måndag 5 oktober 2015

En-portions kanelbulle på 2 minuter

Var det någon som missade att det var kanelbullens dag igår? Jag hade nog faktiskt missat den om det inte var för att jag gick förbi Pressbyrån otaliga gånger igår och utanför varje butik var det reklam för kanelbullar och kanelbullens dag.

Jag hade tänkt baka igår men jag har varit dundersjuk i över en vecka nu med feber, halsont och hosta så det fanns inte riktigt energi till det. Jag har inte heller kunnat träna på nästan en och en halv vecka och det börjar spritta i kroppen efter att få röra på mig, men det är tyvärr bara att vila och hoppas på att det går över snart. Energin är inte på topp idag heller men jag var ändå sugen på att göra ett kanelbulle-recept, ett enkelt recept utan allt meck med jäsning. Jag tycker det är väldigt kul att baka riktiga kanelbullar men nackdelen är att det blir så många bullar och risken när man har dem hemma är att man går och nallar i frysen tills de är slut. Hur smidigt är det inte då att bara göra en kanelbulle?!
Det här receptet kunde inte vara enklare och vet ni? Det smakar verkligen som kanelbulle!!! En perfekt liten munsbit som görs i micron på 1 minut, inte illa va?!
En-pertions kanelbulle på 2 minuter
1 bulle

0,5 dl mandelmjöl (eller 0,25 dl havremjöl + 0,25 dl mandelmjöl)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk whey complete vanilj
1 msk stevia sötströ eller liknande sötning
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1/8 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/8 tsk äppelcidervinäger
1 msk osötat äppelmos
1 msk valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)

Fyllning:
1/2 tsk kanel
1/2 msk Sukrin gold eller liknande sötning

Glasyr:
2 msk Philadelphia light
1-2 msk mjölk
1-2 tsk sukrin melis (som florsocker)

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en liten skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills det blir en deg. Lägg degen på bakplåtspapper (strö lite mandelmjöl över så att degen inte fastnar) och kavla ut den. Strö över kanel och sukrin gold och rulla ihop.
2. Lägg den ihoprullade degen i en mugg (smörj med kokosolja) och tryck till den lite. Laga i micron i 1 minut och vänd över muggen på en tallrik.
3. Gör glasyren och ringla den över kanelbullen.
Näringsvärde per portion (beräknat på 0,5 dl mandelmjöl):
222 kcal
8 g kolhydrater
12 g protein
14 g fett

6 kommentarer:

  1. OH my! Provade detta nyss och det var så sjukligt gott!! Du har rätt, smakade som Kanelbulle,och med glasyren till..�� tack för grymt recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att du gillade receptet....en kanelbulle älskare till en annan ;)

      Radera
  2. Thank you so much for the interesting post the recipe seems very easy to make.

    Buy cheap essay service

    SvaraRadera
  3. Så god! Tack för receptet.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...