tisdag 17 november 2015

Just nu.....

.....Mumsar jag på dessa små godbitar. Jag lade upp dessa på Instagram i helgen och har nog gjort dem 4 ggr sedan dess, sjukt goda!

Pepparkaksdegsproteinbollar
För ca 10 stycken

1 skopa (30 g) whey complete vanilj
1 dl havregryn, mixa till ett mjöl i en matberedare/mixer
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk mandelmjöl
1 msk mandelsmör (eller valfritt nötsmör, jordnötssmör blir inte så bra dock)
1,5 msk mandelmjölk, kan behövas lite mer (eller valfri mjölk)

Valfri topping: Sockerfri vit choklad

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Ha i alla blöta ingredienser och knåda ihop allt med händerna. Rulla till små bollar. Smält lite sockerfri choklad och ringla över bollarna. Ställ in i kylen och låt svalna. Kan frysas!

Näringsvärde för hela satsen:
368 kcal
23 g kolhydrater
32 g protein
16 g fett

....Inspireras jag av godheten som finns i världen mitt i alla hemskheter. Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma.

Från Project Playgrounds hemsida:
"Sydafrika är ett populärt turistmål och Afrikas rikaste land, men också ett land präglat av enorma motsättningar. I landets kåkstäder är fattigdom, missbruk och våld vardag. Här mördas 40 människor varje dag. Var fjortonde sekund våldtas en kvinna, och antalet HIV-smittade är högst i världen.
Att växa upp i en kåkstad är en ständig kamp. Project Playground stärker barn och ungas personliga och sociala utveckling genom kostnadsfri organiserad aktivitet, sport och stödprogram efter skoltid fem dagar i veckan.
Det finns flera sätt att ge en gåva och förändra barns villkor världen över.
Var med och stöd Project Playground!"

När man ser bilderna på barnens leenden och lyckan i deras ögon över att få lära sig simma kan man inte annat än le. Jag kommer i alla fall skänka pengar till insamlingen, gör gärna det ni också!

.....Är jag exalterad över att vi äntligen fått mer Add Ice cream-glass i smaken Cookie dough  till vårt lager. Detta är vår överlägset populäraste smak och den har varit slut i butik i flera veckor. Vi har också förbättrat receptet (den är svingod!!) och vi kommer att sälja glassen i vår monter på Fitnessfestivalen om två veckor.

Vi finns i monter B04:34 och ser verkligen fram emot att träffa alla er som ska dit. Kom förbi och provsmaka glassen och prata lite! :)

....Funderar jag på vilka julrecept jag ska försöka göra nyttiga i år. Jag har ju redan gjort en hel del (ska lista upp alla julrecept som finns på bloggen snart) så jag tänkte testa några nya. Har ni några önskemål? :)


10 kommentarer:

 1. Skulle vara roligt om du försökte dig på nyttig GLÖGG! Hah, är säkert assvårt, men bör ju gå? Alkoholfri eller med alkohol spelar ingen roll (alkohol är ju dock mindre hälsosamt så kanske utan då). Tänker mig typ vatten med smaksättningar som kokas ihop?? Haha vetefan.

  Annars har du ju gjort det mesta. Kanske knäck, chokladfudge, pepparkakscheesecake utan mjölkprodukter, juligt knäckebröd, Janssons, korv av något slag..?

  SvaraRadera
 2. Sådan smulig/Sockrig fudge som bara smälter i munnen! och allt möjligt annars =)

  SvaraRadera
 3. First, thank you for this great post. Learn a lot from this post. We hope you will be able to attend regular post.Androidreview And Health24

  SvaraRadera
 4. Har inget med inlägget att göra, men är nu sjuk för 7e gången i år… Halsont, förkyld och lite feber tror jag. FÖRSTÅR INTE hur jag kan bli sjuk hela tiden?? Har dock en liten teori; så fort jag sover lite någon natt och/eller de YTTERST få gånger jag inte äter något PRECIS efter ett träningspass, verkar det som att jag blir sjuk. Kan det vara så illa? Att så otroligt lite krävs för att jag ska åka dit igen? Tycker annars jag gör allt rätt; äter allt, äter tillräckligt tror jag (blir hela tiden starkare och går inte ner i vikt så antar att jag äter tillräckligt iaf), sover dock rätt dåligt, jag får alltid till minst 7-8 timmar MEN jag vaknar mycket varje natt. Ska tävla i crossfit i februari men om jag ska bli sjuk hela tiden kommer det inte gå… :( SNÄLLA hjälp?! Äter magnesium, D-vitamin, zink också.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack för en grym blogg!

  Jag har många önskemål på recept som jag gärna skulle vilja se dig gärna nyttiga varianter av:

  Julrecept: Mjuk saffranskaka (kanske med receptet på mjuk pepparkaka som utgångsspunkt?), mintkyssar, julstubbe med chokladmousse, rödkålssallad (utan sirap), rödbetssallad (utan gräddfil/creme fraiche), janssons, chokladkolor

  Godis: chokladkolor, gelehjärtan, gräddkolor, citronkolor

  Tårtor: Prinsesstårta, Alfons kalastårta (banan- respektive chokladkräm), Marängtårta, rulltårtor med olika fyllningar (ex. med choklad, med jordgubb/hallon respektive med citronkräm)

  Desserter: Pannacotta, budapestbakelse, chokladterrine, chokladpudding (ej på blomkål/bönor/nötter- magen klarar inte det), chokladmousse, cheesecake (ex. jordgubb)

  Kakor: Tigerkaka, sockerkaka, ambrosiakaka, tuppkaka, drömmar, hallongrottor, chokladbiskvier, sirapssnittar, vaniljhjärtan, mandelkubb, solbullar, nektarinkaka, mazariner, mintchokladkaka, radiokaka, macarons,
  morotskaka (mer smak, mer mjuk och luftig än det receptet du har på morotskaka, kanske utgå ifrån receptet på morotskaksbars?- de är jättegoda och saftiga)

  Bars: fler recept på saftiga bars som morotskaksbarsen. De andra fastnar överallt i tänderna för de är så sega.

  Mat: olika pizzadegar och pajdegar (ej på bönor/grönsaker, istället helst på havremjöl/proteinpulver/dinkelmjöl), piroger.


  Jag hoppas att du uppskattar dessa förslag, har funderat länge :)
  Tack för en underbar blogg igen! Du är min stora förebild :D
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Wow, vilken härlig lista!! Jag ska genast ställa mig i köket :)

   Stor kram!!

   Radera
  2. Du är bäst! Tack fina du :)

   Mvh Jessica

   Radera
 6. nyss gjort pepparkaksproteinbollar =) kanongoda tack så mycket mvh Lisa

  SvaraRadera
 7. Jag kommer förbi och smakar på glassen på Fitnessfestivalen :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...