onsdag 25 november 2015

Kyckling på burk?

Jag måste erkänna att jag blev riktigt skeptisk när jag hörde talas om nyheten som Proteinbutiken lanserat. Kyckling på burk? Konstigt!
Jag var såklart jättenyfiken på att testa och jag blev positivt överraskad över smaken! Kycklingen kommer i 3 smaker: Kycklingbröst i tomatsås, i vatten och i olja. Kycklingen i tomatsås smakar lite som makrillfilé i tomatsås men mycket mildare och såklart inte lika "fiskig" smak. Den neutrala smakar inte så mycket men jag kan tänka mig att den är god att blanda ner i såser eller grytor och kanon för de som dietar och är trötta på tonfisk/torsk. Den i olja var jag inte så förtjust i, men jag gillar i och för sig inte tonfisk i olja heller :) Näringsvärdena är jättebra (71 kcal per 100 g för den i tomatsås) och det är inga konstigheter i innehållsförteckningen.
Något som jag kände att jag behövde kolla upp är vart kycklingen kommer ifrån och hur den är uppfödd. Även om jag inte är superstrikt med att köpa ekologiskt och enbart svenskt (ibland räcker inte ekonomin till) så tycker jag att det är viktigt att inte köpa kött/kyckling där man inte vet hur djuren blivit uppfödda. Jag pratade med Thomas på Proteinbutiken som berättade att kycklingen kommer från Spanien och den kommer från frigående kycklingar. Det gjorde stor skillnad för mig och tänker man på hur mycket tonfisk i burk jag köpt genom åren och att man inte alltid vet hur den fiskats så tycker jag detta är ett jättekul alternativ.

För er som är nyfikna kommer Proteinbutiken finnas på Fitnessfestivalen och de kommer bjuda på smakprov på kycklingen. Ni hittar dem i monter B10:35.

2 kommentarer:

  1. Very interesting,good job and thanks for sharing such a good blog.your article is so convincing that I never stop myself to say something about it.You’re doing a great job.Keep it up

    SvaraRadera
  2. Very interesting,good job and thanks for sharing such a good blog.your article is so convincing that I never stop myself to say something about it.You’re doing a great job.Keep it up.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...