lördag 9 april 2016

Snabb kycklingröra till wraps, sallader mm

Hemma i Stockholm igen efter nästan en vecka nere i Skåne med Add Ice cream. Vi har varit i vår fabrik och experimenterat och produktutvecklat, riktigt spännande :)
Jag har oturligt nog haft en seg förkylning senaste 2 veckorna så det har inte blivit mycket träning, med det har blivit desto mer matlagning!
Förra veckan var jag och kollegorna på Add Ice cream på Mathem.se och lagade en massa nyttiga recept och fotade i deras studio. Deras provkök är verkligen helt magiskt!! Jag tycker att jag har en massa olika prylar, pytsar och tillbehör till bakning och fotografering hemma men det är verkligen inget mot utbudet hos Mathem! Det var så kul att låta kreativiteten flöda!
Det kommer lite nya smaskiga recept här på bloggen inom kort, det brukar alltid bli mycket mer bakning på våren då det är ljusare och lättare att fotografera. Tills dess tänkte jag dela det här superenkla receptet som har blivit en storfavorit hos mig senaste tiden. Passar utmärkt som fyllning i wraps, till salladen, på mackan, till bakad potatis eller direkt på tallriken med valfritt tillbehör (supergott med äpple till!!).
Snabb kycklingröra
3 portioner

250g kycklingbröst (jag använde grillad kyckling, det går lika bra)
1 röd paprika
1/4 röd lök, finhackad
0,5 dl hackad persilja
1 dl lättkvarg (eller turkisk yoghurt)
0,5 msk dijonsenap
1,5 tsk honung
salt & peppar

1. Stek eller ugnsstek kycklingen med valfria kryddor. Låt svalna och hacka sedan upp i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en skål och rör runt tills allt är blandat. Servera med valfritt tillbehör.
Näringsvärde per portion (om du använder kycklingbröst):
215 kcal
14 g kolhydrater
31 g protein
3 g fett

Imorgon är sista dagen att ansöka om att bli ambassadör och/eller säljare för Add Ice cream så gå in på vår hemsida för mer info och ansökan!

4 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...