Goddagens!
Är fortfarande alldeles exalterad efter gårdagens protein-workshop som jag och Anna från Proteinpow höll i Bygdegården Anna Whitlocks fina skolkök. 20 st protein-baknings-entusiaster samlades för att experimentera med hampaprotein, ärtprotein, vassle och casein. Vi gick igenom grunderna i att baka med proteinpulver och vi testade att göra proteinpizza, proteinmuffins och proteinbars.
Det var ett riktigt härligt gäng tjejer + 1 kille som alla ville lära sig mer om de olika proteinpulvrena och hur man lagar och bakar fantastiskt goda och hälsosamma saker. Det är så roligt att fler fått upp ögonen för detta och börjar förstå att man inte behöver dricka blaskiga proteinshakes för att få i sig mer protein.
Jag har inte använt ärt- och hampaprotein så mycket tidigare, men det var riktigt kul att testa. Ärt- och hampaproteinen är naturella (utan tillsatt smak) och lämpar sig bäst för att baka bröd och pizza- och pajbottnar med. Vi gjorde riktigt goda proteinpizzor!
Även Sweet Leaf stevia dropparna är relativt nya för mig men jag gillar dem! Tar man för mycket kan de ha en lite bitter eftersmak, men tar man ett par droppar får bakverken fin smak.
Proteinbutikens pulver är jag ju väl bekant med och alla fick testa att göra egna proteinbars och de blev kanonbra!!
Det bakades, blandades, pratades, tipsades om olika produkter och sista halvtimmen satte vi oss ner för alla provsmaka alla godsaker. Kan meddela att jag var helt proppmätt när jag kom därifrån, ha ha!
Här kommer lite bilder från gårdagens workshop. Det var riktigt kul och vi planerar redan att ha en till i Stockholm i sommar. Tack till Proteinbutiken, Pulsin och Sweet Leaf för de fantastiska produkterna vi fick baka med.
Ps. Gå in på Proteinpow för ännu fler bilder. Ds
Trevlig kväll på er!
Men tusan så trevligt det där såg ut :) hoppas du bjuder på några recept från kvällen?
SvaraRaderaJa det var riktigt trevligt! Det lustiga är att vi inte använde några recept utan alla fick prova sig fram och ha i de ingredienser de ville :)
RaderaHej tack alla för en jätte trevlig kväll , har redan gjort bars med päron smak och muffins med ett nytt smör jag köpte nere i Sthlm som jag kan rekommendera till alla pistasche helt såld livsfarligt går och tar en sked då och då// kram L8
SvaraRaderaTack själv Lotta! Hoppas resan hem gick bra. Har sett det men har inte testat än, ska definitivt köpa det!
RaderaKram
Åh snälla säg till när du kommer till Stockholm! Skulle verkligen älska att få vara med på en protein-workshop! :D
SvaraRaderaJag lovar, jag ska säga till :)
RaderaHej :)
SvaraRaderaHar du något bra recept på paj botten? :)
MVH/Helena
Ja, jag har ett recept som jag inte lagt upp på bloggen. Det kommer hamna i min ebook :) Men jag kan rekommendera dig att testa kikärtsmjöl, lite olivolja, mandelmjöl och lite kryddor :)
RaderaTack snälla :) vet du på ett hum hur mycket av varje? Tänkte göra en middagspaj :) kram
Raderakanske 2 dl mjöl, 1 msk olivolja, 0,5 dl mandelmjöl och vatten tills du får en fin konsistens :)
RaderaTack gulliga du :)
RaderaHej,
SvaraRaderaVet du om det går att få tag på Pumpa på burk i sverige?
Mvh
Martina
Absolut. Finns på välsorterade livsmedelsbutiker, brukar stå i den amerikanska hyllan. Jag har sett det på Sabis på Karlaplan och på Coop på Lidingö (i Stockholm). Finns annars på www.usagodis.se
RaderaHej!
SvaraRaderaJag har tackat dig innan och gör det igen! Tack för att du har den här sidan!
Min bantning blir så mycket enklare och nyttigare!
Min unnadag som jag alltid har haft är helt borta för jag kan äta gott men nyttigt nu - utan en massa skräp! :-)
Jag rekommenderar din sida till alla och alla jag känner är jätteglada - även ett forum som jag är med i älskar det!
Tack för ett fantastiskt jobb!
Ha en fin helg!
//Nina - hon som älskar godsaker
Tack Nina!
RaderaDet är verkligen så roligt att höra att du mår bättre och att du slipper ha "ätardagar". Visst är det skönt att kunna äta mat som är bra men som ändå smakar som "riktiga" godsaker ;)
Trevlig helg!
Kram
Undrar om du aldrig använder/har recept som innehåller olika superfoods - exempelvis acai, maca, vetegräs eller mesquite?
SvaraRaderaNej, inte direkt. Jag är inte ett stort fan av sådana produkter men vill du så kan du bara tillsätta någon tsk i mina muffinsrecept osv. Vet inte hur och om de tål att bakas med (vissa antioxidanter tar säkert stryk om man hettar upp dem osv).
Radera