova quest cravings då jag har provat nästan alla andra barsen
  Har även länge velat prova att baka med whey computer så detta paket skulle vara guld värt


  Andreakatter@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Åh detta behöver jag verkligen :)
  Jag gör inte smoothie ofta, faktum är att jag är väldigt dålig på allt vad nyttiga smoothies är :)
  Men en som jag provat några gånger är:

  1/2 banan
  20 g proteinpulver med banansmak
  2 dl frysta hallon
  3/4 dl kokosmjölk
  2 msk keso
  1 ägg

  Jag vill vinna för att jag är en mamma ensam med ett barn och känner mig så sladdrig och tråkig i kroppen. Nu vill man bygga en fin kropp så man kan med att försöka hitta en ny man ;)
  Detta skulle vara en skitbra boost att ta tag i att börja träna för den drömkroppen igen. Just nu har jag ångest varje dag över kroppen så det vore också en boost för självförtroendet.

  Eemblaa@live.se

  SvaraRadera
 18. Hej! Och tack för en kanon bra blogg!

  Em smoothie jag brukar göra är en chokladsmoothie, då jag är en chokladälskare!:

  * 0,8dl whey-proteinpulver, med chokladsmak
  * 1msk kakao
  * 1/2st banan
  * 2-3dl mjölk
  * 1dl fryst spenat (gör smoothien riktigt kall)
  * 6blad färsk mynta

  Tokmixa i mixer, servera i stort glas!

  Min motivering: Jag använder mej av proteinpulver i shakes, mat och bakning och det gör att jag äter hälsosamma mellanmål vilket är viktigt när man ska komma i toppform!

  Min blogg: www.healthychef.se
  Gå gärna in och kolla!

  emeliekjellman@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Bryndis bästa sommar-smoothie:

  *många skivor ananas
  *en apelsin
  *en frusen banan
  *vaniljproteinpulver
  *vanilje-skyr (om somrarna spenderas på Island! Annars vanlig kvarg)
  mixa ihop och toppa med kokos - enjoy!

  Mitt proteinpulver börjar ta slut, locket till min favoritshaker är mirakulöst försvunnet och jag har aldrig vågat prova en fettförbrännare... Tror jag bara MÅSTE få vinna det här paketet för att komma i fas inför sommaren! :)

  olafsdottir.bryndis@gmail.com  SvaraRadera
 20. Mitt bästa smoothierecept just nu är en riktig supersmoothie som jag dricker varje dag. Full av naturliga näringsämnen från naturens egna skafferi.

  Till ett glas behövs följande;
  ca. 1dl hallon
  1 liten banan
  1/2 apelsin, pressad
  1/2 tsk Holistics chlorellapulver
  1tsk kokosolja
  1msk lättkvarg

  Önskar man boosta den med ytterligare protein brukar jag blanda i en skopa Holistics vaniljproteinpulver. Perfekt om frukosten intas direkt efter träning.

  Motivering: Oavsett om sommaren står för dörren eller ej, är en bra form och god hälsa någonting att sträva efter året om. Det största arbetet gör du alltid själv genom aktiva val när det kommer till både kost, träning och livet i allmänhet. Vi kan dock alla, jag själv inkluderad, behöva en extra skjuts på vägen för att förbättra resultatet av våra ansträngningar ytterligare. Det fina paket som du och Proteinbutiken satt samman i denna tävling innehåller många av de där extra små tillskotten som skulle kunna ge mig (eller den som vinner) det där lilla extra. Just nu flyter min träning på oförskämt bra och det är både roligt och spännande att se vart det bär hän. Only the sky is the limit!

  Kram Ellinor
  zamaster@live.se

  SvaraRadera

 21. En varm sommardag finns de inget bättre än en läskande smoothie

  Fryst banan i skivor
  Fryst mangotärningar
  Färsk ananas
  proteinpulver tropisk
  Lättmjölk eller kvarg beroende på vilken konsistens man vill ha

  Nu till sommaren vill ju alla komma i form för att de ska kunna visa upp sig på stranden. Men mitt motto är att hålla kroppen i ganska god form året runt så man inte behöver tänka på de inför sommaren. Vad skulle inte vara bättre än att få en lite kickstart ofta har man ju lagt på sig något kilo under vintern som man vill bli av med.
  Skulle jag vinna detta paket kan kag lova att de skulle göra mig väldigt glad och skulle vilja testa detta märke å se om de passar mig å min träning

