tisdag 3 november 2015

Produktutveckling och julbak

Hjälp vad tiden går fort nu, redan november och snart jul! Jag har redan planerat nya julrecept som ska bakas och jag längtar efter pepparkaks- och saffransdofter som sprids i lägenheten.
Jag gillar verkligen hösten, den är ju bara för vacker. Jag fångade denna bild på väg hem från en promenad på Djurgården i söndags:
Men innan julbaket kan börja måste jag bli klar med produktutvecklingen av glass-smaker på Add Ice cream, vilken jag är ansvarig för. Jag tycker verkligen att jag har det bästa jobbet EVER och höjdpunkten är att få provsmaka alla olika tester och experiment. Kollegorna blev också nöjda när jag kom in med senaste proverna till eftermiddagsfikat ;)
Om det inte fanns några gränser (mer än fantasin), vilken/vilka smaker skulle ni vilja se i vårt sortiment?

Apropå nya produkter, har ni smakat senaste nyheten från Lindahls? Pepparkakskvarg!!! Måste bara smaka så jag hoppas få tag i den snart. Tänk er en skål med pepparkakskvarg, hackade mandlar, massa kanel och kanske lute smulade pepparkakor över (finns recept på nyttiga pepparkakor HÄR). Mums!
Träningen flyter på och jag är tillbaka på gymet efter en väldigt långdragen förkylning/influensa och höftproblem. Jag gjorde en magnetröntgen (efter lång väntetid och lite tjatande) som visade ödem/ökad mängd vätska i leden och möjlig ruptur/blödning. Så nu blir det rehab för höften och inte så mycket tung benträning på ett tag. Det stoppade däremot inte mig från att testa marklyft igår.
Ibland blir jag faktiskt förvånad över hur kroppen fungerar! Mitt max i marklyft är 110 kg och det gjorde jag för flera år sedan. På grund av höften har jag inte kört mark på nästan ett halvår och jag har blivit mycket stelare. Redan under uppvärmningslyften igår kände jag mig stark och stabil och jag fick i slutet av passet till 102,5 kg, inte långt ifrån mitt max. Är det inte konstigt?! Men jag gläder mig åt det och kämpar vidare för att bli starkare. Jag blir faktiskt riktigt peppad av att använda appen Merithon och jag lägger in resultat regelbundet och försöker slå mig själv och alla andra som är registrerade användare. Utöver att använda appen ska jag sätta upp några mål för vintern och sedan nya för våren.

Har ni satt upp några mål inför vintern? Tell me!! :)

14 kommentarer:

 1. Riktigt syrlig citronglass skulle i alla fall jag älska!! Mums :) Även kokos och pistage är favoriter när det kommer till glass!
  Jobbigt med skada :/ Hoppas verkligen att det blir bättre snabbt med rehab!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter supergott! :)

   Tack, det hoppas jag med. Tar sån tid med rehab bara....

   Radera
 2. Jag har tre favoritsmaker, saffran, lakrits och pistage. Så dessa smaker vore superkul!

  SvaraRadera
 3. Kokos vore grymt! Och peanutbutter cups ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja kokos är en av mina favoritsmaker också!

   Radera
 4. Sjukt tråkig och fantasilös smak för de flesta tror jag, men eftersom du frågar :D Jag älskar päronsmak på glass, det är min absoluta favorit!
  Angående pepparkakskvarg så föll den mig inte alls i smaken, hade lite svårt att få ihop det syrliga med pepparkaka. Men den funkade finfint i ett mjukpepparkaka recept :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, päron är supergott!
   Jag gillade inte heller pepparkakssmaken.....syrlig och lite för mjäkig.

   Radera
 5. Hej!
  Jag gjorde idag ditt recept på Apelsin proteincheesecake med chokladswirl och den var jättegod!
  Jag skulle gärna vilja se mer recept på cheesecake. Jag undrar kan man frysa in den efter tillagning?
  Och en vanlig onyttig cheesecake ska man ofta ha i frysen för att den ska stelna mer, kan man göra det med denna?
  Skulle gärna se recept på cheesecake med en lågkaloribotten, alltså en botten med få kalorier (utan mycket nötter i smeten).

  Jag skulle gärna se fler recept på saftiga bars, som liknar receptet på morotsbars (alltså utan fibersirap).


  Tack för du finns!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag absolut fixa! :)
   Ja, cheesecake kan man frysa efter tillagning och det går även med detta recept.

   Mycket bra tips, de ska jag skriva upp på min "att-göra"-lista! :)

   Radera
 6. Hej Sanna!
  Jag håller med om att saffran, alternativt pistage-glass, vore grymt! Mest nyfiken är jag dock på din höftskada - jag är nämligen själv skadad (höftböjaren) sedan mars och har testat träning, rehab, och nu kiropraktik. Ingenting har hjälp hittills och jag är desperat! Kan varken köra böj eller mark. När är det läge att rönta, och vart vänder jag mig för detta? Jag vore mycket tacksam för tips, och lycka till med din rehab! Vänliga hälsningar från Clara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist med din höftskada. Jag gick till min husläkare och pratade med dem. En vanlig slätröntgen kommer antagligen inte visa något, du kommer behöva göra en magnetröntgen, men det borde läkaren ha koll på. Det är lite väntetid men det får man väl stå ut med antar jag :)

   Radera
 7. Hej!
  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om dina favorit caféer i stockholm, som erbjuder hälsosam fika. Jag har letat och letat, men bara hittat vanliga sockerrika caféer.

  Tips på glassmaker; melon, mintchoklad, jordgubb, tutti-frutti, gräddkola, toffie :)

  Tack för dina inspirerande nyttiga recept!
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica!

   Självklart kan jag göra det :) Jag har gjort ett liknande inlägg tidigare, sök i bloggen, men jag ska definitivt uppdatera det :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...