onsdag 9 januari 2013

Grymmaste frukosten, första träningspasset och middagstips

Igår körde jag året första pass och gud vad skönt det var att träna igen!! Planen var att köra lite lugnt men när det känns bra så är det svårt att inte ta i :)
Jag och David körde ett bröst- och axelpass och körde:

Lutande hantelpressar, körde 8 reps och ökade vikt för varje set tills jag inte klarade 8.
Sittande kabelflyes, 15/12/10 reps och ett sista set med dropset (5 reps, sänk vikten, 5 reps till, sänk och 5 reps till)
Sidolyft med hantlar, 4x12
Baksida axlar, framåtlutad med hantlar, 4x25
Avslutade passet med armhävningar: 20 reps, 15 resp, 10 reps, 20 reps, 15 reps, 10 reps ca 1 minuts vila mellan seten. Efter det var jag helt färdig!
I morse gjorde jag de godaste proteinpannkakorna jag ätit på länge, satt nästan och slickade rent tallriken! Jag har börjat lägga in mer kolhydrater i min kost igen och i dessa pannkakor har jag haft i havregryn vilket gör dem väldigt mättande och det ger så god smak!
Jordgubbarna ger sötma och saftighet och jag använde whey complete vanilj för att få i mig mer protein samt ge en härlig vaniljsmak.
Jordgubbs- och vanilj proteinpannkakor
1 port
0,75 dl havregryn
1 ägg
1 äggvita
1 skopa (ca 20g) Whey complete vanilj
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 normal stor mogen banan
1 msk stevia strö
2 jordgubbar, i bitar

Mixa alla ingredienser utom jordgubbarna med en stavmixer. Tillsätt jordgubbarna och rör om försiktigt. Stek i lite kokosolja, ca 2-3 minuter per sida.

Jag åt pannkakorna med lättkesella som jag blandade med stevia strö och vaniljextrakt/vaniljessens.
Riktigt bra start på dagen, idag är det rygg som står på schemat!
Näringsvärdet för endast pannkakorna (utan kesella) är:
337 kcal
33 g protein
26 g kolhydrater
6 g fett

Tänkte tipsa om en snabblagad men god middags/lunch som jag ofta gör (brukar variera grönsakerna dock):
Stekta blandade grönsaker (champinjoner, ugnsrostad butternut squash, röd paprika, purjolök, vitlök i lite olivolja) med rostade pinjenötter och ugnsbakat kycklingbröst (225C i ca 15-20 minuter med salt & peppar). Lite balsamico glaze för syns skull ;)

Ha en trevlig dag!





14 kommentarer:

  1. Hej!

    Tack för en jättebra blogg! Har spenderat mycket tid nu till att kolla runt bland dina goda recept. Vill prova baka/laga allt direkt :)

    Jag ser att du ibland använder whey och ibland kasein. Vad är det för skillnad på dessa? Jag har nämligen bara kasein hemma och funderar på om jag kan använda det till de recept du använder whey i.

    Mvh, en noob :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Tack för den fina kommentaren! :)
      Om du tittar under fliken "ingredienser" och sedan skrollar ner en bit till proteinpulver, har jag länkat till ett inlägg jag gjort där jag förklarat de olika proteinpulvrena och hur de används :)

      Hoppas det hjälper!

      Radera
  2. Snygggt som vanligt:) Tack för bra tips:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta! Uppskattar verkligen din feedback :)

      Radera
  3. ojojoj...värsta efterrätten till frukosten =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, jag det kändes nästan så när jag åt dem imorse ;)

      Radera
  4. Hej
    Va gott det ser ut, ska testa till helgfrukost!
    Har du räknat ut värdena på den variant av pannkaka?

    Fick förresten Questbar idag, vad snabb leverens trots det är från USA. De nya smakerna var goda :-)

    Tack för inspiration och recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag har räknat ut det och lagt till det i inlägget :)

      Radera
  5. Kan man byta ut ägget mot en äggvita istället? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men du bör nog ta 2 äggvitor då :)

      Radera
  6. Mina pannkakor blev ganska torra och jobbiga att äta. Vad har jag gjort för fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade du i alla ingredienser? All banan? Whey protein?
      Prova att steka dem lite kortare tid....

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...