  SvaraRadera
 22. God sommarsmoothie:

  1 äggvita
  1 dl kvarg
  Frysta jordgubbar
  Fryst ananas
  Fryst banan
  Eventuellt stevia strö om man vill ha det sötare
  Lättmjölk till önskad konsistens

  Mixa ihop allt. Avnjutes genast :)

  Jag tycker jag borde vinna för att nu i sommar bor jag och min sambo på olika håll. Och jag tänkte överraska honom med en mer muskulös och "fit" kropp tills nästa gång vi ses. Ett paket fylld med protein och annat smått och gott skulle vara en mycket bra motivationshöjare!

  emma8p@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edit: Vi BÅDA ska visa vårt nya jag nästa gång vi ses :)

   Radera
 23. 1. Mitt favorit recept på smoothie är:
  1,5 dl frysta jordgubbar
  1 msk proteinpulver
  1 tsk nötolja (mandel eller hasselnöt)
  1 dl yoghurt
  saft från 0,5–1 apelsin

  2. Efter 6 månaders uppehåll från träning efter en olycka har jag nu komit igång, tyvärr tappar man musklerna väldigt snabbt när man är stillasittandes och sängliggandes. Men jag har gett mig tusan på att komma ikapp så snabbt som möjligt. Men självklart kommer det tårar emellan åt av smärta och uppgivenhet. Som tur är har jag min mans stöd. Men att få detta stödet av dig med hjälp att få i mig rätt produkter för att hårsatsa hade betytt mycket!

  3. Min mail adress är: christinecarlstrom@hotmail.com

  Kram

  SvaraRadera
 24. Mango smoothie:
  1-1½ dl kokosmjölk
  Några msk kvarg
  ½ banan
  2 dl frusen mango i bitar
  ½ dl proteinpulver vanilj
  ev lite sötning

  Mixa allt till en bra konsistens, klart.

  Jag vill vinna för att det skulle göra min sommar till en toppen sommar, efter som jag jobbar hela sommaren och inte ska iväg på någon semester tänkte jag istället focusera på min träning och att få vinna det här paketet skulle peppa mig lite extra =)

  Mail : emelie.gutebo@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. bästa och enklaste sommarsmoothien!
  ca 2 dl frusna hallon
  1/2 banan
  1/2 dl frusen mango
  ca 2 msk kvarg
  ca 2 msk vaniljprotein
  vatten/mjölk till önskat konsistens

  mixa allt, i med sugrör och NJUT!

  Har utvecklats ganska bra under våren som gått men varit sjuk väldigt mycket på senaste tiden vilket har gjort att både motivation och form fått sig en liten törn, därför skulle jag behöva detta för att ordentligt kicka igång igen!

  mail: johannablad@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Min sommarsmoothie!
  Egentligen är det väl ingen smoothie men den perfekta sommardrinken i solen. Och den är så enkel.
  Ta fram din sheacker.
  Ca 200ml kallt kaffe, jag använder men g av presskana så jag har alltid lite kallt kaffe i kylen.
  Ca 1 dl mjölk
  3-4 isbitar
  1skopa chockladprotein

  Skaka, skaka och skaka lite till. Drick och njut.

  På tal om peanut butter cups, de är det bästa som finns och man kan variera de i en oändlighet. Det var i usa jag stötte pa de för första gången och jag var fast direkt. Det var oxå där jag upptäckte kaffe och iskaffe. Det fanns inget bättre än froozen yogurt och frappe o det bästa varcju iskaffen eftersom jag hade lite ont om pengar :)

  Jag kör budget men jag vill ändå lyckas. Jag vet att jag kan och resultaten väntar runt hörnet. Har precis börjat bygga. Det är mycket som ska göras för att komma igång ordentligt. Så jag är i stort behov av en pusch!

  SvaraRadera
 27. En näve frysta hallon, en halv näve fryst banan, en näve babyspenat, en halv avocado, en äggvita, 1/2 skopa vaniljPP (eller något annat gott!), ca 1/2-1dl mandelmjölk eller annan vätska, en msk chiafrön, en msk linfrön, en msk nötsmör, lite kanel.

  Alltså detta är sååå gott. Speciellt nu på sommaren när jag skulle kunna leva på smoothies haha.

