Fotografering av recept till appen |
Apropå det, är det något ni vill att jag tar upp här på bloggen? Något ni vill att jag skriver om? Frågor? Recept?
Förutom att lägga ut recept (som ändå är huvudsyftet med bloggen) så vill jag inspirera till att hitta balans, att hitta en hållbar livsstil, till träning och till matglädje. Jag älskar att få kommentarer när ni testat något av mina recept eller när ni skriver att ni hittat glädjen i att laga mat, helt underbart!
I helgen jag var som sagt i Gävle och som alltid blev det en hel del matlagning och bakning eftersom Davids föräldrar har en så inbjudande kök. För att ge er lite inspiration och idéer har det lagats magra köttbullar (på 5%-ig nötfärs, relativt likt detta recept) med zucchinipasta och tomatsås....Zucchinipastan gjorde jag med min spiraler som är köpt på Cervera (299 kr).
Vildsvinsstek med en höstig wok på champinjoner, äpple, rödlök, timjan, vitlök, olivolja...
Blåbär, hallon och vaniljkvarg med mandlar och pumpakärnor (lättkvarg blandat med blåbär + stevia, hallon + stevia och vaniljpulver + stevia).Och så denna underbara lilla bakelse:
Jordnöt och hallonbakelse
1 portion
1,5 msk kokosmjöl
1 msk PB2 (eller mandelmjöl)
0,75 tsk bakpulver
1 msk stevia sötströ
1 msk whey complete vanilj
1 msk lättkvarg
1 äggvita
2,5 msk osötad mandelmjölk
Hallonkräm:
2 msk Philadelphia 3%
50 g lättkvarg
30 g hallon
1-2 tsk stevia sötströ
1. Blanda ihop alla ingredienser till muggkakan och häll i en smord stor mugg eller liten skål. Laga på högsta effekt i micron i ca 1,5 minut. Själp över på en tallrik och dela i tre delar.
2. Mixa ihop krämen med en stavmixer och bred ut över vardera lager av kakan. Stapla ihop den och servera!
153 kcal
8 g kolhydrater
24 g protein
4 g fett
Med det så önskar jag er en fin kväll!
Låter som att livet är fyllt med roliga saker just nu, så njuuuuuuut! :D
SvaraRaderaJag skulle gärna vilja veta mer om salt. :S hur påverkar det kroppen och viktminskning och prestationer osv... bäst att undvika helt eller hur ska man förhålla sig till det egentlignen?
Hej Sanna!
SvaraRaderaJag undrar vilken tjocklek du föredrar på Zoodles?
Jag har samma spiraler från cervera, kör du den tunnare eller tjockare varianten?
Kram Terese
Hej Therese!
RaderaJag gillar den lite tjockare varianten :)
Hej!
SvaraRadera1.Främst skulle jag vilja läsa recept och du speciellt recept på sunda mjuka och hårda kakor, bars, godis och glass.
2. Fakta om olika livsmedel och tips om matlagning och träning
Ha det fint och tack för din fina blogg :)
Hej! Jag undrar om du har recept på morotskaka med härlig glasyr? Älskar morotskaka och en nyttig variant vore perfekt.:-)
SvaraRaderaHej!
RaderaJag har både recept på morotskakamuffins och en paleomorotskaka med glasyr som är riktigt god! Finns under fliken efterrätter :)
Hej! Måste först och främst som många andra berömma din blogg! Är helt fast. Så lätt att hitta i den och så mycket goda recept. Blir enkelt att vara nyttig tack vare dig!
SvaraRaderaNågot typ av nyttigt vitlöksbröd hade inte varit fel. Det är ju så himla gott! Vitlöksbröd eller nyttigare vitlökssmör att ha på. Kanske redan finns något liknande men har missat det isf! :)
Ha en fin dag! :)
Hej! Tack återigen för en fantastiskt trevlig, rolig och överlag HÄRLIG blogg med fina bilder, god mat och (många gånger) tankeväckande inlägg. Jag blir lika glad varje gång du skriver om balans och hur viktigt det är att lyssna på sin kropp!
SvaraRaderaJag skulle gärna vilja läsa mer om fetter, vad (det generella) dagsbehovet ligger på och vilka typer fetter man ska prioritera . Gärna med tips på vegetariska och mjölkfria fettkällor som ändå täcker in dagsbehovet av essentiella fettsyror. Jag är vegetarian sedan ett drygt halvår tillbaka och misstänker att jag äter för lite fett, men jag har svårt att hitta några tydliga direktiv på vad som är en "lagom" mängd och vilka fettkällor man kan/ska variera sig mellan (mandlar och tahini är visserligen det godaste jag vet, men man kanske borde växla till något annat emellanåt? Eller? I dunno!)
Hoppas att du har en fin helg!
Jag fick 219 kcal när jag beräknade allt?
SvaraRadera