onsdag 28 oktober 2015

Kladdig proteinchokladkaka med hemgjord kokosglass

Ser ni? Ser ni hur saftig och chokladig den är?!
För några år sedan var kladdig caseinfudgekaka det enda jag åt till kvällsmål...det var det målet jag längtade efter och såg fram emot hela dagen. En varm caseinkaka med varma hallon, lite lättglass och en matsked mandelsmör...hur gott!?
Men som med allt annat så tröttnar man ju efter ett tag och jag testade lite olika varianter av kvällsmål som kvargglass, protiensmoothies och proteinpuddingar innan jag experimenterade fram detta recept för ett bra tag sedan eftersom jag saknade den här "lyxkänslan" som en chokladkaka ger :)
Det var nog faktiskt över 2 år sedan jag gjorde detta recept och jag kommer ihåg hur exalterad jag var över hur god kakan var och det var svårt att låta bli att äta alla bitar på en gång! Jag var så nöjd med det här receptet att jag sparade det till min e-bok som jag släppte för ett par år sedan.
De är inte så ofta jag går tillbaka till mina "gamla" recept, jag gillar ju att hitta på nya hela tiden, men för några dagar sedan tittade jag igenom en massa anteckningsböcker och då hittade jag det här receptet. Jag bakade det och oh la la...lika exalterad som förut!!! Eftersom jag vet att ni är lika bakglada som jag kände jag att jag måste dela det med er.

Glassen är en bonus och kakan är minst lika god med lite bär och en klick nötsmör till, eller lite vaniljkvarg. Välj själva, men lova mig att ni testar denna kaka!
Kladdig proteinchokladkaka
8 bitar

225 g kokta och sköljda kikärtor (ca 1 tetrapak)
2 ägg
1 msk valfritt nötsmör (or other nut butter)

1 msk kokosolja
1-1,5 msk stevia strö
2,5 msk kakao (mer om du vill ha den riktigt chokladig)
1 tsk bakpulver
1 skopa (20g) casein i chokladsmak
0,5 dl osötat äppelmos
25 g sockerfri mörk choklad


Kokosglass (1 portion):
0,5 dl lättkvarg (gärna i kokossmak)
0,5 dl minikeso (eller mer kvarg)
1 msk stevia strö
1⁄2 tsk kokosextrakt (valfritt)
1 msk riven kokos


1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom den sockerfria chokladen, med en stavmixer tills du får en tjock slät smet. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
3. Smörj en bakform, ca 20x20 cm, med kokosolja och täck med riven kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll koll så du inte gräddar den för länge, då blir den torr. Ta ut och låt svalna.
4. Gör glassen genom att mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Ställ in i frysen i ca 20 minuter. Ta ut glassen, rör om och ställ in i frysen i ytterligare 20 minuter.

Näringsvärde per portion (1 bit chokladkaka och all glass):

270 kcal
18,5 g protein 
11 g kolhydrater
16 g fett 

9 kommentarer:

 1. Ser underbart ut! måste testa detta recept i helgen =)

  Har en liten fråga till dig också...
  Jag försöker göra någon sorts nyttig, socker- och glutenfri chokladmuffins som ska vara FLUFFIG, men lyckas inte få till den konsistensen jag vill ha. Har försökt med bakpulver, bikarbonat, vispa i äggvita... men det blev alltid kompakt på något sätt och vis ändå.

  Har du några tips?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du haft för övriga ingredienser i? För mycket mjöl och torra ingredienser kan ge en kompakt muffins. Mina frukostmuffins med banan och krispig topping är superfluffiga. Testa det men ha i kakao i för chokladmuffins :)

   Radera
 2. hej!
  Jag gillar din blcgg starkt, härligt med alternativa recept som ofta dessutom är gl fria! Jag undrar om du har något bra recept på smörgåstårta att dela mid dig av?
  // Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket! :) Inget på lager, men jag kan absolut testa att göra en nyttigare variant framöver :)

   Radera
 3. Shop for the best convection microwave oven in India under 10000, 15000 and enjoy! best convection microwave oven india

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...