fredag 9 september 2016

Vilken träningsresa!!

Då var Fitnessveckan över och jag är tillbaka i verkligheten igen. Vilken fantastisk vecka det varit!! Det här är första gången jag åker på en sån här träningsresa (om jag inte räknar med Dallas som i allra högsta grad var en träningsresa men mycket styrketräning) så jag hade inte direkt några förväntningar mer än att jag förstod att det skulle vara mycket träning. Jag kan inte annat än säga att jag rekommenderar alla som är sugna på att åka på en träningsresa att åka på denna. Resorten vi bodde på heter Playitas och det är en träningsanläggning med alla möjliga olika sporter och klasser som man kan testa på. Fitnessveckan är ett koncept där Helene Ahlson och Gyula Bercsenyi håller i gymträning och funktionell träning/crossfit och det är föreläsningar, teknikträning och riktigt hårda pass.

Vi var ca 35 personer med olika bakgrund, träningserfarenhet och mål men träningen anpassades till alla. Alla pass var frivilliga men de flesta var med på alla pass. För varje dag blev gruppen tightare och tightare och jag är så glad över att ha fått träffa alla underbara människor och nya vänner.

Kl 06.30 var det bergsbestigning på schemat. Bakom hotellet fanns ett stort berg och att gå upp och ner tog ca 75 minuter i en lagom takt. Det var becksvart på vägen upp och vi använde mobilerna som ficklampor men väl på toppen gick solen upp och det var magiskt att få "vakna" till denna utsikt varje morgon.
Efter promenaden var det frukostbuffé (jag hade helpension med frukost, lunch och middag) och det fanns verkligen mycket bra mat, allt från yoghurt, frukt, bröd, nötter, torkad frukt, ägg i alla dess former, pålägg, grönsaker till lite mer söta alternativ som munkar, pannkakor, nutella mm.
Efter frukost var det alltid en föreläsning och en av dagarna höll jag en föreläsning om kost & balans.
På förmiddagen var det teknikträning i gymmet och i boxen och innan lunch var det ytterligare en föreläsning.
Efter lunch var det egentid och den spenderades såklart vid poolen :)
På eftermiddagen var det egen träning i gymmet och efter det ett gruppass i boxen som ofta var någon typ av högintensiv cirkelträning. Vid middagen var alla ganska trötta men två av dagarna klädde vi upp för black party och white party med champagne och mingel.
En eftermiddag hyrde några av oss racercyklar och cyklade 4 mil runt omkring i bergen.
En fantastisk upplevelse men sååå jobbigt och jag var duktigt slut i benen efter den turen, mycket vatten och mycket mat behövdes för att fylla upp depåerna :)
Sista dagen var nog bland det jobbigaste jag gjort. Vi delades in i olika lag och i par. Vi fick varsin sandsäck och en lättare skivstång som vi skulle bära med oss hela tiden. Sedan sprang vi runt resorten och stannade vid olika stationer där det var allt från simning, bära varandra längst med hela stranden (plus sandsäckar), tabata-övningar, olika kroppsviktsövningar i par, backintervaller, kajak....you name it! Ca 2,5 timme höll vi på att jag var totalt slut efter men jäklar vad kul det var!!
Jag är så sliten i kroppen efter denna vecka så tog 2 vilodagar för att återhämta mig men nu är jag tillbaka igen! Ska försöka få in ett par gympass innan jag och mina kollegor åker till Cannes på måndag. Följ mig gärna på Snapchat el Instagram där jag kommer uppdatera om hur jag tränar och äter när jag är utomlands och inte har tillgång till gym.

Ha en fin helg mina vänner!!

5 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...