  Varför jag vill vinna? Under våren har jag gått ner 13kg, tagit mig igenom Göteborgsvarvet på rekordtid, och fått tillbaka mitt självförtroende som har varit försvunnen i X antal år. Nu har jag dock börjat sommarjobba med 60h-veckor och jag känner att jag håller på att tappa allt! Motivationen och framför allt tiden finns inte där. Allt jag vill göra är att sova på min lediga tid. Jag skulle behöva lite pepp och en push i ryggen för att piggna till och fortsätta köra mitt race och forma min kropp till perfektion!

  anneliecn@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Åh nu får du mitt favoritrecept:

  1 dl frysta hallon
  3 färska jordgubbar
  1/4 fryst banan

  1 dl lättkvarg
  1/2 dl mandelmjölk

  1-2 tsk kokosfett

  Vaniljpulver
  Lakritspulver
  Stevia strö

  Man kan ha i lite proteinpulver också. jag använder ofta jordgubb då, eller blåbär. Kan behövas lite extra mandelmjölk i så fall!

  Och varför ivll jag vinna då.. Alltså.. Jag är otroligt hälsokostintresserad och träning ingår i min dagliga rutin. Som arbetslös (tagit ett sabbatsår då jag tog studenten i somras, planerar studie till hösten) är dt svårt att ha råd med kosttillskott och liknande. Det handlar såklart om att prioritera, men vissa månader, som nu när kompisar tar studenten/examen och liknande, måste ju annat prioriteras högre. Självklart, vänner före proteinpulver, haha, men det hade varit underbart med två flugor i en smäll så att säga!
  Sen tycker jag det är underbart kul att exprimentera med proteinpulver och skapa egna recept och så vidare som jag sedan bloggar om.
  Hade blivit jätteglad över vinsten!

  Många kramar!

  Matilda

  SvaraRadera
 29. Hoppas att jag får vara med, trots att jag inte har något recept på någon favorit proteinsmoothie, och detta för att jag är en människa som aldrig använt proteinpulver. Som inte anser att jag behöver det i mitt liv som det ser ut nu.
  Och det är också början på min motivering över VARFÖR jag ska vinna - För att jag funderat på att pröva och framförallt använda till mellanmål och så då jag äter nyttigt, men mellanmålen blir bra onyttiga. Jag behöver dessutom loosa vikt, så en vinst kanske kan motivera mig till att köpa dessa produkter själv sen?
  Så jag utmanar er att omvända en "icke-troende"... ;)

  jennysen81@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. Min absoluta favoritsmoothie just nu är väl snarlik många andras som är med och tävlar. Den är grön och jag kallar den "The Greenergy boost smoothie".

  Jag brukar göra den i min Magic Bullet så jag börjar med att fylla "muggen" till hälften med babyspenat. Därefter stoppar jag i 1 halv banan, 1/2 dl hallon, 1 hel kiwi, 1 halv avokado, ett halv äpple och lite limesaft (saft pressad från en lime). Sedan älskar jag att blanda i kryddor i mina smoothies. Jag tar alltid lite ingefära då den har massa bra egenskaper, men ofta också vaniljpulver, kanel, muskotnöt, nejlika eller kardemumma. Valfritt att tillägga i denna smoothie är en skopa proteinpulver i någon somrig smak, till exempel kiwi yoghurt från fitnessguru.se! Sedan häller jag i 1 dl osötad mandelmjölk och mixar loss! Ett riktigt bra sätt att starta morgonen på!

  Jag vill verkligen vinna detta kit då jag tappat mig själv lite i min kost och träning den senaste tiden. Jag känner att jag skulle behöva en nystart, en kick för att komma på rätt bana igen. Jag har redan gått ner 10 kilo vilket har gjort att jag faktiskt längtar till att få visa upp mig i bikini! Dock har jag inte nått min drömkropp än och även om man kanske aldrig når dit helt, så vet jag att en push i rumpan hade kunnat få mig att ge järnet och tillslut bli den bästa jag kan vara!

  jessicaekstrom@live.com

  SvaraRadera
 31. En mango (frusen)
  En banan (frusen)
  1 dl ananasjuice
  1 dl naturell yoghurt

  blanda, mixa och avnjut sommarens fräschaste smoothie

  malinjohansson.1989@hotmail.com

  SvaraRadera
 32. 1 skopa wheyprotein med vaniljsmak
  2 nävar frysta hallon
  1 banan
  1 näve bladspenat
  1 msk tahini eller jordnötssmör
  Mixa allt och fyll på med kvarg eftersom till önskad konsistens


  Jag har alltid varit aktiv och tränat på elitnivå större delen av mitt liv. Nu har jag dock övergått till styrketräning på gymmet. Att bygga muskler och bli starkare har jag inga speciella svårigheter med. Däremot att få bort det där överflödiga fettet... "Kom-i-form-paketet" skulle ge mig en extra kick med motivation så jag kan kämpa ännu hårdare sista biten till min drömform.


