måndag 3 juni 2013

Bananmuggkaka med en varm kanel & bananfyllning


Hej på er!
Har en snabb rast mellan kunderna och måste bara dela med mig av den fantastiskt goda muggkaka jag åt i morse till frukost. Hinner inte med att skriva så mycket mer om den (mer än att den var så sjukt fantastiskt god, godaste frukosten på länge...) utan låter bilderna tala för sig :)
Vill också passa på att påminna om att Proteinbutiken nu fått in i stort sett alla smaker på Questbars och de nu finns att beställa i webshopen.
Jag och David håller också på att skriva upp lite förslag på HIIT/intervall-upplägg och det kommer snart ett inlägg om det....jag har inte glömt ;)


Bananmuggkaka med varm kanel & bananfyllning
1 muggkaka

50 g havregryn
50 g banan
2 äggvitor
2 tsk stevia strö
1 tsk bakpulver
1/2 msk kokosmjöl

Fyllning:
25 g banan, i bitar
1 tsk kanel

1. Mixa ihop ingredienserna till muggkakan med en stavmixer tills det blir en slät smet. Häll i en smord stor mugg eller skål.
2. Blanda ihop bananen och kanelen och klicka ner blandningen i mitten av smeten.
3. Ställ in i micron och laga på full effekt i ca 1-1,5 minut.

Denna kaka är lite låg på protein så jag åt proteinfluff till som jag gjorde på 100 g frusna jordgubbar, 1 skopa (20 g) whey complete vanilj och 1 msk lättkesella. Ni hittar instruktioner på hur man gör fluff i receptarkivet.
Näringsvärde för muggkakan:
246 kcal
16 g protein
46 g kolhydrater
4 g fett

Med proteinfluff:
430 kcal
39 g protein
54 g kolhydrater
7 fett

30 kommentarer:

  1. gjorde den som en pre-workout alldeles nyss. den slank ner alldeles för snabbt... HERRE så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den god...har också kört den som en pre-workout...ger bra mättnad och bra med energi :)

      Radera
  2. :) Mums. Skulle behöva något smarrigt ikväll, så ja...denna kanske jag ska testa =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar den, detta är klart en av mina favoriter :)

      Radera
  3. Åh, vilken frestelse! Jag är riktigt svag för banan i mjuka kakor, så detta måste jag testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, älskar banan....i allt!! ha ha

      Radera
  4. En fråga om Questbars.... Är de helt nötfria?
    Förutom de som heter nåt med peanut och cashew såklart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra fråga. Har inte helt koll på om alla är nötfria. Kolla på deras hemsida så finns det information där :)

      Radera
    2. Aha, tack! Där fanns infon och JA det fanns nötfria : D

      Radera
  5. Detta recept måste jag testa snarast, såg himla gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Bästa muggkakan jag gjort hittills :)

      Radera
  6. Om man vill gå ner i vikt och ska träna styrka direkt på morgonen hur rekommenderar du en att göra då, äta frukost innan eller efter passet? Eller dela upp det och äta lite innan och lite efter? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du tränar styrketräning bör du äta både före och efter ditt pass :)

      Radera
    2. Ska jag då äta ett mindre mål innan styrkepasset och ett större efteråt? :)

      Radera
    3. Eller frukost innan och sedan ett mellanmål någon timme efter träningen :)

      Radera
  7. Ja fast jag tränar 6 på morgonen. Då behöver jag äta frukost 5 och sedan mellanmål 8. Det står jag mig aldrig på till lunch. Nu har jag kört bcaa direkt när jag vaknar, frukost 8 och mellanmål 10 och är lagom mätt till lunch.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle äta något innan styrketräningen, vid 5. Sedan en proteinshake och kanske en frukt efter passet och sedan mellanmål vid 10 :)

      Radera
  8. Mmmm den var grymt god!!!!Jag hade i nystött kardemumma och vaniljproteinpulver också :)

    SvaraRadera
  9. Mums, kardemumma i låter helt fantastiskt gott!!

    SvaraRadera
  10. Kan man skippa kokosmjölet eller ersätta det med något annat? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men den blir inte lika "fluffig". Testa mandelmjöl eller mer havremjöl.

      Radera
  11. Jag år denna kaka att bli 316 kcal, 11g fett, 49g kolhydrater, 16g protein. Hur kan det bli så olika?

    SvaraRadera
  12. Låter supergott! Skulle man kunna ersätta havret med något annat, då jag kö Paleo?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! I det här receptet måste man ha någon form av lite kompaktare mjöl som havre eller bovete. Jag har ett recept på muggkaka som heter "vanilj och mandel muggkaka", den skulle kunna göras paleo :)

      Radera
  13. Jag gjorde en åt mig själv och en åt min pojkvän till frukost innan ett styrkepass. Den var supergod!! Riktigt mättande och full av energi! muumms! Gud vad duktig du är Susanna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den mättande!? Jag behövde vänta nästan 1,5 timme innan jag smält den tillräckligt för att kunna träna ;)

      Radera
  14. Mums! Blev hur god som helst!
    Tror du man kan göra smeten på kvällen och ha i kylen och grädda på morgonen till frukost?

    Tusen tack för en bra och inspirerande blogg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Om du inte blandar i bakpulvret så borde det gå. Ha då i bakpulvret på morgonen innan du gör den :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...