onsdag 10 augusti 2016

Första semesterveckan (+ lite Kroatientips)

Då var första semesterveckan över, som spenderades i Kroatien med min fina vän Gabriella och fler vänner som vi mötte upp i där. Jag har bara varit i Kroatien en gång tidigare så jag är verkligen ingen expert, men många har frågat efter Kroatien-tips på Snapchat och mitt Instagram, så jag tänkte skriva ner några av mina favoritställen som vi var på.

Vi började med en natt i Split och bokade ett billigt hotell med bra läge som heter Villa Capo. Split är en superfin stad med många små charmiga butiker, restauranger och mysiga gränder. Att hitta hälsosam mat är verkligen inget problem! Kroatien har faktiskt kommit relativt långt när det gäller bra alternativ och det fanns faktiskt väldigt mycket glutenfritt, till och med bröd som serveras på restauranger! Det finns mycket fisk och skaldjur på menyerna och det serveras mycket grönsaker. Grillad tonfisk blev en storfavorit hos mig och jag åt det nog 5 av 7 dagar, ha ha!
"Beef salad" på en vanlig lunchrestaurang
Grillad sea bass - havsaborre
Dag 2 åkte vi över till ön Hvar, där vi spenderade större delen av veckan. Det är en superfin ö med klarblått/turkost vatten, fina hamnar och vacker natur. Ett perfekt sätt att upptäcka ön och samtidigt få lite motion är att promenera eller jogga. Det är väldigt kuperat/backigt och suger rejält i vader och baklår!
Vi fick till 4 träningspass under veckan, 2 joggingturer, ett backintervallpass och ett kroppsviktspass. På Hvar finns en borg och vägen upp från stan är riktigt brant. Där körde vi ett intervallpass där vi sprang upp för backen 4 ggr. Sträckan jag sprang tog ca 1 minut och 35 sekunder och det var extremt ovant för mig vill jag lova! Jag kör oftast kortare intervaller, ca 20-30 sekunder med längre vila, men att springa max i 1,5 minut var en chock för kroppen men riktigt kul och utmanande. Utsikten på toppen var värt allt slit!
Frukosten på hotellet var riktigt bra och det fanns allt från äggröra, kokta ägg, grönsaker, frukt, nötter till flingor, bröd, pålägg, kallskuret och söta efterrätter.
Utsikten från hotelrummet
Ett riktigt bra lunchställe där vi åt ett par gånger är Vita Health food bar och det ligger i hamnen. De har smoothies, gröna juicer, smörgåsar (finns glutenfritt bröd), wraps, sallader och till och med glutenfria muffins.
Två av dagarna tog vi en båt över till en ö utanför Hvar som heter Palmazia. En gullig liten ö med fantastiska stränder! De har flera bra restauranger med mycket fisk och skaldjur. Och ja, jag tog grillad tonfisk ;)
För er som vill festa lite kan jag rekommendera Hula Hula beach club. Kul och lättsam stämning, bra musik och bra solstolar. Bara solnedgången är en bra anledning till att gå dit! Wow säger jag bara!
Sista natten och dagen spenderade vi i Split. Det blev lite sista-minuten shopping, solning på stranden och massa god mat! Vi hittade en jättefin restaurang som heter Bokeria där vi åt både frukost och lunch. Underbart god och fräsch mat!
Rostbiffsallad med torkade aprikoser, quinoa, sallad, mandlar och tomat.
Det kan även ha blivit ett par kulor glass under semestern ;)  Helt fantastiska upplägg smakkombinationer och jag blev verkligen inspirerad till nya smaker för Add Ice cream!

Det har varit en jätteskön och välbehövlig semester men jag är så taggad att vara tillbaka på jobbet! Som jag har saknat min Add Ice cream!!
Det har blivit ett par glassar per dag sedan jag kom hem kan jag erkänna. Nu blir det 3 veckors jobb till innan jag åker med min fina vän Helene Ahlsons Fitnessvecka på Playitas. Längtar redan!! Nu blir det även lite mer regelbundna uppdateringar på bloggen och jag har lite nya recept på lager som kommer upp snart!

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...