söndag 17 april 2016

Havre- och morotsbröd (glutenfritt, proteinrikt)

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg hittills!

Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna. Det var superkul att vara med och det förelästes om sociala media, posering, regler mm för de som ska tävla i bikini fitness och body fitness. En mycket innehållsrik dag och jag kan verkligen rekommendera den är workshopen om du ska eller funderar på att tävla.



Helene visar hur en front pose i body fitness ska se ut
"man tager vad man haver-mellanmål": proteingröt med hallon
Så helgen har dominerats av jobb och fortsätter i den andan då jag har en massa nya kost- och träningsscheman att skriva till nya kunder samt uppdateringar att svara på. Om du är intresserad av hjälp med kost och träningsupplägg är jag fullbokad just nu, men jag tar emot nya kunder under mitten av maj. Det är bara att maila sanna@iformonline.se om du är intresserad av att börja under våren/sommaren.

Jag var sugen på att göra en lyxfrukost/brunch idag, men hade i princip inget hemma så det blev till att åka till Ica Kvantum och storhandla (kommer lägga upp hur en storhandling för mig kan se ut under veckan), följt av bakande och test av ett nytt brödrecept.
Det här brödet blev supergott och är hur enkelt som helst och behöver inte jäsas. Jag valde att använda ett proteinpulver med vaniljsmak för ett sötare bröd men det går jättebra att använda ett naturellt för ett mer neutralt bröd. För dig som inte använder proteinpulver skulle jag tippa på att det går att byta det mot motsvarande mängd havre- och mandelmjöl (en mix av båda).

Favoritpåläggen är definitivt löskokt ägg, kalkon, 17%-ig lagrad herrgårdsost, paprika och avokado!
Havre- och morotsbröd
1 liten limpa, ca 15 skivor

2,5 dl (80g) havregryn
1,25 dl (45) havremjöl (mal havregryn till mjöl i en matberedare/mixer)
2,5 dl (90g) mandelmjöl
2,5 skopa (60 g) whey/vassle (Pure whey eller med vaniljsmak)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g lättkvarg
3 äggvitor
50 g riven morot

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt med en sked. Degen ska vara kladdig.
3. Smörj en liten brödform (min är ca 25x10 cm) med kokosolja och häll i smeten. Strö på lite havregryn. Jag kan rekommendera att ha bakplåtspapper i brödformen för att undvika att det fastnar. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter (kan behövas lite mer tid, beroende på vad du har för typ av ugn). Ta ut och låt svalna i formen och lägg sedan över på ett galler för att svalna helt.
Näringsvärde för hela brödet:
1268 kcal
98 g kolhydrater
81 g protein
57 g fett

Per skiva (1 av 15 skivor):
86 kcal
6,5 g kolhydrater
5,4 g protein
3,8 g fett




2 kommentarer:

  1. Hej :) köpte nyss din app. Verkligen superbra :)! Men de känns som de fattas massa recept i appen??

    SvaraRadera
  2. Ursäkta språket men satan i gatan vilket gott bröd!!! I love it!! Tack för dina underbara recept!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...