  SvaraRadera
 33. Proteinsmoothie (2 stora glass)

  2,5 dl Mellanmjölk (Det jag hade hemma, går med vilken som)
  10 gr Proteinpulver (1/3 skopa) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
  1 liten (100 gr) banan
  4 kuber (80 gr) Hackad Spenat
  1 dl Kvarg
  1 dl Ananas
  1 msk Krossade linfrö
  1 dl Hallon
  +1 halv kork vaniljarom

  Näringsvärde för 1 glas

  Kcal - 228
  P - 17,6
  K - 26,8
  F - 4,3


  Det finns säkerligen flertalet tusen som mig, men min tanke är att sprida inspiration som kan locka andra att laga mer hälsosam mat. Har tidigare hållit min matlagning/bakning inom en mindre krets men startade nyligen upp ra.blogg.se för att kunna nå ut till fler. Så min motivering är helt enkelt att jag vill fortsätta kunna motivera andra.

  SvaraRadera
 34. Jag tävlar med min aningen enkla (om man jämför med alla andras fantastiska kombinationer, jises vilken inspiration alltså) men ack så friska hallon- och mangosmoothie! När jag gör smoothie så är det alltid ögonmått som gäller, därför är mitt recept inte så exakt, men jag tror att man kan förstå det i alla fall.

  Mixa lika delar:
  Frusen mango
  Frusna hallon
  Frusen spenat

  Tillsätt sedan osötad mandelmjölk till önskad konsistens och riv i lite färsk ingefära. Vill man proteinboosta (du eftersökte ju trots allt proteinsmoothie) kan man med fördel hälla i en knapp skopa proteinpulver i valfri smak. (Jag skulle dock inte rekommendera att använda typ, choklad haha)

  Jag vill vinna superpaketet av den enkla anledning att jag är så fruktansvärt dålig på att unna mig saker. Det är därför jag drar mig för att använda det proteinpulver vi har hemma - min brors gamla och ytterst äckliga lågkvalitativa pulver. Ja du hör ju ;) och alla dessa saker får min hjärna att skrika "ge mig" och min plånbok att gråta blod, haha.

  molin.elvira@gmail.com

  SvaraRadera
 35. Fräsch hallon & lime smoothie:

  1 dl hallon
  1 msk limesaft
  1/2 skopa vaniljprotein
  1 dl kvarg
  is

  Mixa allt och tillsätt lite vatten för bra konsistens. Toppa ev. med rivet limeskal för utseendets skull.

  Att få hem det här kitet skulle hjälpa mig oerhört mycket på vägen till mitt mål med träningen. Jag har precis flyttat och måste därför dra ner på många kostnader. Istället för att gå på gym med pushande vänner måste jag nu dessutom själv hitta motivation att fortsätta träna och äta rätt. Jag har insett att den här livsstilen får mig att må bra men jag är rädd att den kommer komma i kläm, både ekonomiskt och motivationsmässigt. Detta skulle verkligen bli en spark i baken!

  Smaklig smoothie-time!
  /Linda
  linda.holmkvist@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. Här nedan kommer receptet på min cool summer smoothie

  200 g vattenmelon
  0,5 dl ananasjuice
  0,5 dl apelsinjuice
  0,5 dl mandelmjölk
  2 msk kvarg
  1 skopa vanilj proteinpulver eller annan valfri smak.
  Is

  mixa allt i en blender, servera i glas och toppa med citronmeliss för dekoration.

