lördag 20 augusti 2016

Kärleksmums-proteinmuffins

Jag har varit ute på ganska många pw´s senaste tiden, och något med det bästa med långa promenader är att man får tid för sig själv, man hinner rensa huvudet, tänka på gamla minnen, fundera ut nya mål och planer. Under min senaste promenad började jag tänka på hur mycket jag bakade för ett par år sedan, ungefär ett år efter att jag startade bloggen. Baka och träna var typ det enda jag gjorde. Jag älskade det och kreativiteten flödade! Jag bakade till frukost, lunch och middag, utan att överdriva!
Nu blir det inte lika ofta på grund av att mitt jobb tar så mycket tid (älskar det dock) men jag måste erkänna att jag saknar bakandet väldigt väldigt mycket. Därför tog jag tag i saken, drog hem lite tidigare igår, stannade på vägen och handlade en massa ingredienser och började baka. Jag hade en riktig bakstuga här hemma igår och jag höll på till långt efter midnatt. Så kul!Inte nog med att jag fick en massa recept gjorda, jag lyckades också få fram ett recept som numer är ett av mina absoluta favoritrecept! Kärleksmums är ju bara så gott så det är löjligt och det här receptet smakar PRECIS som kärleksmums, jag skojar inte!! Frostingen har jag "lånat" av min vän Fanny, hon hade denna glasyr på en tårta jag fick smaka och jag blev typ kär. Glasyren är en sån grej man skulle kunna leva på!!Här kommer receptet, jag hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör!
Kärleksmums-proteinmuffins, 7 st
Muffins:2,5 dl (ca 75g) havregryn
1 skopa (30g) whey complete choklad (eller vanilj)
4 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3,5 msk stevia strö
2 msk naturellt mandelsmör
2 äggvitor
0,5 dl osötad äppelmos
1,5 dl valfri mjölk (jag använde osötad kokosdryck)

Glasyr:
1,5 dl sukrin melis (eller vanligt florsocker, men det ska vara florsocker/-sötning, INTE strö)
3 msk kakao
1 msk kokosolja
1 msk mandelsmör
1,5 msk bryggt kaffe
1 msk mjölk (jag använde osötad kokosdryck)
en nypa salt
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Ha i alla ingredienser till muffinsen i en bunke och mixa ihop smeten med en stavmixer.
3. Häll smeten i muffinsformar, gärna silikonformar, grädda i ca 15-18 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra! Låt svalna.
4. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred på toppen av varje muffins. Strö lite riven kokos över. Muffinsen går jättebra att frysa in utan frostingen!Näringsvärde per muffins (med glasyr):
169 kcal
11 g kolhydrater
10 g protein
9 g fett

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Dessa ser goda ut! Funkar det att göra smeten i en brownieform?

  Skulle inte du kunna komma på recept på ugnspannkaka, pizzadeg, piroger, lasagne och pajdeg gjorda på havremjöl, dinkelmjöl, proteinpulver och/eller bovetemjöl?
  Det vore grymt!

  Mvh Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja det tror jag att det gör :)

   Absolut, ska definitivt testa att göra lite olika degar/bottnar på olika mjölsorter :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar din blogg och bakat MASSOR nu men jag undrar om jag kan byta ut mandelsmöret mot kokosfett eller kvarg kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har inte testat och vet inte riktigt hur resultatet blir men det borde funka med att köra en blandning av kvarg och kokosfett istället för nötsmör :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den blev så god! Fast jag gjorde den med socker och i långpanna, räknade ut 1835 kalorier på en kaka som vägde 876 gram. Återkommer till din sida år efter år enbart för att dina recept är så bra :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...