Här kommer dagen i bilder:
Ser fram emot fortsättningen i helgen!
Jag fick frågan att vara ansvarig för fredagsfikat på jobbet och det kunde jag ju inte tacka nej till, bak-tokig som jag är :-) I och med att jag var på kurs kunde jag inte vara med på fikat med det hindrade inte mig från att baka till mina kära kollegor.
Jag hade hallon i frysen och bestämde mig därför att prova göra en nyttig variant av hallonmuffins. För att "hotta" upp dem lite extra gjorde jag ett strössel på toppen av valnötter, havregryn och honung. De blev riktigt smaskiga och på jobbet fick jag bara positiva kommentarer att de var jättegoda och inte alls smakade "nyttigt". Kul med så positiv feedback!
Hallonproteinmuffins med valnötsströssel
12 st
Muffins:
2,5 dl havremjöl (120g, jag maler eget av havregryn)
2 rågade skopor (50g) Whey Complete vanilj
2 msk mandelmjöl
2 krm vaniljpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl (3-4 msk) stevia strö eller sukrin
1 tsk bakpulver
4 äggvitor
0,75 dl (80g) osötat äppelmos
1,5 dl (150g) havremjölk eller annan mjölk
1,5 dl (125g) hallon
Valnötsströssel:
40g valnötter, krossade
2 msk havregryn
1 tsk honung eller agave sirap
1/4 tsk kokosolja
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop ingredienserna till valnötsströsslet och ställ åt sidan.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop de blöta (utom hallonen) i en separat bunke. Blanda de torra och blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Vänd försiktigt i hallonen och häll sedan smeten i 12 st muffinsformar, gärna silikonformar.
4. Fördela valnötsströsslet på toppen och grädda sedan i ca 20 minuter eller till de känns fasta. Övergrädda inte!
5. Låt svalna på galler. Frys in de som du inte äter då de inte håller sig färska lika länge som "vanliga" muffins.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop de blöta (utom hallonen) i en separat bunke. Blanda de torra och blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Vänd försiktigt i hallonen och häll sedan smeten i 12 st muffinsformar, gärna silikonformar.
4. Fördela valnötsströsslet på toppen och grädda sedan i ca 20 minuter eller till de känns fasta. Övergrädda inte!
5. Låt svalna på galler. Frys in de som du inte äter då de inte håller sig färska lika länge som "vanliga" muffins.
Vad spännande med utbildningen! Muffinsen ser väldigt goda ut:)
SvaraRaderaGreat muffins. I used blackberries and they were really flavoursome. Love you recipes and thank you so much for sharing.
SvaraRaderaThank you! Blackberries sound really delicious! :)
RaderaTestade dessa och de blev väldigt goda!
SvaraRaderaHade inte vaniljproteinpulver utan tog chokladsmak nästa gång. Körde med frusna hallon som
jag hade tinat, men det blev lite för mycket vätska så det får bli färska nästa gång.
Kanonrecept!
Magnus
Tack, vad roligt!
RaderaJa det kan nog lite lite för blött om du använder frysta (allt att du häller av vätskan och sedan blandar lite potatismjöl eller kokosmjöl med hallonen, det suger åt sig vätska.
Hej!
SvaraRaderaJag undrar hur mycket protein det är i? :)
Det är 7 g protein i dem, har skrivit fel bara :)
Raderatack! :)
SvaraRaderaToppenrecept! Jag använda neutralt proteinpulver, tillsatte kardemumma, bytte hallon mot björnbär och valnötter mot mandlar. Blev helt otroligt gott. Fantastiskt att en nyttig muffin kan vara så god!
SvaraRadera