måndag 28 september 2015

Kvarg kvarg kvarg

Jag älskar verkligen kvarg men blir nästan överväldigad över utbudet som dykt upp senaste tiden! Förutom Lindahls, som spottar ut nyheter på löpande band, så har även Gainomax och Skyr kommit med nyheter.

Kolla in Lindahls nyheter:
Kyckling-, räk-, och laxsallad med kvarg som bas istället för majonnäs! Grymt!
Jag har inte fått tag i kvargsalladen än (verkar såååå spännande!), men har smakat de nya smakerna Banan-valnöt och Energidryckssmak. Tyvärr föll de inte mig i smaken alls, Energidryckssmaken smakar som kvarg blandat med Red bull och Banan-valnöt har en konstig kemisk bismak. Ska testa Latte Machiato-smaken och Gräddkola-smaken också och hoppas på att de är bättre. Pepparkakssmaken har jag inte sett någonstans men ska bli kul att testa när den dyker upp i hyllorna. Vad tycker ni om de nya smakerna? Har ni testat dem?
Gainomax har kommit ut med en naturell kvarg med olika toppings, jag har faktiskt inte testat någon av dem än men de ser spännande ut!
Jag testade Skånemejeriers drickkvarg i Blåbär & acai häromdagen och den var faktiskt riktigt god och ett kanonbra mellanmål.
Den här nyheten från Skyr i mango & passion-smak utan tillsatt socker var god, men faktiskt lite för söt för min smak.

Min favorit är fortfarande Lindahs kokoskvarg, så himla god!

När vi ändå pratar om nyheter, har ni sett nya Questbar-smaken?!?! Pumpkin pie! Och inte nog med att det är en ny smak, den är också ny genom att den är täckt med typ glasyr. Hur gott? Nu gäller det att hålla ögonen öppna på försäljningsställen så att man kan klicka hem ett par bars. Ingen som ska till USA snart och vill köpa med sig några bars till mig? ;)

17 kommentarer:

 1. Jag testade Latte Machiato i helgen. Helt okej men inte alls lika god som kokosen som också är min favvo! =)
  Åhhh, va god den nya questbaren lät!!! Hur ny är den? Finns den på marknaden än? Har du tips på var de brukar få in nyheter först? Beställer mina questbar från iherb och ska göra beställning strax, tror du de får in den närmsta dagarana?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kokosen är överlägset godast!
   Ja den är ny och jag tror att den går att beställa på nätet, typ på Iherb.com

   Radera
 2. Alltid kul när det kommer nya produkter, även om jag tycker det kan gå lite överstyr ibland. Det är ju en orsak till att klassikerna finns kvar ;)
  Vissa smaker känns lite onödiga, är det t.ex inte godare att ha i egen banan och valnötter i den naturella kvargen tycker jag. Sprang på ytterligare en ny skyr idag, rödbeta,granatäpple, lime och citron!
  Kul att du provar så vi kan ta del av flopparna och topparna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, naturell kvarg med banan och valnötter på är sjukt mycket godare :)

   Radera
 3. Jag reser till New York om lite drygt en månad, vet du vart man kan köpa dessa där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte men tror att de kommer finnas på GNC och Vitamin shoppe :)

   Radera
 4. Hej Jag har blivit kär i din blogg. Så fantastiskt bra skrivit och vilka underbara recept du tagit fram.
  Jag blev så sugen på att alltid ha med mig dina recept och tänkte hämta Tasty Health appen. Nu till problemet, jag har en android telefon kan det tänkas att det kommer en app som passar den också ?

  Vänliga hälsningar Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anita, vad glad jag blir!
   Vi håller på att titta på en Androidversion av appen men det är inget som finns i nuläget....

   Radera
 5. Spännande produkter! Vissa har jag sett, men andra var nya för mig. Glad för skyrs nyhet som jag måste prova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kul när det dyker upp nyheter, älskar att prova allt nytt :)

   Radera
 6. Nice ! I found your site very beautiful and distinguished too. Thank you for your good work and continue. Just watch it;All Posted Jobs
  You can browse the homepage, category or subcategory pages, or use the search to find a sup you wish to purchase. All sups start at $4 and some contain extra services, which you can purchase as well. Just click Order Now to make a purchase. You have several ways to pay for the service.

  SvaraRadera
 7. Jag har smakat kaffe och kolakvargen. Kolakvargen var supergod, men kaffe uäck säger jag bara. Smakade bara icke naturligt. Annars är kokoskvargen min favvo också. Energismaken bryr jag mig inte om då jag inte ens gillar energidryck.

  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag nog inte ens testa kaffesmaken :)

   Radera
 8. Hej, jag måste bara fråga dig , jag har googlat å försöker få ihop de här men jag måste vara korkad på riktigt :P om jag ska ska göra en deff, då ha jag läst att man ska ta 1,5-2 g protein per kroppsvikt , sen ska man ta 60 % kolhydrater å resten fett . Räknar man med då typ "fettet som tillkommer " typ i kolhydraterna osv ? Nu väger jag 62 kg och är 174,5 cm . Har läst att du har en liten förklaring här på bloggen, men som sagt så verkar jag inte vara den smartaste jag :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1,5-2 g protein per kg kroppsvikt är en bra utgångssiffra, sedan är det väldigt individuellt hur man lägger upp resten. Vissa gillar att äta mer kolhydrater medan andra svarar bättre på lite högre fett.
   Räknar du macros räknar du fett, protein och kolhydrater i allt, dvs havregryn innehåller både fett och protein utöver kolhydraterna. :)

   Radera
 9. Acesulfam K och Aspartam i nästan varenda Kvarg-sort. Samt även Karragenan i vissa. Ingen hänsyn till detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att var och en själv får ta ansvar för hur man ställer sig i den frågan. Jag personligen tycker att det finns mycket värre saker än aspartam som man bör ta hänsyn till och jag själv äter inte så mycket kvarg med sötning att jag tror att det är farligt för mig. Har läst en del om aspartam, både forskning som säger att det inte är farligt och forskning som säger att det är farligt (forskning som säger att det inte är farligt, se länk nedan):
   http://www.andeal.org/topic.cfm?cat=4089&auth=1

   För min del väljer jag att äta kvarg med sötningsmedel i ibland, men det är mitt val, alla får göra som de vill.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...