  soffpotatis, slöfock och latmask skulle jag beskriva mig själv som för två månader sen. Då fanns varken träna eller hälsosam livsstil på schemat. Det var choklad och film som gällde, den ohälsosamma livsstilen straffade mig dock. Sömnlösa nätter, dålig hy, dåligt självförtroende och en svag kropp. Detta fick mig att förändra mig. Jag har sedan dess tränat regelbundet och ätit hälsosamt. Jag har en lång väg att gå men innan jag är nöjd men jag har i alla fall börjat och tänker fortsätta, jag ser detta som en investering i mitt liv. Vem vill bli gammal i förtid? När jag är 40 vill jag känna mig som 25 i min kropp, kunna vara en aktiv mossa i framtiden och bli en gammal dam med massor av energi :)

  Agnes.borgstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. glömde skriva att det ska vara 1 dl äggvita också ( ca 3 äggvitor)

   Radera
 37. Sommarproteinsmoothie:
  2 dl lättkvarg
  1 dl vatten/mjölk
  1 näve hallon (gärna frysta)
  1 näve jordgubbar (gärna frysta)
  1 msk kokos
  1 skopa Whey Complete (smak: jordgubb lr vanilj)
  Mixa allt, tillsätt ev mer vätska för konsistens - häll upp i ett glas och njut!!

  Motivering:
  Många som skriver här har lyckats med otroliga livsstilsförändringar och jag beundrar dem för det. Har själv varken lyckats med att gå ner 20 kg eller bli fri från ätstörningar, utan är en helt "vanlig" tjej som haft turen att få med sig sunda kost&träningsvärderingar från mina föräldrar vilket jag nu inser är en lyx som inte alla har. Är med andra ord bara ngn som strävar efter att utvecklas & gå framåt i träningen och få fortsätta må bra samt leva hälsosamt. Upplever att högkvalitativa kosttillskott är en del av det som boostar motivationen och underlättar i vardagen samt får mig att vilja fortsätta som jag gör - hoppas därför på en vinst eftersom Proteinbutikens utbud uppfyller alla krav man kan kräva på kosttillskott. Passar också å att tacka för alla underbara recept som räddar dagen när inspirationen inte finns :) Mvh Cicci

  cecilia.cederblad@oskarsberg.se

  SvaraRadera
 38. Min bästa sommarproteinsmoothie.. Okej! Egentligen är det inget särskilt med den, ingen spenat etc som gör den speciell, men det är det enkla som oftast är bäst, visst?! ;)

  1/2 frusen banan
  1 1/2 dl hallon/jordgubbar
  1dl kvarg
  1dl lättyoghurt
  1dl lättmjölk
  1/2 skopa proteinpulver med smak av jordgubb/vit choklad
  Lite extra vaniljpulver

  Oftast använder jag jordgubb/vitchoklad smak på proteinpulvret, men det är minst lika gott att använda t.ex vanilj. Då kan man dessutom byta ut hallonen mot mango, passionsfrukt, ananas, blåbär, kiwi... Bara du sätter gränserna! Go crazy liksom!

  Och så en motivering.. Jag är en ung liten tjej på 18 år vars största intresse är träningen. Att stå och trängas bland killarna vid de fria vikterna (för ja, på mitt gym vågar sig inte tjejerna fram dit), lukten av svett och ljudet av pustande och vikter som slår i golvet, det får mig att rysa! Finns inget jag älskar mer. Känslan efter ett träningspass, när man går därifrån totalt slutkörd, med värkande muskler. Tror ingen annan än en likasinnad kan förstå, som du!
  Jag har inte testat mycket inom proteintillskott-världen, men det skulle vara så kul att göra det! Eftersom jag pluggar och ekonomin inte är den bästa har jag inte råd att testa allt kul som finns.
  Jag vet att dessa produkter inte kommer göra att jag får enorma muskler över en natt bara genom att inta dem, jag vet att det krävs otroligt mycket jobb också! Men de skulle absolut kunna hjälpa mig på vägen!

  Tack för en bra blogg, kram!

  ewelinahnilsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 39. 1/2 dl frysta jordgubbar
  1/2 dl frysta blåbär
  1 banan
  3 msk kardemumma
  1 dl mjölk
  1 dl kvarg
  honung/stevia efter smak
  1 skopa proteinpulver vanilj (alt. annan smak)
  topping: någon matsked keso
  (värsta protein och vitamin kicken!!)

  Träning och hälsa är allting för mig, att träna och äta bra får mig att må bra och enligt mig är det - det viktigaste i livet.
  Älskar att känna mig fräsch, och nu när jag studerat konstant under en period, har träning tyvärr lidit av detta - även kosten! Skulle behöva en kick-off och detta är det perfekta tillfället!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...